maanantai 24. heinäkuuta 2017

Villasukkia ja kitkemispäiviä

Joskus voi käydä näin, että Lissu-kälyn neuloma yövillasukka on makkaralla,
kun hönkäsen ottamaan sääkuvia aamulla anivarhain.
Tästä yökkärikomediasta uutisoi myös YLE omilla verkkosivuillaan,
tässä linkki ja saa nauraa.
Otsikkona:
Sääkuvaus kiehtoo suomalaisia – luontoon mennään jopa pelkässä yökkärissä: 
"Lähden joka aamu anivarhain pelkän valon vuoksi"


Viikko on mennyt hujahtaen.
Olen yrittänyt harata ja kitkeä ahkerasti,
mutta vain Sari puutarhat -blogin suosittelemina kitkemispäivinä.
Oletteko kokeilleet ja minkälaisin tuloksin?


24 kommenttia:

 1. kuukalenterin mukaan mäkin kitken kasvimaata ja sitä yhtä ja ainoaa kukkapenkkiäni - hyvin tuntuu rikat irtoavan, kun on oikea hetki -

  hannah

  VastaaPoista
 2. Kyllä minäkin monesti olen ollut yövaatteissa pihallla kuvaamassa...=).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireetön aamu niin on mukava haahuilla yökkärissä pihalla, Satu V.

   Poista
 3. Heh, ihana makkarasukka.
  Enpä ole kai koskaan kokeillut kitkeä varsinaisina päivinä, en ole niin järjestelmällinen.. tai kesäkuussa, kun oli joku suuri kitkemispäivä, kokeilin, mutta aina niitä tuntuu nousevan samaan tahtiin. Alkukesästä nopeasti ja nyt kuivana kautena hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, villasukat ovat kesälläkin tarpeeseen ja varsinkin öisin. Lissu-käly tekee ohkaisesta villalangasta maailman pehmeimpiä sukkasia.
   Tätyy ensi vuonna yrittää muistaa noudattaa Sarin kitkemispäiviä ja testata väheneekö rikat.

   Poista
 4. Vakiovarusteeni heinäkuussa ovat olleet villasukat, makkaroilla tai ilman. Kuuntelin alueuutiset ja oli kyllä mukava juttu. Olen niin iloinen puolestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Ansu, ja harmittaa, kun en saanut suustani ulos, että kannustan kaikkia kuvaamaan, sääilmiötä ja kaikkea, mikä itseään kiinnostaa. Jännitti kuitenkin se haastattelu niin paljon, että sanat katosivat.

   Poista
 5. Pitäisi joskus kokeilla noita kitkemispäiviä. Isolla pihalla tosin kitkentää riittäisi joka päivälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, tosi on, että isoa pihaa ei kitke kolmessa päivässä, mutta mukava on kokeilla tämmöisiä vanhoja konsteja, hauskaa.

   Poista
 6. Kaikkista paras kitkemispäivä on satee jäläkihi. Voikukakki lähtöö silloo juurinee. En tapaa nourattaa oriallisesti tiättyjä päiviä, vaan kitken silloon ku se huvittaa, muutoon jää pia tekemätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, keväällä rikat ja heinätuppaat irtoavat leikiten, mutta jämähtävät sitten kiinni kuin hyvin ommeltu nappi nuttuu, ei lähe kiskomallakaan. Minäkin nypin kulkiessani ja potkin kumpparin terällä mättäitä irti, valitettavasti joskus ajatuksissaan potkii mättäitä kylätielläkin. :D

   Poista
 7. Minä oon kitkeny suurimmat kitkemiset jo 3 kesää tuon kuukalenterin mukaan. Kyllä se hyvin toimii, paljon vähemmällä pääsee. Ja tepsii myös nurmikon leikkuuseen, kitkemispäivinä kun leikkaa niin kasvaa hitaammin.

  VastaaPoista
 8. Taitaa jokainen päivä olla ainakin vähän kitkemispäivä! Villasukille on ollut käyttöä tänä kesänä. Loppuviikosta voinet heittää ne nurkkaan! (Ehkä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, kitkemin on tylsää puuhaa ja turhauttavaa, mutta pakko sitä on tehdä, kun on kerta istutuksia laatinut. Isoissa purkeissa ja puulaatikossa on rikatonta, mutta niissä onkin puhdasta multaa ja sanomalehtikerrokset pohjalla maata vasten.

   Poista
 9. Heh, itsekin on tullut viime aikoina liikuttua yöpuvussa puutarhassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, hipsutellaan yökkäripyökkärissä... naapureiden iloksi tai kauhuksi.

   Poista
 10. Mukavasti sinulla on sukat makkaralla! Yritän kerran viikossa ottaa sellaisen kitkemismaratonin, kasvimaalta haen kanoille vesiheinää joka päivä...hiljalleen niin etenee kitkemisurakka. Onneksi vesiheinää riittää :D :D Kuukalenterin mukaan en kitke, muuten jäisi koko homma :D :D

  Kauniit kuvat jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, vesiheinää onkin tänä kesänä ollut runsaasti ja joka kerta niitä repiessäni ajattelen kanoja. Saas nähdä onko minullakin kesäkanala ensi vuonna. Harvassa ovat kuukalenterin kitkuupäivät, joten isolla pihalla joutuu kitkemään silloin kun ehtii, viitsii ja jaksaa. Näin on!

   Poista
 11. Hyviä kuvia sinä otatkin. Hienoja kuvakulmia, minä en osaa tuota hommaa.
  Hyvä kirjoitus aukeni linkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija, kovasti tykkään kuvailla, halpa harrastus. Tehdään ja harrastetaan semmoisia jutksia, mitkä tuntuu omilta.

   Poista
 12. Monen monta kertaa olen luvannut toimia kuukalenterin mukaan, mutta näyttää olevan ihan mahdotonta toimia jonkun tietyn aikataulun mukaan. Rikkaruohohommissakaan.
  Villasukat ovat oivalliset näin kesälläkin. Tosin vuosiin en ole niin paljon villasukkia käyttänyt kesäaikaan, kuin tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, yöllä ei tule uni, jos jalat ovat kylmät. Täytyy ensi vuonna testata kuukalenterin toimivuutta, on ainakin hyvä syy laistaa kitkemisiä. :D

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...