maanantai 27. elokuuta 2012

Punahattu

Punahattu eli auringonhattu on yksi suosikkikukkijani. Komea, kestävä ja käytännössä hoitaa itse itsensä. Tarkoitus on siirtää kaikki korkeat kasvit, mukaan lukien tämä punahattu, aidanviereen alapihalla. Siinä niillä on hyvä tila kasvaa, taustanaan viljapellot. Nyt nämä komistukset peittävät näkymät patiolle.

Naapurin maanviljelijä kävi eilen puimassa vehnänsä pelloltamme ja sen jälkeen alkoi sade, jota onkin riittänyt. Syksy tulossa... Kumisaappaita olenkin jo käyttänyt koko kesän, joten jatketaan samaan malliin ja vaihdetaan kuomat jalkaan pakkasten tultua.


Mieheni on julkaissut uusia lauluja Ekelo-blogissaan.

14 kommenttia:

 1. Punahatut on kyllä komeita. Ja vaikka korkeaksi kasvavatkin, eivät tarvitse tukea. Juuri tällaisia perennojen pitäisi olla, että pääsisi vähällä vaivalla.:)

  Vettä on taas saatu aika ropinalla. Ihan on jo syksyistä. Lehtiäkin jo kovin tippuu puista. Mutta kyllähän nuo pihahommat alkaa jo taas riittää tältä erää.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, ettei tarvitse tukea. Mulla onkin poistolistalla pari rötköttävää perennaa, kun ne tuet pitää aina laittaa ja silti jotkut varret rötköttävät kohta maassa. Tässä puutarhassa ei rötkötä muut kuin minä! ;)

   Kovin on sykyinen sää. Onneksi on sentään lämmintä, 15 astetta. Viikon kuluttua alkaa koulu. Bestikseni, 19-vuotias Tintti, pääsi opiskelemaan biojuttuja toiseen opinahjoon, joten voi tulla yksinäinen vuosi.

   Totta, niin totta, tässä vaiheessa alkaa tosiaan nää pihahommat maistumaan puulta, hih.

   Poista
 2. Sinä olet kehunapin saanut jo, mutta kehaisinpa kumminkin Kanttorilan puutarhassa vähän lisää. Meillä sataa ( taas vaihteeksi), mutta näistä kuvista inspiroidun sen verran, että käyn katsomassa kukkivatko päivänhatut meillä jo ja ovatko pysyneet pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millan, kaunis kiitos sulle kehunapsista! Kyllä lämmitti.

   Saitko sä niitä teidän mattoja ollenkaan kuitattua?

   Poista
 3. Onpahan kivan näköinen kasvi ja vieläpä mun värimaailmaani sopivainen, joten päätyy hankintalistalle :D Silmää hiveleviä nuo kuvatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks kuule olekin! Helppo kasvattaa siemenstäkin. Hanki ihmeessä. Kiitti kuvakehuista.

   Poista
 4. Hienoja hattupääkuvia! Punahattu on tosiaan ihana, kun se hoitaa itse itsensä ja kestää nämä Suomen moninaiset säät. Niin ja houkuttelee vielä perhosiakin paikalle, siihen ei moni turhempi perenna pysty :)

  Justiin alkoikin ulkona lorisemaan. Se on mentävä kumppareissa lansustelemaan ja kesän viime henkäyksiä ihmettelemään. Senhän se kesä lupaa kuivattaa, minkä kasteleekin... hm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoja ovat. Paan niitä kasvuun ens kesänä isomman alueen. Totta, perhosia niissä lepattelee runsaasti. Kauniissa kukassa, kauniit perhoset, mikäs sen parempaa vois olla.

   Lorisee täälläkin, mutta onneks on vielä lämmintä. Kastuttiin nahkaa myöden, kun oltiin koirien kanssa lenkillä. Takkaan tuli?

   Poista
 5. Kauniita ovat punahatut, hienoja kuvia:)
  Itselläni osa keväällä kylvetyistä onkin vielä muoviruukuissa. Olen vain unohtanut viedä ne mökille. Täytääpä alkaa miettimään mihin ne laitan, kun niistä todellakin voi tulla aika korkeita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, komeita hujoppeja ovat. Korkeudesta huolimatta pysyvät tankasti ja hanakasti pystyssä. Etihän niille tosiaan arvoisensa paikka.

   Poista
 6. No nyt vasta sain vaihdettua osoitteesi omaan blogiluetteloon...

  Onpas sinulla mielestäni aika ihmeellinen lempikukka, vaikka onhan se kuuluisa lääkekasvi ja omalla tavallaan kaunis, oikeastaan tyylikäs.

  Olen joskus kokeillut tuon kasvattamista omassa puutarhassani, mutta ei kestänyt talvea. Pitäisköhän kokeilla uudestaan. Nehän kukkii vasta myöhemmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos päivityksestä! Olen kovasti tykästynnyt tähän "echinaforseen", kun se kukkii tosiaan näin loppukesästä ja on näyttävä. Kokeile ihmeessä! Sulla on kyllä niitä kauniita ja harvinaisia ruusuja, joten tämmöiselle hujoppikasville joutunet miettimään oman paikkansa.

   Poista
 7. Ihana kun sinulla ei ole noita 'sana-arvoituksia', joita joillakin on. Erääseen blogiin yritin selvittää kirjainkoukerot kuusi kertaa, enkä päässyt läpi. Siihen jäi se viesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laittanut "sana-arvoitusta", kun en itsekkään niistä meinaa selvitä. Kommentit tulevat ensin sähköpostiini ja laukaisen ne sen jälkeen. Näin on mukavampaa meille kaikille.

   Hyvää alkavaa syksyä sinulle, Metsätonttu!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...