tiistai 28. elokuuta 2012

Ruusuja ja luteita

Hei! Onko jo syksy? Kuskasin terassilta veripasuunan ja avokaadon alut sisälle. Näyttivät suorastaan hytisevän kylmästä. Ryhmäruusuni aukaisivat nuppunsa. On ne vaan niin sieviä. Näin siis höpisee ex-ruusuvihaaja.

Ukontulikukissa on valtavasti luteita. Tarkempaa lajituntemusta minulle ei ole, mutta katso toiseksi alin kuva. Jaiks! Näiden otusten käynti mansikassa, tai missä tahansa marjassa, aiheuttaa järkyttävän makuhaitan. Olet varmaan maistanut ja haistanut? Yöks ja pythyi.

Ukontulikukka on melkomoinen rumilus ja rojokki samassa varressa. Se loistaa keltaisena korkeuksissaan kuin lyhty ja vaatii paljon tilaa. Muuten ukontulikukka on helppo (miksi muuten kaikki minun kasvini on hoidoiltaan helppoja?) eli ei vaadi juurikaan hoitoa.18 kommenttia:

 1. No onpas siinä lude poikineen! Upeita ruusuja, keltaista harvemmin näkee. Alimmassa kuvassa upeat näkymät ja ihana paviljonki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta virka! Noita äklötuksia on varmasti satoja. Oikee lauma.

   Rakastan keltaisia ruusuja. Ostan ensi vuonna lisäksi oranssisia. Olivat nyt loppuneet.

   Juu, tuon paviljongin läpi johtaa polku talon ja Kasvulan välillä. Lisäksi siellä on pari tuolia ja pieni pöytä. Istutin kiinankärhön kiipeämään paviljongin seiniä pitkin. Se on siro kasvi, eikä peitä liikaa.

   Poista
 2. Meillä on muuten noita samaisia lutikoita myös tosi paljon... En yhtään muista onko se joka syksyinen kansanvaellus tämäkin!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on justiinsakin kansanvaellus, hih. En oo muuten minäkään nähnyt moisia kertymiä aikaisemmin. Linnutkaan eivät taida syödä mokomia otuksia, kun maistuvat ja haisevat niin äklölle.

   Poista
 3. Onpa teillä kaunis puutarha!

  Muistan metsälutikat lapsuudesta, mikä mahtaa saada ne noin runsaina liikkelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki kasvit vaan vielä ovat melko pieniä/nuoria ja suurin osa jopa etsii vielä lopullista paikkaansa, mutta kyllä se tästä selviintyy. Ideoita tulee enemmän kuin ehtii/jaksaa/viitsii toteuttaa. Mutta puutarhahan ei ole koskaan valmis. Se on iloinen asia.

   Onkohan säät ollut lutikoille jotenkin poikkeuksellisen suotuisat?

   Poista
 4. Kaunista ja ihanaa (paitsi ludekuvassaja luteiden itsiensä mielestä), kyllä nuo ruusut ovat herkkää katseltavaa. Mulla ei ole yhtään ruusua, jotenkin aristelen niiden hankkimista, kun ajattelen niiden tarvitsevan erikois-spesiaalihoitoa...?

  Tuo paviljonki on upea, ottaisin. Ottaisin. Ja kyllä, ottaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä miten konstikkaita nämä ruusut ovat. Minullahan on muutamia äitienpäiväruusuja, jotka toppasin maahan ja ne kasvavat kukostaen aivan ilman hoivaa ja huolenpitoa. Katsotaan ensi keväänä, montako ruusua on hengissä...

   Paviljonki on siävä, myännän.

   Poista
 5. Ällöt lutikat, ihanat ruusut ja ihana paviljonki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikissa sun kanssa samaa miältä. Samis, hih.

   Poista
 6. Yöh, noita ludeällötyksiä täältäkin löytyy..

  Paviljonkiin ihastuin mäkin, kerrassaan hurmaava! Ja ruusut myös, oikein ihania! Meillä on tasan yksi ja haluaisin kyllä enemmänkin ruusuja, mutta kun se ainokainenkin on jotenkin niin hankala (tai sitten mä olen vaan niin taitamaton). Välillä tekisi mieli riipiä koko pensas sieltä penkistä ja heittää sanonko minne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yök, tosiaan ja noita luteita oli siis järkyttävä määrä.

   Mulla on juhannusruusuja, ne on tämän talon peruja ja sitten nukke- ja neilikkaruusupuskat. En ole kyllä hirmuisen ihastunut noihin puskiin, kun niissä on PIIKKEJÄ.

   Nämä ryhmäruusut tuntuvat jotenkin lempeämmiltä kuin pensasruusut. Katsotaan nyt, saanko ne pidettyä hengissä. Olen kyllä sitä mieltä, että mikä ei kasva, pysy itse pystyssä, ärsyttää mua, niin saavat poistua pihapiiristämme. Heitä pensas pois, jos se ärsyttää tai lahjoita se jollekulle. Kasvit on sitä varten, että niistä tykätään ja ne tuottavat iloa. Eiks jeh!

   Poista
  2. Ehkä mäkin voisin sitten kokeilla noita ryhmäruusuja. Ja heitän sen hankalan pensaan vaikka mettän puolelle, jollei me päästä sen kanssa ensi kesänä yhteisymmärrykseen ja samoille aaltopituuksille! Eihän siitä mitään tule, jos se aiheuttaa pelkkää mielipahaa!

   Poista
 7. Onpas kauniita kukkakuvia, taas:) Nuo luteet ovat siis niin äklöjä ja niiden ei kun tartte käydä marjassa niin on marja pilalla. Tänä kesänä sain ketomansikoista kaksi luden kakkimaa marjaa suuhuni, sillä seurauksella etten enää poiminut ketomansikoita, joita oli pihallamme ihan tooooosi paljon:) Sen ällön maun kun tuntee suussaan niin ei tee mieli tyrkätä mitään suuhunsa hetkeen. Hammasharja ja tahnaa äkisti. M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kävi mulle, jäi mansikat syömättä. Pyhtyi, kun noiden luteiden tuotokset on pahaa. Mä oon miälissäni, kun tykkäät mun kuvistani.

   Poista
 8. Hehheh, taisinpa TAAS lukea väärin: ulkotulikissa, kun oikeasti sana oli ukontulikukissa ;D Ruusut ovat kauniita, mutta noi luteet...jaiks, yöks. Hus pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, mäkin tankkasin sitä sanaa monta kertaa (mulla on liävä hahmotushäiriö) ja kissa siitä tuli, hih. Luteet ovat siirtyneet jonnekin. Pelottava ajatus?

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...