maanantai 19. elokuuta 2013

Pihan pieniä iloja

 

Olin keräämässä omppuja puun alta ja säikähdin pahanpäiväisesti, kun polvea hipoen jotain ruskeaa suhahti ohitseni. Rotta! Ei sentään, vaan oravainen. Se pinkaisi puuhun ja katsoa nakotti puuhiani. Omenissa on usein pieniä hampaanjälkiä...

Ihailin keväällä Vekin pihalla japaninruusukvitteniä. Halusin, halusin, halusin! Paikkakuntamme myymälöistä ei kyseistä kaunotarta löytynyt, mutta onneksi Vekki löysi minulle kolme kappaletta Riihimäeltä. Yksi japaninruusukvitteni on puristanut ilmoille yhden kukan. Suloista.

 

Oikeasti tuo sisilisko on vain tulitikun kokoinen piltti. Kukkapenkin kivireunuksissa asustelee sisiliskopopulaatio, joita seuraan ja vaalin.

Koin eilen illalla Kasvulassa pienoisen yllätyksen, kun löysin kurkunvonkaleen sälekaihtimen taakse pudonneena. Mittaa tällä yksilöllä on 56 cm ja sitä voisi käyttää käsipainona. 

Oikein voimallista viikkoa meille kaikille!

24 kommenttia:

 1. Suloinen sisilisko! Sammakoita vaan. Sun pitää osallistua kurkunkasvatuskilpailuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisit ja sakut ovat hauskoja piha-asukkeja. Onneksi meillä ei enää ole rupisammakkoja, jotka olivat lautasen kokoisia. Olivat saaneet rauhassa oleilla entisten asukkaiden "kukkapenkissä". Rupparit ovat myrkyllisiä ja koira uteliaita, ei hyvä yhdistelmä. Rupisammakot muuttivat muualle, kun meillä alkoi perkaustyöt puutarhassa.

   Ton kurkun pitäisi olla MINIkokoinen. *reps*

   Poista
 2. Hih, siitäpä sitten kurkkuleipiä tekemään minikurkusta ;) Japaninruusukvitteli on tosi suloinen kukassaan, mäkin yritin mutta ei onnistunut. Nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkku muistuttaa enenmmänkin halkoa. :D

   Ai, noinko kävi sun japaninruusukvittenillesi. Surku.

   Poista
 3. Meidän ruusukvittenit kukkivat jo kesäkuussa ja nyt oksilla roikkuvat hedelmät, joita voisi käyttää hilloihinkin joko yksinään tai muihin marjoihin sekoittaen. En ole koskaan tehnyt niistä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin luin, että noista marjoista/hedelmistä voisi tehdä hilloa. Mulla kun näitä kvitteneitä on kolme, niin satokin varmaan on suuri, vuosien päästä. :)

   Juu, kesäkuussa kukkiin. Istutin nämä kvittenit noin kuukausi sitten ja joku luonnonoikku putkautti yhden kukan ilmoille. Nätti on ja toi väri on kyl ylimaallisen hieno.

   Poista
 4. Mahtava kurkku! Ehdottomasti kurkunkasvatus kilpailuun! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä melkonen köllykkä. Naurettiin tolle kurkulle makeet naurut.

   Poista
 5. Jestas mikä kurkku, oliko ontto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu, ihan on kiintee ja pulska, enkä ny tarkota itteeni vaan sitä kurkkua. :D

   Poista
 6. Onpa kaunis tuo japaninruusukvitteni, mäkin voisin haluta ;) Meillä ei sisiliskoja ole kauheasti näkynyt, mutta sammakoita on ollut aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluu vaan! On kyllä nätti keväällä toi oranssi väri. Voimaväri.

   Sammakot on hauskoja, mut voisivat olla säikäyttelemättä. Tänään siivosin kesäkeittiötekeleen ympäristöä ja eteeni hyppäsi todella kookas sammakko, ei ollut kuitenkaan rupikonna.

   Poista
 7. Huh huh, mikä kurkkupuntti! :D Hieno! Taitaa susta tulla isona dekkaristi-kurkusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän sitä mulle arvonimee: dekkaristi-kurkusti. :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikös! Muistanko oikein, että on olemassa semmonen sanonta, että ei ne suuret surut, mutta pienet ilot... tai jotain.

   Poista
 9. ...sälekaihtimen takaa? ihana elävä lisko kivelläsi, täälläkin pikku liskot valloittaneet rankakasamme. oikein mukavaa viikkoa myös Sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on puiset sälekaihtimet varjostamassa paahdetta ja kurkku oli kasvattanut lonkeronsa sen taakse. Näkymättömiin. :)

   Sisisliskon suloista viikkoa!

   Poista
 10. Sieltä löytyy kyllä vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senpä vuoksi viihdyn niin hyvin pihapiirissäme. :D

   Poista
 11. Ruusukvittenissä nyt kivikovia isoja pikkupäärynän muotoisia hedelmiä. Joku ahkera teki niistä hilloakin, en tykännyt. Kaunis pensas.

  Missä kesäkeittiön kuvat? Niin kaunis siitä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan me kukista ja hedelmistä ja jotkut ahkerat voi tehdä hillot. ;D

   Huu, ei ole vielä ihan semmosessa kunnossa, että viittis esitellä julkisesti...

   Poista
 12. Hiiih, täällon ihanan ruudullinen tausta! Kävin pitkästä aikaa lueskelemassa sun juttuja... Sisiliskoja näkee nykyään ihan liian harvoin. Miten niitä lapsuudessa piisasi aina joka paikkaan? Oliko syy siinä, että silloin tenavana sitä tönki kaikkia puupinon ja kiven alusia ja käänteli ja möyri? Meillä asusti tänä kesänä sammakkopopulaatio takametsikön ötökkälammessa. Kur-kur!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tausta on kotikutonen, ihan kuten mä ja mun juttuni, hih.

   Taitaa olla niin, että sisiliskojen asuinympäristö on hävinnyt rakentamisen myötä. Meillä on tarkotuksella jätetty siilille, sisiliskoille ja sammakoille risukkoja ja kivikasoja asunnoiksi. Kyllä niitä näkyykin meijän pihapiirissä.

   Ötökkälampi kuulostaa sammakkojen paratiisilta.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...