sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tiernapoikia ja koulumaisemia

Tämä on muuten kirjoitus nro 80. Fanfaareita! Töttörötöö.

En ole esittelemässä joulukuvaelmaa, vaan kerron Kai Linnilän kolumnista, mikä julkaistiin Forssan Lehdessä männä viikolla. Hän kertoo, että kirjailija on aina onnellinen, jos teoksesta otetaan uusia painoksia. Erityisesti siksi, että ensimmäisen mokat voidaan korjata. Että minua hykerrytti.

Linnilän mielestä jokainen lukija on kriitikko, ja paras kriitikko on hän, joka lähettää tekijälle huomautuksen huolimattomuudesta. Ammattikirjoittaja arvostaa näitä arvosteluja, amatööri ottaa huomautuksista nokkiinsa, jatkaa Kai Linnilä juttuaan. Aivan ihanaa!

Terveisin nimimerkki "Amatööri kirjoittelijaharjoittelija".

Odottelen uutta punaista Lumia 920 puhelinta. Siinä on erinomainen kamera. Siis aivan todella, odotan puhelinta juuri tuon kameran vuoksi. Tarkoitukseni on aloittaa koululla kuvaamaan 4. kerroksen ikkunasta jokimaisemaa jokaisen viikon maanantaina. Haluan seurata kuinka sama maisema muuttaa muotoaan eri vuoden aikoina.

Tässä muutamia kuvia otettuna iPadin kameralla. Maisemia koululta ja koulun ulkopuolelta.

  

  

14 kommenttia:

 1. Truddiluddilut 80. kirjoitukselle! Hyvä kirjoitus oli se, ajankohtaista asiaa kirjoittamisesta ja kritiikistä :)

  Mielenkiintoinen tuo maanantaikuva-projektisi. IPadissä on aika perusperuskamera, kyllä sillä mukavasti valoisalla säällä liikkumatonta maisemaa kuvaa, mutta hämärässä tulee rakeista tuotosta. Inhoan kyllä kaikenlaisia salamoita, joten täytyy kamerakamerallakin kuvata vaan valoisassa...

  Toivotaan, että Lumiasi saapuu nopeasti, niin ei tule odottavan aika liian pitkäksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tidulitiduliliduli! Äkkiä tää aika hurahtaa ja juttuja kertyy. Mut arvaa mistä mä oon kaikista onskuin? Siitä, että mulla on vakkarikommentaattoreita. On ihan ku oltas tunnettu toisemme ikuisesti. Ollaan samoilla aalloilla. :)

   Tosi on ettei iPadin kamera kanna hämäräkuvauksiin, rakeisia ovat. Mulla on ikuvanha perunokia, jonka kameralla ei ees viitti ottaa kuvia, kun ei niitä voi hyödyntää. Mut nyt pitäs tän Lumia 920 lunastaa lupauksensa ja paukautella mahtikuvia.

   Poista
  2. Oijj, kauniisti sanottu vakikommentaattoreista <3 Samat on aallot, tosiaankin!

   Poista
 2. Hienot maisemat siellä onkin! Kyllä noita kelpaa kuvailla. Onnittelut juhlapostauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat on upeet. Oon aina aamuisin ihan liekeissä, kun tallustelen sillan yli ja katselen kosken kuohuja. Vähän kyllä pelottaakin, on niin komeat jyminät. Kiitti onnitteluista!

   Poista
 3. Tötörö-töttö-töö! Onnea 80:sta kirjoituksesta.

  Vau, sun koululla on upeat maisemat. Mulla on Lumia mutta numero 800 ja sen kamera on suorastaan surkimus. Tosi iso pettymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Ja rummutukset päälle.

   Toi joki kiehtoo mua kuvaamaan, suorastaan kutsuu. Uuden Lumian myötä ei tarvii raahata kameraa erikseen mukana. Jihuu!

   Poista
 4. Kauniita maisemia - noita jää helposti vaan tuijottamaan, toivottavasti opiskelut ei kärsi, heheh....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää tekee aivoille välillä, kun voi katsella kauniita maisemia. Valitettavasti joudutaan istumaan selkä ikkunoita kohti. :)

   Poista
 5. Käytkö sinä koulua Forssassa, minun lapsuuden kotikaupungissani? Aivan uskomatonta....näyttää nuo maisemat niin kotoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn hyvinkin. Tämä tehdasalue on upea. Oon tosi mielissäni, että forssalaiset ovat älynneet säilyttää ja ennen kaikkea ottaa rakennukset käyttöön.

   Poista
  2. Kyllä mä muistan, että niistä aikoinaan on käyty kovaakin keskustelua mitä vanhoille tehdasrakennuksille tehdään. Lapsuudessani kaikki olivat vielä kovassa käytössä alkuperäistarkoituksessaan ja niitä katseltiin vain kaukaa. Kun olin pieni, niin kapearaiteinen junakin kulki vielä Koskisillan tehtaan vierestä Wiksbergin perälle. Paljon on muuttunut....

   Poista
 6. Loimijoen vesikin näyttää kirkkaalta sun kuvissa - tuo Kehräämön alue on kyllä tosi ainutlaatuinen - hyvä, ettei pulpetista näe ulos - siinä voisi ajatus lähteä harhailemaan...

  hannah

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...