perjantai 14. elokuuta 2020

Pihakisan innostavin piha

 Vielä kerran hehkuttelen viime vuotista pihakisaa,
minkä järjesti Oma Piha -lehti.
Uusimmassa numerossa on meidän piha esiteltynä.
Jää ihana muisto tästä(kin) pihapiirista.

Tänä aamuna uuden kotini piha näytti sumuisen suloiselta.
Tämä piha on vielä nuppuvaiheessa.
Toivottavasti se puhkeaa kukoistukseen vuosien saatossa.

Ostin akkuporakoneen.
Onpa mukava itse surrata hyllyjä paikoilleen,
ei tarvitse aina vaivata veljeä apuun.

Pelakuut kukoistavat.

On se vaan hieno kasvi, pelargonia.

 

20 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut voitosta. Lehti tuli eilen ja illalla jo piti selata voittopihan teksti ja kuvat. Ihan varmasti uusi pihasi pian kukoistaa. Vanhaa pihaa toki ikävöi, mutta uudessa on aina uudet mahdollisuudet.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan Between, piha ei voittanut kisaa, olimme yksi viidestä finalistista. Olin tänäänkin kitkemässä vanhalla pihalla, koirat olivat mukana. Ovat jo kotiutuneet uuteen kotiin, että olivat kuin kylässä.

   Poista
 2. Voi harmi. Olin tänää kaupas, enkä kattonu lehtihyllyhynpäikkää. Seuraavalla kerralla sitte. Uuski piha näyttää jo hyvin kotoosalta. Akkuporakones on loistava värkki. Son ollu mulla tänä kesänä ahkeras käytös....viimmeksi tänää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, noh, seuraavalla kauppareissulla sitten pläräilet lehtihyllykköö.
   Kyllä, uusi piha tuntuu jo kodilta ja koiratkin ovat tottuneet, tämä on nyt meidän oma koti ja pihapiiri.
   Akulla käyvät koneet on loistavia, kun ei tarvii etsii pistorasiaa, eikä vetää perässä painavia johtoja.

   Poista
 3. Hei, mikä on tuon alimman kuvan pelakuun lajike? On niin suloinen, että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitunen, pelakuu on Ruusunnuppupelargoni, Appleblossom. Samaa mieltä kanssasi, suloinen on.

   Poista
 4. Eiköhän uudesta pihasta tule vähintään vanhan veroinen, kaikki mahdollisuudet on edessä.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut voitosta ja siellähän kukat kukoistavat missä sinä asustelet. Mielenkiinnolla seuraan uuden pihasi valmistumista ja pelargonieiden kukintaa pihassasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut ovat ihanan helppoja kasveja ja aina niin somia, enkulin käsityöt. Tykkäävät auringosta ja vihaavat liikaa vettä.

   Poista
 6. Entinen ja nykyinen piha painivat eri sarjoissa kokonsa vuoksi. Sataprosenttisen varmaa on, että uudestakin pihasta kehittyy todellinen silmänilo niin itsellesi kuin naapurustolle. Hurjalla vauhdilla olet siellä miljöötäsi kehittänyt. Monitaitoinen ja huippuenerginen nainen saa aikaan todellisia ihmeitä. Tottahan koiruudetkin uudessa kodissa ja pihassa viihtyvät. Kukapa ei siellä viihtyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etupihan ruukkupuutarha on herättänyt mielenkiintoa, Párek ja Palvelijatar. Hiljakseen raivailen ja järjestelen, eiköhän ensi kesänä jo näytä valmiimmalta, vaikka puutarhan viehätys kyllä piilee siinä, ettei se ole koskaan valmis. Koirat ovat kotiutuneet paremmin kuin hyvin, pieni piha ei niitä näytä haittaavan, onhan meillä nyt useita lenkkipolkuja ympäristössä.

   Poista
 7. Uusi piha on kyllä jo niin kauniisti nupulla, että ensi keväänä se kirii jo isompien edelle tunnelmallisuudessaan. Tuo seinusta on tosi kaunis <3 näin maalaisromantikon silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arttu ja Mai, ensi vuonna olisi tarkoitus maalata talo, ehkäpä jollain hennon vihertävällä tai ainakin tehovärinä vihreää. Kyllä sitä ripaus maalaisromantiikkaa mahtuu aina pihalle kuin pihalle.

   Poista
 8. Minusta tuntuu, että olet uuden pihahi kanssa jo melkoisessa vauhdissa ja nautit kun voit kaivaa ja myllertää, suunnitella ja istuttaa. Ethän sinä multasormistasi eroon pääse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, aimarii, suunnittelu ja suunnitelmien muuttaminen, tuottavat iloa, ja joskus päänvaivaa, pihapuuhissa. Kunto pysyy hyvänä, kun punnertaa puutarhassa multasäkkien ja kivilaattojen kanssa. :)

   Poista
 9. Kaunista sinulla onkin! Tulin toivottamaan hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
 10. Noin upeaa pihaa oli varmaan haikeaa jättää, mutta uusi on todella houkutteleva. kaikki mahdollisuudet ovat avoinna. Kurkistapa blogiini, jätin sinne sinulle haasteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut suuri haikeus, sillä mikä on mennyttä niin se on mennyttä, kohti tulevaisuutta vie tie, pirkko kovero. Toivottavasti pihapiirin löytää ihmiset, jotka innostuvat vaikka hyötyviljelystä, sillä puolikas peltoa odottaa valtaajaansa.
   Mukava kimalaishaaste, Pirkko, otan se mieluusti vastaan, tosin täällä uudella pihalla ei ole pörriäiskasveja, vielä. Entisellä pihalla viihtyvivät linnut ja hyönteiset, kaikille oli jotain tarjolla keväästä syksyyn.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...