keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Lyijykukassa ensimmäiset kukkaset

  

Kastelin kukkia aamulla ja ihmettelin, että mitä sinistä pilkistää verhojen raosta. Voi ihmettä! Lyijykukkani kukkii. Väri on hennon helakka sininen. Oi autuutta.

Tässä tietoa lyijykukasta. Ymmärrätte miksi sen hankin. Jumalainen. Kasvi oli tullessaan peukalon mittainen ja lyijykynänlyijyn paksuinen. Taimia oli 5, joista yksi kupsahti jo alkutaipaleella. Kaksi näännytin janoon kellarissa talven aikana ja nämä kaksi potraa yksilöä talvetin vierashuoneen akkunalla. Nyt kun riittäisi osaamista leikata pusikkomainen kukkanen puun malliseksi.

23 kommenttia:

  1. Herkän kaunis - ja minulle entuudestaan ihan tuntematon kukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella herkkis. Lämpöisissä maissa mielestäni kasvaa ihan pihalla kuten pasuunakin.

      Poista
  2. Onpa kaunis. En ole varmaan koskaan nähnyt tuollaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole minäkään nähnyt livenä, ennen kuin nyt ja vielä omassa kotona. Ongelmaksi kyllä kehkeytyy talvetus, meinaan jos saan sen kasvamaan pieneksi puuksi, niin onpa aikamoinen rahtaaminen sisälle.

      Poista
  3. Kyllä on upea! Melkein tekisi mieli hankkia tuollainen(kin), mutta tuon talvetuksen kanssa meinaa välillä olla niin hankalaa.. Ehkä sitten joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvetus ottaa kyllä koville. Kohta meijän vierashuoneeseen ei mahdu ihmiset ollenkaan. :)

      Poista
  4. Lyijykukassa on maailman ihanimman värinen kukka! Noita näkee paljon köynnöksinä Välimeren maissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, kuten bougainvillessa. Noh, meillä on sitten omat kaunottaremme, kuten talvenkestävät voikukat ja leskenlehdet. ;)

      Poista
  5. Todella kaunis :D Kyllä sinulla onnistuu siitä kasvattaa puu, lyijypuu :D

    VastaaPoista
  6. Onpa todella upea, heti hankkisin minäkin, jos olisi talvettamispaikka, mutta kellari on liian pimeä ja ulkovarasto liian kylmä, eikä sisällekään mahdu. Pitäisi varmaan rakentaa joku talvipuutarha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuuh, talvipuutarha. Olispa semmonen! Siellä olis takka ja aina kesä.

      Poista
  7. Ohhoh, vautsi-vau! Onnea kukalle, olen niin ilahtunut tästä uutisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mä arvasin, että tykkäät, ku samaan aikaan nää hankittiin. Mut hankalaa on toi talvettaminen, kun pitäs olla valoa, viileyttä ja kastelijakin. :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kieltämättä vähän herkistyin. On tuommoinen sininen melko harvinainen väri kukkasissa.

      Poista
  9. Lyijykukka on minulle suuuuuri ihastus, vaikka en sellaista omistakaan. Äärettömän kaunis väri kukissa, tykkään kuin hullu puurosta.

    Hehe, tottahan kirjailija tarvitsee lyijykynäpuun ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kyllä ylimaallinen. Lyijykynäpuu, heh heh, kuinkas sattuikaan, kun toimittaja pyys nimeemään 3 esinettä, mitkä ottaisin mukaan autiolle saarelle, niin yksi tavara oli LYIJYKYNÄ. *reps*

      Poista
  10. Mainion näköinen kukkanen. Monet kukat ovat ihan huippukauniita. Minä en ole kuullutkaan lyijykukasta, mutta maailma on täynnä kukkia, joista en ole kuullut. Minä en ole suuren luokan viherpeukalo, mutta kauniita puutarhoja on kiva ihastella vaikka itse ei sellaista omistakaan.Terveisin M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meil on yhteinen harrastus eli tykätään ihailla toisten puutarhoja. Tämä lyijykukka on ainoa erikoisuus, muuten kasvini ovat helppohoitoisia taviksia. En olis kyllä uskonut, että saan lyijykukkani kukkimaan.

      Poista
  11. Ihana yllätys sinua odotteli verhon raossa. Tuollaiset onnistumiset saa aina hyvälle mielelle.:) Pitääkö minun vielä lyijykukkakin hankkia... Se on nätti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyijykukka sopisi sun valikoimiis tosi hyvin ja vielä kun sinulla on se mökki, missä talvettaa. Mua sitten harmittaa, kun se sun lähettämäsi veripasuuna närkästyi syksyllä ja heittäyty kompostiainekseksi.

      Poista
    2. Melkein täytyy sitten lyijykukka ostaa, jos sellainen vastaan tulee.:) Veripasuunat on hankalia. Minunkin taitaa iso veripasuuna kuolla.:( Äskettäin siinä vielä uutta alkuakin oli, nyt on nuupahtanut, ja runkokin on alkanut pehmetä. Pitää tyytyä sitten vain noin muihin pasuunoihin, vaikka upeitahan nekin.:)

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...