perjantai 16. elokuuta 2013

Tentit pulkassa

Jihuu! Kesätentit, 3 kpl, pulkassa, eikä hetkeäkään liian aikaisin, sillä koulu alkaa 3.9. Tentit menivät hyvin! Varsinkin Taulukkolaskennan (Excel) tehokäytön nelonen lämmitti. Onkos minusta kehkeytymässä matikkanero (tämä on vitsi, jolle pitää nauraa)? Tämä Excel-kurssi ei edes kerrytä opintopisteitä, kun valinnaisten opintojen pisteet ovat jo täynnä, mutta halusin haastaa itseni ja mennä mukavuusalueeni ulkopuolella. Ja siellä tosiaan käväisin, ja pitkällä.

Aurinko paistaa, joten pääsen maalaamaan Kesäkeittiön lattian loppuun. Sitten kärrään oksia, soraa ja rikkaruohoja. Mieli on niin kevyt, että nyt meikämartan käsissä kivenmurikatkin ovat höyheniä.











Kyllä, näit oikein. Nämä ovat nokkosia, jotka terhakkaina kurkkivat aidan raosta.
Olen ne niittänyt kaksi kertaa ja myrkyttänyt kerran, ja mikään ei tehoa.


22 kommenttia:

  1. Onnea! Jihuu! Mahtaa olla voittajaolo :)
    Exel on mulle liki kirosana....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyl suu maireena meikämartalla, oli meinaan aikamoinen puristus. Mulla oli aiheina tää Excel, sitten Sähköinen kaupankäynti, Strategiatyön perusteet ja syksymmällä tentin lisäksi Tuonti- ja vientitoiminnan. Tosi laajoja kokonaisuuksia.

      Mä hanskaan perusexcelin, mutta makrojen tekeminen on ihan peikkoa. Tavismakrot on helppoja, mut kun pitää mennä muuttaan koodia, niin oon ihan kadoksissa. Uh-huh.

      Poista
  2. Ihania kukkakuvia. Ihan maalauksellisia aiheita.
    Enpäs tiedä minäkään mikä nokkosiin tepsis. Miksei utkijat yhytä nokkosen geenejä hyötykasveihin. Eli kasvaisipa esim. tomaatit yhtä rehottamalla ja sitkeästi.
    Mulla on mennyt ohi korvien nää sun opintojutut ! Mitä opiskelet??
    Kysyy uteliaat Essilästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkoset on sitkeitä, mut ens keväänä alotan uusilla voimilla niitten hävittämisen. Viljanpuinnin jälkeen tosta aidan takaa vedetään sähköjohdot maahan ja joudutaan purkamaan aitaa, kun poistaavat sähkötolpat meidän pihalta. Eiköhän siinäkin rytinässä vähän nokkoset lyhene. :D

      Mä opiskelen logistiikkaa (amk) ja valmistun (ainakin toivon niin) samana vuonna ku täytän 60, heh heh heh.

      Poista
  3. onneksi olkoon, hyvä Sinä! nyt tosiaan voit kevein mielin nauttia pihamaan touhuista. näyttää sielläkin viljaa jo menneen hieman lakoon, tääl pellot näyttää jo aika ikäviltä, kuten värikasvimaanikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilja meni lakoon näitten hirmusateiden myötä ja ihmettelen miten maanviljelijät pääsee pelloille, meinaan kohtuullista velliä on maa, mut on ne viljat joka vuosi puitu, olipa kelit mitkä hyvänsä.

      Poista
  4. Onnittelut! Matikat ja taulukot ja laskenta ja numerot ovat aivan liian käsittämättömiä juttuja meikäläiselle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne kyl vaikeetajusia. Hassuinta on, että ymmärrän että ne tehtävät ovat loogisia, mutta kun ei vaan löydy sitä palaa aivoista, mikä sen järjestyksen aikaan saa, niin ei.

      Mut meillä on sitten muita avuja. ;D

      Poista
  5. Onnea tenttien suorittamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito, Mamma N! Askel lähempänä inssinpapereita ja työpaikkaa.

      Poista
  6. Onnittelut tenteistä!

    Kun olin itse ensimmäistä kertaa Excelin kanssa tekemisissä onnistuin muuttamaan taulukoon pohjaa niin, ettei edes opettaja ymmärtänyt miten se oli mahdollista. Ei ole vieläkään minun suosikkiohjelmani, hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sussi!

      Excel oli mulle oikee Peikko ja Acess myös. Nyt olen niistä oppinut tykkäämään, noh, vain tiettyyn rajaan saakka tosin. :D

      Poista
  7. Onnittelut hienoista suorituksista!
    Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Onnea! Excel onkin hyödyllinen monessa työjutussa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavalla tai toisella työelämässä törmää Exceliin. On se kyllä näppärä. Pidän yllä osoitteistoa yms. pientä.

      Poista
  9. On noista vakiotyökaluista hyötyä kotikoneellakin ja työelämässä tuskin enää ilman pärjää. Hieno tunne saada tentit ohi ja läpi. Onnittelut!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän koulutin Office-ohjelmia 10 vuotta, siis ennen kuin jäin työttömäksi, kun en ole muodollisesti pätevä. :D

      Nää kesätentit on ihan ekstrajuttuja eli halusin nää opiskella itsenäisesti, kun luokan pojat eivät ole näistä aineista kiinnostuneita. Done!

      Poista
  10. Onnee, että on puntit telkassa. Kyllä sulla on tuota älliä enempi, kun monella :D Mie oon yrittäny auttaa 10v.päässälaskuissa, yritän keksiä, vaikka mitä niksejä, mut ei taho mennä perille :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puntit on telkassa, hih. Mulla ei oo älliä, ei ollu ylioppilastodistuksessakaan, jonka muuten suoritin vasta 34-vuotiaana. Iltakoulussa. Päässälaskut onkin vaikeita. Mun on pakko tunnustaa, että käytän sormia, kun lasken. :D

      Poista
  11. Hienosti tehty. Joku väitti että matikkahan on pelkkää logiikkaa ja teknistä päättelyä! Tuleeko tässä nyt vastaan tuo naisenlogiikka? Älä sinä vähättele turhaan taitojasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä ihan ylpee ittestäni ja henkisestä venymiskyvystäni. Kaikkeen sitä vanhakin taipuu. :D

      Naisenergia ja -logiikka, näillä mennään.

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...