sunnuntai 11. elokuuta 2013

Turistina Turussa

Olin kahden päivän turistireissulla Turussa veljen tyttären, Sinin, kanssa. Olimme yötä Hamburger Börsissä. Hankin meille turistipassit kahdeksi päivässä, niin ei tarvinnut kaivella kuvetta jokaisella luukulla ja bussillakin saimme matkustaa vapaasti.

Näimme ekana päivänä (aurinko helli meidät hikeen asti ja jätskiä kului):
 • kahden tunnin kiertoajelulla kävimme tutustumassa Turun tuomiokirkkoon
 • iltapäivällä käyskentelimme Luostarinmäen käsityöläismuseossa
 • illalla seikkailimme Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, jossa saimme henkilökohtaista opastusta, kun yksi miespuolinen henkilökunnan jäsen innostui kertomaan meille kaiken kaivauksista. Olimme otettuja, koska saimme asiantuntevaa tietoa kaivauksista ja historiasta.
Tokana päivänä perehdyimme (vettä tuli kuin ämäpäristä kaataen, emme kuitenkaan kastuneet ja  onneksi oli lämmintä):
 • Biologinen museoon, heti aamusta klo 9
 • Forum Marinum merikeskukseen, jossa kolusimme Suomen Jotsenen ja muut laivat
 • Turun Linnaan
 • Apteekkimuseoon
 • lisäksi kevyttä shoppailua
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


29 kommenttia:

 1. Ompas sulla ollut elämyksellinen retki:) Kivoja kohteita kaikki, sen mitä nyt Turkua tunnen. Hotellikin kuulostaa laadukkaallat.
  Koskas tuut(te) Tampereelle turisteiksi, tai edes vieraiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa oli todella mukava käydä, kun edellisestä syvääluotaavasta visiitistä tais olla 20-30 vuotta. Huh huh.

   Tullaan Tamperelle jahkas saan kesäkeittiön maalattua. Tänään lonksahti selkä pois paikoiltaan ja köpötteleen. Simpura.

   Poista
  2. Jaahas. Mulla meni selkä jo ennen lomia ja just betonibuumin aikaan se alkoi oleen kunnossa. Nyt kun työt alkoi meni taas ja bonuksena lonkassa limapussintulehdus. Olen siis kotona vaaka-asennossa :) Toivottavsti sä tokeennut pian. Ja kesäkeittiön kuviakin odottelen! Ja sit sua!!

   Poista
  3. Uh huh, vai on sullakin selkä- ja lonkkaongelmia. Voi voi. Älä nyt riehu remonttisi kanssa tai teetätä työt miehelläsi, hih.

   Kesäkeittiön lattiasta on vain puolet värissä, odotan sateen loppumista ja selän suoristumista. Kaikki päätykoristeet ja takaseinän riteliköt ovat vasta ajatuksen astellaa. Taitavat jäädä ensi vuoteen.

   Tulipa hyvä mieli, kun odotat mua. Hrrr... Tullaan, tullaan. Oikein odotan, että pääsen patseeraamaan ihanaan puutarhaasi.

   Poista
 2. Ihania kuvia, ehditte nähdä todella paljon monenlaista.Turistipassit on käteviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelin Sinin kanssa jonku toisen kaupungin valloitusta ensi kesänä. Kotimaa tutuksi -teeman. :)

   Poista
 3. Kiva katsella kotikaupunkia vierailijan silmin :) Mä olen asunut täällä jo jotain 13 vuotta, mutta noista kohteista linna on ainut, missä olen käynyt.... Noloa o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, noin käy usein, että lähdetään merta edemmäksi kalaan. :)

   Kävi niin, että etsittiin tuota Biologista museota ja kysyttiin paikalliselta, että missähän on, kun kartassa ei ole mitään merkintään. Hän ei ollut kuullutkaan tuosta museosta ja kun mentiin pari askelta eteenpäin, niin löytyi museon kyltti. Huonosti oli kyllä merkitty, mutta museo oli näkemisen arvoinen.

   Poista
  2. Mä kyllä tiedän noi kaikki paikat sijainniltaan, mutta on se tosiaan kumma, kun sitä ei saa koskaan aikaiseksi lähteä...

   Poista
 4. Kotikaupunkini kun on, niin olen kaikki vanhat kohteet käynyt läpi jo koululaisena, myöhemmin työelämässä tuli alvariinsa juostua niissä, mutta noissa uusissa, Aboa Vetus etc, en ole koskaan ollut. Oma suosikkini Turussa on Tuomiokirkko, sijaitsee keskustassa, helppo piipahtaa. Lapsena oli Biologinen museo mielenkiintoinen paikka, ei ollut vielä teeveetä eikä internettiä, nääs.
  Kivaa, että kävitte Turussa, Suomen kauneimmassa kaupungissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aboa etc. on auki joka päivä klo 19 saakka.

   http://www.aboavetusarsnova.fi/fi

   Oli mielenkiintoinen paikka, varsinkin kun saatiin yskityinen opastus.

   Turku on KAUNIS kaupunki. Mikä mua hämmästytti niin kahviloiden määrä ja vielä niin ihania kahviloita.

   Poista
 5. Olipa kulttuuria kerrakseen ja pitkäksi aikaa sulateltavaksi. Tuo arkeologinen juttu oli varmaan elämys vieläpä henk.koht. opastettuna.;);)
  Hienot kuvat otit ja kiva löytää niistä kiinnostuksesi. Kiva reissu taatusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kulttuuripamausta kerrakseen. Tykättiin kovasti.

   Ai niin, melkein jokapaikkaan pääis autolla liki. :D Me kyl käveltiin.

   Poista
 6. Paljon olette kahteen päivään saaneet mahdutettua :-) Muutin pois Turusta 13 vuotta sitten, mutta kuvittelen palaavani sinne eläkeläisenä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtiin ja fiilisteltiin. Oli onnistunut reissu ja meitä matkalaisia kiinnostivat samat asiat, niin ei tullu toraa mihin mennään.

   Mää totesin miehelle, että jos viäl pitää muttaa, niin Turkuun. :)

   Poista
 7. Nimpal hianoi kuvei olt ottanu tästä rakkaast Turust´. Ja kerinny iha kauhjan paljo kattoma kaikkee. Ja kaikem mukavint oli lukke ku sul ooli ollu hauska reissu.

  Mun harmitus vaa o etem mää nähny sunt. Mut jos sit joskus.
  Tervetulo toistekki, kyl tänne mahtuu.

  Terveissi tält pualt jokke ( eli se puali misä toi Tuamiokirkkoki o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykättiin reissusta tosi mahtavasti. Kaikki meni putkeen, oli ystävällistä palvelua ja näkymäthän nyt ovat tietysti ihan vertaansa vailla. Turha lähteä Venetsiaan ku meil on Turku!

   Olis tosiaan ollu kiva moikata, mut joku toinen kerta sitten ja ilmottele, jos oot tulossa Hämeeseen.

   Poista
 8. Onpas teillä ollut mukavat päivät täällä meillä. Ja kaikki tarpeelliset kohteet on tullut läpikäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini toivoi, että oltaisiin oltu vielä lisäyö, että oltais päästy teatteriin, mut joku toinen kerta sitten lisää kulttuuria. Tykätään Turusta!

   Poista
 9. hieno viikonloppu teillä kerrassaan! kaikissa muissa kohteissa olen käynyt paitsi tuossa biologian museossa. erityisesti pidän Luostarinmäestä. viel olis ollut kattomisen arvonen paikka ja varmasti teitä kiinnostava Kuralan Kylämäki (http://www.visitturku.fi/kuralan-kylamaki_fi-0). mukavaa kun jotain jäi viel teidän seuraavalle reisullekkin oikkial puol jokke;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuol Kuralassa täytyy ehdottomasti käydä ja miniristeilyllä. Olis nättinä päivänä mukava katsella saaristomaisemia. Kiva kun näitä retkikohteita löytyy lisää, niin voidaan tulla uudestaan Turkuun yökuntiin.

   Poista
 10. Erinomainen keksintö mennä turistimatkalle kotimaiseen kaupunkiin. Paljon ehditte parissa päivässä nähdä ja kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä/me käydään nykysin vain kotimaan kohteissa. Ei jakseta sitä oottamista lentokentällä ja pakaasien raahaamista ja mulla kun lisäks on runsaasti ruokarajoiteitta, niin kotimaassa on apu tarvittaessa lähellä.

   Me katseltiin kaikkea ihan ilman kiirettä, kun oli hyvät suunnitelmat ensin laadittu hotellilla.

   Poista
 11. Turku on hieno paikka. Siellä kannattaa käydä. Minäkin olen muuten ollut yhden yön Hamburger Börsissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otettiin huone hotellin ns. vanhalta puolelta, Reginasta, kun huone vapautu heti kymmeneltä saapuessamme. Oli kyllä sinne meneminen melkoinen seikkailu, kun käytäviä meni ristiin ja rastiin ja jouduttiin käyttämään kahta eri hissiä. Sini oli aivan pyörällä päästään, ensikertalainen kun oli. Tykkäsin matkasta jo senkin takia, että Sini ei ollut käynyt koskaan Turussa ja sain olla hänelle "oppaana".

   Poista
 12. Viimeisen kuvan kukkakauppa on aivan i-ha-na! Isoista ikkunoista näkee kaikki houkuttelevat kukat ja kasvit joita on myynnissä, ulkona istutukset häivyttävät ruman rakennuksen kuin taikaiskusta... On aina yhtä mielenkiintoista nähdä ulkopaikkakuntalaisen ottamia kuvia kotikaupungista, jännä miten eri kulmista voi asioita nähdä! Kiitos ja tervetuloa uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pysähdyin kuin seinään, kun näin tuon kukkakaupan. Tosi upea ja ihme, että nuo kukkapytyt ovat saaneet kasvaa rauhassa. Osassa pytyissä oli mielestäni marjapensaita. Yhtäkaikki aivan mahtava!

   Tulemme varmasti takaisin, kiitos kutsusta. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...