maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kuvasatoa ja epäonnisia taimetuksia

Ostin aktiivisuusrannekkeen ja tavoitteenani on kävellä vähintään 10 000 askelta päivässä.
Kurjien kelien (tekosyy, tiedän) vuoksi en ole joka päivä päässyt tavoitteeseen.
Eilen, sunnuntaina, helposti.
Koirat ja kamera, innostavat pitkille lenkeille,
unohtamatta aina kannustavaa miestäni.
Kuvasatoa:


Aurinko, pilvet ja lätäköllinen vettä.


Vihreä sammal kivenkyljessä.


Keväistä rakkautta ilmassa?


 

Näistä pitäisi tulla paprikoita. 
Tomaatit eivät itäneet ollenkaan ja chilit näyttävät vesiheiniltä.
Kylvin uuden satsin siemeniä,
kun katsoin puutarhurin kuukalenterista,
että nyt olisi oivallinen hetki kylvöille.
Raportoin myöhemmin onnistumisista/epäonnistumisista.

26 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia, tuo sammal on kaunis :) Aktiivisuusranneke patistaa varmaan liikkumaan, ehkäpä mieki joskus hankin sen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammal helotti vihreänä kiven kyljessä, näytti keväiseltä, kun ympäristö oli vielä harmaan ja ruskean sävytteinen.

   Aktiivisuusranneke tosiaan innostaa, ainakin tämmöistä kilpailuhenkistä ihmistä, Maarit. Teillä on vielä lunta, mutta kadut näyttivät kuvissasi sulilta.

   Poista
 2. Oltiinkin jo molemmat aamusella blogipäivitysten ääressä, aamuvirkkuja siis :) Mikähän tomaateillasi, etteivät lainkaan itäneet, oliko sinulla niitä useammanlaisia? No, tomaatit ehtivät varmasti vielä, ja saahan hyviä taimia aina kaupastakin! Mikä se onkaan, että niitä on mukamas aina pakko itse kasvattaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuuvirkkuja tosiaa, Kerttuli, silloin aivot toimivat ja on muutenkin toimelias olo. :)

   Kaikki tomaatit olivat samaa lajia. Ostan taimet kaupasta, kuten monena muunakin vuotena, kun niistä omista tomaatintaimista tahtoo tulla luirakkeita. Harmi vaan, kun puutarhaliikkeissä ei ole yleensä muuta kuin niitä perustaimia. Haluaisin keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja, pieniä ja makeita.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Aktiivisuusranneke on hyvä tsemppari. Itselläni se ajaa nykyisin sykemittärin asemankin kun hankin siihen sopivan sykevyön. Enää en kaipaa sykemittarria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Laiskiainen! Taidan toistaiseksi tyytyä tähän rannekkeeseen. Sykkeet voisivat kiinnostaa sitten kun kunto kohenee ja paino putoaa. :)

   Poista
 4. Upeita kuvia. Ihmeellistä, että siellä ei ole lunta. Miellä on koko takapiha kinosten alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, enkulin käsityöt! Täällä ei ole ollut lunta moniin viikkoihin, kuraa ja rapaa senkin eestä. Kevät on vasta aluillaan, joten sinun takapihan kinokset ehtivät sulaa ennen vappua.

   Poista
 5. Onnea kasvatuksiin! Joskus joutuu kylvämään useamman kerran;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, onnea kyllä tarvitsenkin, kun on taidot päässeet ruosteeseen. Opiskelujen takia en viljellyt mitään muutamaan vuoteen, ostin kaikki taimet valmiina ja äitini kasvatti minulle samettikukat. Nyt yritetään!

   Poista
 6. Huonot säät ovat tosiaan rajoittaneet liikkumista ja välillä on tuntunut, että on ihan pakko päästä ulos. Ulkoilu on pitkälti pukeutumiskysymys, mutta silmälasipäisen on hankalaa nähdä eteensä kaatosateessa.
  Meilläkin chilit ovat vähän onnettomia ja joitakin juttuja on täytynyt kylvää uudelleen. Aina ei mene kaikki ihan putkeen.
  Tuo eka lätäkkökuva on aika hieno. Ensin katsoin, että siinä on jokin aukko muurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, between, että kelillä kuin kelillä voi ulkoilla, mutta kyllä siitä on nautinto kaukana, kun viima viiltää issiashermoa, mitään ei näe, kun silmälasit on huurussa ja raahaat perässäs kahta vastahakosta mäyräkoiraa. :D

   Kuvat on semmosia, että jokainen näkee niissä vähän erilaisia juttuja. Oikein hyvä niin.

   Poista
 7. Aktiivisuusranneke sopii hyvin Nettimartan ahkeraan elämään!! Tuo 10000 askelta varmasti täyttyy, kunhan pääset puutarhatöissä vauhtiin. Meillä puutarhatyöt alkoivat Unkarin sireenien karsimisella ja kaksi kukkapenkkiä siivottu. Eikä näy vielä missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vekki, kyllä näin on, että piiiiiiitkästä tontista on se hyöty, että kun se hölkkää kottikärryjen kanssa kymmenkunta kerta päästä päähän, niin askeleita kertyy helpostikin tuo 10 000. Tänään oli täydellinen puutarhurointi keli. Käly nakkeli kiviä, minä siirtelin kompostia kannonjyrsijän tieltä ja Esa nakutteli oksia hakkeeksi. Ai, sä olet siivonnut jo kukkapenkkejäkin!

   Poista
 8. Jo on vain hienoja kuvia ja oikeaoppisesti harvennettu kuusimetsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moron Tiltu, pitkästä aikaa. Joko hyppäät takas blogimaailmaan? Sun käsitöitäsi odotellaan...

   Eikös tosiaan ole nättiä kuusimetsää. Kyllä sinä ammattilaisena tuommoiset asiat huomaat.

   Poista
 9. Aurinkoisen heleitä kuvia. Teillä on jo täysi kevät. Tuntuu hieman uskomattomalta, kun täällä vielä paljon lunta.
  Sää on minulle paras ulkoiluun aktivoija. Suttukelit ei innosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suttukelit eivät tosiaan innosta, aimarii, hyvin ilmaisit asian. Onneksi nautit lumesta(kin). Kevät tulee ja haravat on jo nostettu seinustalle odottamaan aurinkoisia kelejä. :)

   Poista
 10. Upeita kuvia! Minä olen miettinyt, että mikä ihmeen laite pitäisi hankkia, että näkisi kuinka paljon tulee Ekan kanssa päivän mittaan liikuttua. Kyllä sitä ainakin pääsiäisen aikaan tuli useampi kilometri kerrallaan. Yllättävästi niitä askeleita tulee kun metsääkin mennään ristiin rastiin puiden alta kettujen polkuja pitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, eikös semmoista appsia saa puhelimeenkin? Kysypä teijän nuorilta. Eka on varmasti melkomoinen tehopakkaus ja kirittäjä. Meidän pojat paarustavat ja nuuskivat joka ruohomättään, aikaa kuluu ja etenemä ei ole kummoinenkaan. :D

   Poista
 11. Ei aina innosta lenkkeillä. Ainakaan, jos kelitkin on huonot, ja jo lenkin alussa kastuu ja on kurassa. Odotas, kun alkaa pihatyötkin, niin kyllä askeleitakin kertyy!:) Joskus olen käyttänyt askelmittaria, ja päivän pihatöistä ja koiran lenkittelyistä saa kevyesti neljäkymmentätuhattakin askelta täyteen.;)

  Minä en ole kylvänyt vielä yhtään mitään. Kovin paljon en aiokaan. Tomaatit aion ostaa tänä vuonna, eikä kurkuilla ole vielä kiire. Tänä kesänä jätetään viljelykset vähemmälle. Joskus pitää kesällä saada olla muutakin kuin vain puutarhatöitä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, onpa sulle keräytynny hurjasti askeleita! 40 000!!! Katotaan paljonko pihatöissä tulee taaperreltua. Meillä kun on piha yhtä mäkeä, niin saa siinä sitkeenä marttana kottikärryjä lykätä. :)

   Teillä onkin aina hurjasti viljelyksiä, kunnioitettavasti. Pidä tosiaan välivuotta ja nauttikaa toisistanne.

   Poista
 12. Minäkin olen ranneketta itselleni harkinnut. Auttaisikohan, en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, onhan tämä ranneke hauska kapine, turhake ehkä, tosin on kiva seurata, kuinka paljon tulee käveltyä puutarhassa. Kuningaskuluttajassa on testataan rannekeita.

   Poista
 13. Hei sinä ahkera nainen! Saat kaiken näyttämään jotenkin niin helpolta ja energiseltä, varmaan siksi,e ttä olet niin energinen!!

  Nyt "elonjuntuni" alkaa olla lopusuoralla, siis se työ...ei niinku muutoon, kait...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on energiat ja lääkkeet kohillaa, vilukissi! On ilo tehdä hommia, kun jaksaa ja aivosumu on kadonnut.

   Olen katsonut elonjutuasi Facebookissa. Siitä tuloo komia!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...