torstai 15. elokuuta 2013

Jösses kun on satanut

Nyt on roiskahdellut vettä saavikaupalla taivaasta. Rännit laulavat ja ikkunapellit rapisevat taukoamatta. Vilja näyttää lakoontuneen osassa peltoa. Ei ole maanviljelijällä mitään asiaa pellolle puimaan. Koko kesä oli kuivan kälppeä ja kasvit parkuivat vettä ihan tosissaan. Nyt sitä sitten tuli, koko kesän edestä. Ei muuta kuin syyslannoittamaan, ainakin rakeet sulavat maahan hetkessä.


Kasvihuoneelta on mukava hakea salaattiainekset. Omat.
Jokunen tomaatti on haljennut, jos oikein muistan,
niin johtuu epätasaisesta kastelusta.

10 kommenttia:

 1. Vettä on nyt saatu, vaikka tulihan se tarpeeseenkin. Saisi vain kesän mittaan sataa vähän tasaisemmin. Ei ole kivaa, kun välillä on kuiva kausi, jolloin kaikki kärsii, ja sitten taas sataa yli äyräiden. Mutta minkäs mahdat, säiden armoilla ollaan.

  Syyslannoitteet tuli laitettua alkuviikolla. Kokeilen nyt noille kaikille talvetettavillekin, jos talvehtisivat lannoitteen avulla entistä paremmin.

  Kasvihuoneessa alkaakin olla nyt paras satoaika. Vie tuo tomaattien kypsyminen paljon aikaa. Kaikki ei varmaan taaskaan ehdi siellä kypsyä, vaan pitää sisällä kypsytellä loput rahkileet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot ollu kerkeevä, kun lannotteetkin ovat jo maassa. Mulla vasta meinaamisen asteella. Teen nää läksyt ensin alta pois.

   Mulla on vain muutama tomaattipuska, mutta omat tompsut ovat niin makosia, että vievät kielen mennessään. Lurps. Iloista päivää!

   Poista
 2. Vai että syyslannoitteiden aika... pitääpi ottaa itseä niskasta kiinni :) Ihania herkkuja sulla siinä! Meillä on se kastelu systeemi kasvihuoneessa ja se on ollut kyllä kullan arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkujakin mulla on kasvussa, mutta ehdin syödä ne, ennen kuin muistin ottaa kuvan. :)

   Katelusysteemi olis kyllä kätevä. Pitää panna harkintaan. Mulla on ostettuna, jo 2 vuotta sitten, semmonen automaattiluukunavaaja, mutta asentamatta on, vieläkin. Sopiva lämpö ja riittävästi vettä ja lannoitteita: runsas sato.

   Poista
 3. Upeaa satoa! Syyslannokke on vielä laittamatta, mutta vielä ehtii. Meilläkin on tullut vettä jo ihan tarpeeksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on 4 tomaattia ja 1 kurkku, mutta kyllä sieltä tommosen pienen annoksen voin päivittäin hakea. Toivottavasti ens kesänä on aikaa isommalle määrälle kasveja. Tää kesä on mennyt maalatessa ja myllätessä pihaa.

   Nyt sitten mennään äkkiä ripotteleen syyslannokkeita, sateen lomassa. hih.

   Poista
 4. Täällä tulee ihan maahan asti, kuten äiteeni sanoo. Siis taivaan täydeltä. Kissatkin tulevat syliin turvaan.
  Sun kelpaa, kun saat satoa, mä elän vielä toivossa tomskujen suhteen.Salaatteja sun muita sipuleita on kyllä riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisade nakkas sitten ittensä teille. Meillä paistaa ny aurinko. Sais paistaakin, että pääsen maalaamaan kesäkeittiön lattian loppuun.

   Tomskut vaatii paljon lämpöö. Ennen Kasvulaa mä kasvatin tomaatit terassilla, mutta se onkin paahteinen paikka, ku on etelään päin. Omat salaatit on herkkua.

   Mun pitäs nostaa valkosipulit ylös. Tuskin ne enää kasvaavat ja onhan ne jo melkosia kölliköitä.

   Poista
 5. Tulin sanomaan huomenta! Täällä on nyt niin ihania kuviakin, että hipsin katsomaan nuo vanhan ajan kuvatkin illalla, ajan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta, murunen! Toivottavasti sun jalkas pelittää paremmin.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...