perjantai 30. elokuuta 2013

Siivoojasta maalariksi

Aamu sarasti sateisena, joten sisähommat kutsuivat. Päätin tehdä pontevan siivouskierroksen eli tampata matot, siistiä komerot ja pestä ja puunata. Minulla on tapana hypähdellä tehtävästä toiseen, kaikki tulee kyllä tehdyksi ja vähän ylimääräistäkin, mutta järkevää tietysti olisi keskittyä yhteen tehtävään kerrallaan.

Sain Vekiltä pari sisäköynnöstä: isoposliinikukka "Hoya Carnosa" ja "Hoya Pubkalyx Royal Hawaiian Purpe". Viimeksi mainittu on keräilyharvinaisuus ja siinä on mystisen tummat kukat. Noh, ajattelin ruukuttaa kukat arvoiselleen paikalle keittiöön. Järkyttyneenä silmättelin roisin näköisiä kukkalautojani. Yäk!

Minun on viisi vuotta pitänyt (ja pitänyt) petsata kukkalaudat, jotka ovat lattiatasossa, kun ikkunamme ovat lattiasta kattoon. En vaan ole saanut aikaiseksi. Nyt tartuin veljeltäni lainaamaan nauhahiomakoneeseen ja kulmahiomakoneeseen ja ryhdyin puuhaan. Aikani jykerrettyä ikkunapenkit olivat petsauskunnossa.

 

Petsaamisesta innostuneena sudin myös parit pikkupöydät, jotka olivat melkoisen kulahtaneessa kunnossa. Ai että, tuli siistin näköiset.

 

Vähän aiemmin olin vahannut vaalean koivuisen pikkupöydän kannen ja maalannut jalat mustiksi. Näppärän näköinen yhdistelmä. Laatikkopöytä sopii tummana paremmin ympäristöönsä.

 

Missähän meidän pääskyset istuvat nyt syksyllä ja ensi kesänä? Meinaan meidän pihan poikki mennyt sähkövaijeri poistettiin. Nyyh linnuille, hurraa sähkövaijerin poistolle.

 

Koska ulkona satoi, napsin kukka-aiheisia kuvia sisällä:


Ai niin, siivous unohtui... jatkan huomenna...

Värikästä viikon loppua!

16 kommenttia:

 1. Huomenna onkin onko peräti kansallinen siivouspäivä, joten huomenna on hyvä jatkaa. Koko Helsinki on täynnä minikirpputoreja, siis satoja, ellei tuhansia myyjiä ympäri Hesaa. Sellaisia "pop-up"-kirppareita, porttikongeissa ja kadunvarsilla. Menenkin Hesaan hieman haistelemaan stadin tunnelmia. Terveisii Kirkkonummelta M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivouspäivä, sehän sopii mulle!

   Sulla taasen on tulossa mukava, ja toivottavasti teet löytöjä, minikirppispäivä. Millonkahan olen käynyt viimeksi Hesassa? Siitä on niin monta vuotta, etten jaksa muistaakaan. Sitä se tekee, kun asuu täällä korvessa. Hesa on kyllä ihan tuttu paikka, kun olen siellä käynyt töissä yli 20 vuotta.

   Poista
 2. Noista posliinikukista olisi mukava nähdä kuvat sitten kun ne kukkii. Minullakin on ollut nyt vuoden isoposliinikukka, jossa on yllättävän kova kasvu. Vielä ei ole kyllä kukinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaa pukkaa blogiin, kuhan niin pitkälle edistytään. Täytyy katsoa kaupasta molemmille hienot purkit. Toisen ajattelin laittaa amppeliksi ja toisen kiipeämään telinettä myöden, sekin pitää ostaa.

   Sitten me jäädään odottelemaan kukkia posliinikukkiimmee. Jännää.

   Poista
 3. Kyllä kannatti ryhtyä kukkapenkkien siivouspuuhiin. Noistahan tuli tosi hienot, samoin pöydistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se uusi väri pinnassa tekee asiaa. Kestää taas kulutusta. Toinen kerros vielä ja pari päivää kuivattelua, niin voin asetella kukkapurkit paikoilleen.

   En ollut käyttänyt petsilakkaa vuosikymmeniin ja levitin liian paksuja kerroksia. Tuli tummaa. Mulla oli 18 m petsattavaa kukkalautaa ja vasta viimeisissä laudoissa onnistuin eli lakkasin riittävän ohuesti. Noh, siinä ne laudat nyt ovat, tummina. Väri on pähkinä, olis kannattanu ottaa tammi. Jälkiviisaus ei väriä muuta. :D

   Poista
 4. Mä sain inspiksen ja laitoin saunan seiniin valkoiseksi sävytettyä saunasuojaa ja lauteisiin (valkoiseksi jne.....) saunavahaa. Hiivatin hikistä puuhaa, on itse asiassa vieläkin kesken kun saunasuoja loppui. Mutta kyllä on ihanaa kun ensin tekee hulluna ja lopputulos on just se mitä haki. Petsistä ei (vielä) ole kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, tuli varmasti nättiä ja maksoi vaivan. Meijän saunakin tarttis kasvojenkohotusta, mutta eipä taida pelkällä maalaamisella tekeentyä, pitäs purkaa koko sauna, mutta on liian hintava projekti tähän hetkeen. Hyvät löylyt saunasta silti lähtee. Nauti sä sievästä saunastasi.

   Sulla oli varmasti Supi-saunasuojatut seinät? Meillä taitaa olla jotain paksua kökkölakkaa.

   Poista
 5. Ootpas taas ahkeroinut :) Siivouspäivän kunniaksi vedän tänään lonkkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, maltatkohan kuiteskaan! Toivottavasti lonkkas on tervehtynny, että voit "vetää" sitä.

   Poista
 6. Nättiä tuli taas. Tuo vahahomma täytyy opetella myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän tiät, että pieni remppa tekee terää. Toivottavasti kätes on paremmassa kunnossa kaiken kittaamisen jälkeen. Vaha sopii puupuhtaalle pinnalle, tulee aina priimaa jälkeä.

   Poista
 7. No oletpa ollut reippaana ja taitavana. Hienoa jälkeä tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rempat, pienet semmoiset, ovat ihan hauskoja tehdä. Nyt katselen ovenkarmeja sillä silmällä...

   Työnjälki on kotikutoista, kun en maalaa ammatikseni, niin ottaa aikaa päästä rytmiin mukaan. Kiito!

   Poista
 8. Meilläkin tarvittaisiin tuollaisia "kasvojen kohotuksia" paikassa jos toisessakin. On vain niin täynnä kaikenlaiset remonttikiintiöt, ettei pienetkään hommat tahdo oikein innostaa. Niin paljon on tullut kotona ja muualla remonttihommia tehtyä, että välillä niistä täytyy pitää taukoa. Nättiä jälkeä sait aikaiseksi.:) Siivouksesta puheen ollen, pitäisi ottaa imuri esille. Koiralauma vilistää nurkissa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin innostuin näistä lainahiomakoneista, että taidan hioa ja lakata sisäportaat seuraavaksi. Voit kuvitella minkälaiset kellastuneet, ja paikoin mustuneet, ovat 40 vuotta vanhat mäntyportaat. Yäk!

   Kiitti, kyllä uusi lakkapinta loistelee, ehkä vähän liikaakin, hih. Onneks nää meidän huonakaluromut ovat puuta, joten kestäävät tuunaamisen.

   Hyvä se on välillä antaa kyytiä koiralaumoille. :D

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...