keskiviikko 21. lokakuuta 2015

50 daalianjuurakkoa ja paljon muuta

Sairaus selätetty, kiitos tervehtymistoivotuksista, hyvät blogiystävät!

Huikea viikko, jos ei oteta huomioon kuumetautia,
olen saanut vastaanottaa:
kipollisen ilmasipuleita
ystävältäni Pirkolta omenapiirakan
mieheltäni Kalevala-koruja 
(mies on tehnyt töitä 24/7 muutaman viikon ja halusi hyvitellä minua,
kun hän ei ehtinyt olla kotona ja viettää aikaa perheensä kanssa,
mies jaksaa yllättää 18 vuoden yhteiselon jälkeenkin)
eikä tässä vielä kaikki,
sillä veljeni naapuri antoi minulle noin 50 daalianjuurakkoa.
Miettikää mikä määrä!
Olen mykistynyt.
Kaikesta.

Täytyy panna hyvää kiertämään...
Tänään tuli sade.

26 kommenttia:

 1. Sinullahan on ollut varsinainen jouluaatto. Valtavan hienoja saamisia kaikki tyynni. Kalevala-korut ovat ihania. Ukkokulta on äärimmäisen surkea lahjojen antaja ja ostaja. Hänelle pitää aina tarkkaan kertoa, mitä toivoo ja haluaa ja sittenkin voi mennä pieleen. Ei siis koskaan tuollaisia upeita yllätyksiä. Mutta arjen vakiintuneessa ennustettavuudessakin on hyvät puolensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, äläs muuta sano! Pitäiskö sairastaa useammin? ;)

   Mulle on 40 vuoden aikana kertynyt melkoinen Kalevala-korujen lajitelma. Kestäävät aikaa ja käyvät niin arkeen kuin juhlaan. Kyllä tasanen arki(kin) on maukasta.

   Poista
 2. Sinulla on ollut aivan upea viikko. Ja hyvä kun olet ollut paranemaan päin. Ihanat korut! Lisäksi vielä 50 daalianjuurakkoa, upeaa. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha, kiitos, yskä alkaa jo helpottamaan, niinhän sitä vanhakansa sanoo, että yskä lähtee yskimällä. :)

   Mies tosiaan yllätti, taas. Olen jo valmiiksi täpinöissäni ja odotan kevättä, että pääsen daalioiden istutukseen. On se vaan upea kukka! Oikein kaunista viikonloppua.

   Poista
 3. Jopa sinua onkin hemmoteltu ja muistettu ruhtinaallisesti. Johan tuon ansiosta jo tervehtyy ja tauti juoksee pikaisesti toiseen taloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, toivottavasti tauti juoksee kompostiin ja lopettaa meidän kaikkien kiusaamisen. Mulla taisi olla kesän puutarhapyllimisistä kertynyt hyvä kunto, kun näyttää siltä, että taltutan taudin reilussa viikossa.

   Poista
 4. Ihanaista että oot tervehtynyt! Ja hei haloo, et viittis välillä vuokrata sitä miestäsi meille muillekin? Mikä korusetti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutri, juu, mutta ei, miestäni en vuokraa. ;D

   Mieheni ostaa minulle useita kertoja vuodessa koruja ja aina juuri silloin, kun vähiten odottaa. Tämä korusetti on nimeltään Eira.

   Poista
 5. Huomenta aamuvirkku! Ihana tuuliviiri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta, Vilma! Tilasin tuuliviirin netistä viime vuonna, kun nuo varikset ovat aivan kuin mieheni ja minä, iso ja pieni (pyylevä).

   Poista
 6. Mikä ihana mies :) Daaliatko istutetaan keväällä, onpa aikaa suunnitella paikka (tai sullahan varmaan on jo). Namm, omppupiirakkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, miehelläni on monia puolia. :)

   Daaliat istutetaan keväällä ja nostetaan juurakot ylös ennen pakkasia. Säilytetään pimeässä ja viileässä talven yli. Paikat daalioille on jo valmiina, mutta joudun varmasti tekemään lisäkukkapenkkejä, kun noita juurakkoja tuli niin rutkasti. Omppupiirakka oli herkkua.

   Poista
 7. Olen niin auttamattomasti myöhässä blogikierroksista, että en edes ehtinyt huomata, että olit sairastanutkin. Ihana kuulla, että alkaa helpottaa jo edes vähän. Ja mahtavan ihania piristyksiä olet kyllä saanut. Aurinkoista viikkoa ja pikaisia lopputoipumisia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria Luomulaaksosta, kiitos! Yskin ja siivoan, on sitten puhas pirtti, kun on terve. :)

   Poista
 8. Onneksi tauti on voitettu! Minun yskäni ei vain ota laantuakseen ja lääkäri sitä jo kovasti aamulla ihmetteli. Seitsemäs verenpainelääkeresepti tuli koekäyttöön, josko alkaisi toimia ja uutta lääkettä yskän tainnuttamiseen. Katsotaan mikä on tilanne kuukauden kuluttua. Kyllä sulla taas hommia keväällä riittää, kun niitä daalian juurakoita istuttelet. Korut ovat todella kauniit! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, loppusuoralla tautini kanssa, onneksi, mutta sun yskäsi kuulostaa sitkeeltä. Toivottavasti löytyy vihdoinkin tepsivät tropit. Keväällä sitä on niin innoissaan, että jos maassa olis rivat, niin nostaisi ilmaan, nyt ei kyllä yhtään tee mieli lähteä tuonne viimaan ja sateeseen, huh huh. Oikein ihanaa viikonloppua!

   Poista
 9. On sua kivasti "lahjottu"..hih
  Kauniita kuvia. Jäin toviksi tuijottamaan tuota maisemaa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, sattui kyllä harvinainen lahjasuma kohdalle, hih. Maisemakuva on ihan meidän kulmilta, ei kuitenkaan meidän talolta. Yleisesti ottaen kaikki mun kuvat on muutaman sadan metrin päästä kotoota tai sitten omalta pihalta. Olenko reviiriuskollinen... :)

   Poista
 10. Sinulle tuli jouluaatto etukäteen :) Topilasta onkin hyvä hemmotella. 50 daaliasta eli joriiniista tuleekin näyttävä istutus, vaikka muutama juroisikin.

  Mä olen ollut juhannusheilani kanssa 18-vuotta, oikein hyvä vuosimäärä se :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluaattopa hyvinkin, AnnaS. 18 vuotta on mukava määrä, siinä ajassa ollaan hiouduttu ja hiottu toisemme sopusiksi. :)

   Poista
 11. Mykistää minuakin. Olet ihanasti hemmoteltu lahjoilla. Mikä parasta, kun myös tauti on ohi. Siis 50 daalianjuurakkoa! Oi, oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lahjasuma oli melkein enemmän kuin kestin, aimarii. Luulin saavani muutaman daalianjuurakon ja minua odottikin laarillinen daalioita. Oi, oi, totta toisen kerran.

   Poista
 12. Jopas nyt.... kaikki omalla tavallaan arvokkaita ja varmasti sinulle mieluisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, maatuska, olen niin otettu näistä lahjoista.

   Poista
 13. Kuulostaa olleen nyt yks jos toinen flunssassa, syksyisin sitä on liikkeellä. Ikävä tauti. Ihanat korut, kuin pienet kukat, jotkin kellomaiset tai siemenkodat... Paljon hyviä tekoja ollut sinun viikossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu, sairastan tosi harvoin, viimeisestä lenssusta taitaa olla lähemmäksi viisi vuotta, sitten kun lenssu iskee, niin ankaralla kuumeella. Kuumeesta on mielestäni se hyöty, että paranen nopeasti, nyt enää yskäryskää jäljellä. Vähällä pääsin, kun monilla lenssu on jatkunut kuukausia. Huoks.

   Korujen aihe on napattu eiralaisen rakennuksen sydänkuvioisesta koristeesta.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...