perjantai 19. tammikuuta 2018

Luin kirjan: Koston kukat, Virpi Hämeen-Anttila

Koston kukat on neljäs, ja toistaiseksi uusin, kirjailija Virpi Hämeen-Anttilan 1920-luvulle sijoittuvasta Björk-dekkarisarjasta. Kirjan on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Otava vuonna 2017. ISBN 978-951-1-30787-7.

Olen lukenut suurella nautinnolla Virpi Hämeen-Anttilan kaikki Björk-dekkarit. Kirjoissa on jännitys mausteena, kuten kardemumma pullassa, antaen tilaa ajankuvalle, ihmishahmoille sekä juonen polveilulle.

Koston kukat kuljettaa lukijansa oopperan maailmaan ja kulisseihin. Harrastajasalapoliisi ja virkamies Karl Axel Björk joutuu todistajaksi  laulajattaren murhalle, mikä tapahtuu oopperalavalla loppuaplodien aikana. Juoni on monisäikeinen ja ryöpsähtelee värikkäästi Helsingin kaduilla ja kortteleissa.

Kuka on murhaaja? Oopperassa tapahtuu toinenkin ampumatapaus, mutta uhri säilyy hengissä. Murhaajan henkilöllisyys paljastuu vasta moninaisten nerokkaiden päätelmien jälkeen. Valokuvilla on suuri rooli tapahtumaketjussa.

Nautittava kirja. Björkin naisasiat eivät ratkenneet tässäkään kirjassa, joten oletettavasti jatkoa on tulossa. Lisäksi kirjan lopussa Björkin esimies, ministeri Ritavuori... Enpäs kerrokaan, säästän jännityksen lukijalle.


12 kommenttia:

 1. Osaltani ovat Hämeen-Anttilan kirjat jääneet vähälle lukemiselle. Yhtä aloitin ja kesken jäi. Ehkä pitäisi kokeilla uudelleen ja aloittaa tästä Björk-sarjasta.
  Aika kutkuttavasti kerroit hieman tästä kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, että yks tykkää ja toinen ei, kannattaa lukea vain semmoisia kirjoja, joista pitää, aimarii, niin saa enemmän lukunautintoja.
   Oli mukavaa, kun kirjassa oli nauha, joka toimi kirjanmerkkinä, luksusta.

   Poista
 2. Mä kävin äänestämättä (meillä on kirjastossa) niin ajattelin lainata jonkun kirjan, mutta eipä ollut korttia mukana.

  VastaaPoista
 3. Odotan kovasti, että Björkin tutkimukset saavat jatkoa. Hämeen-Anttilan kirjoista joko tykätään tai ei, mutta minusta nämä Björk-kirjat ovat omaa luokkaansa, eikä niitä voi niputtaa samaan muiden Hämeen-Anttilan kirjojen kanssa. Suosittelen kaikille dekkareista ja erityisesti väkivallattomista sellaisista pitäville. Ylimääräinen plussa tulee hienosta ajankuvasta ja historiallisesta näkökulmasta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos näistä esittelyistä! Ostin ystävälle yhden näistä joululahjaksi, mutta suureksi pettymyksekseni kaupoissa ei enää ollutkaan sarjan 1. tai 2. osaa. Höh! Mutta 3. osa vielä oli. Toivottavasti niitä ei tarvitse lukea järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Saila! Ei tarvitse lukea järjestyksessä, jokaisessa kirjassa on uusi juoni, vaikka päähenkilöt ovatkin samat.
   Metsästän vanhempia kirjoja Ilkan kirjasta (http://www.antikka.net/ilkankirja/), mutta heillä ei nyt näyttänyt olevan näitä Björk-dekkareita.

   Poista
 5. Lukeminen on niin mukavaa puuhaa:) Jänniä ja antoisia lukuhetkiä! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Päden paja! Olen aina lukenut, ja koko perhe lukee. Kiitos samoin, oikein kaunista viikonloppua.

   Poista
 6. Párekin Palvelijatar20. tammikuuta 2018 klo 13.22

  Luin tuon kirjan heti sen ilmestyttyä enkä pettynyt. Hämeen-Anttila on loistava sanankäyttäjä, kirjoittaa upeita lauseita ja kuljettaa juonta taitavasti. Outi Pakkasen ja Eppu Nuotion lailla myös Hämeen-Anttilan kirjat on ihan pakko saada heti uunituorei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, Párekin Palvelijatar, takuuviihdettä tuolta kolmikolta. Ovat myös minun suosikkilistallani.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...