lauantai 15. marraskuuta 2014

Talventörröt ovat turhakkeita?


Koiramme Tuisku on voimallisesti sitä mieltä, että talventörröt ovat turhakkeita.
Itse olen erimieltä.


Tuisku ei valitettavasti ole valikoiva, sillä sille kelpaavat järsittäväksi kaikki kasvit.
Pihapiirissämme ei siksi voi kasvattaa mitään myrkyllisiä kasveja,
olivatpa ne miten kauniita tahansa.


Laskeutumista jouluun...

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pojat, koiramme siis, "ostivat" paidat iskänpäivälahjaa, kun mieheni on kotoisin Pohjanmaalta. Tosin myös Myrsky-koiramme on Pohjanmaalta, Tyrnävältä.

   Kyllä pojat katseita kerää paidoissaan. :D

   Poista
 2. Onko teillä edelleen noin paljon lunta? Meilläkin oli jo viime viikonloppuna hyvä kerros, mutta poishan se suli. Eilen illalla jokusia hiutaleita satoi, muttei "maahan asti". Lunta ja pikkupakkasta saisi tulla. Olisi valoisampaa eikä niin kuraista.

  Minäkään en kestä talventörröttäjiä katsella. Pakko aina leikata kaikki syksyllä matalaksi. Saat varmaan aika tarkkaan aina katsella, mitä kasveja päästät puutarhassa kasvamaan tuon Tuiskun järsimisinnon takia. Ja vaikkei myrkyllisiä kasveja olisikaan, voi niistä järsityistä pätkistä välillä haittaakin olla. Vaikea saada koiralta tuollaisia nakerteluja pois. Meillä Rymyllä on ihme tapa, kun se menee syömään ruokakipostaan. Ruoka- ja vesikipat ovat sellaisessa pienessä pöytätasossa ja aina ennen ruokailua sitä pöydän reunaa pitää hetki hampailla nakertaa ja tassullaa "rämpyttää". Reuna on jo tosi epäsiistin näköinen, kun hampaiden jättämiä lovia on siellä täällä. Kokeilin laittaa chilikastikettakin reunaan, mutta nuoli vain suupieliään sen näköisenä, että tätä voisi maistella lisääkin. Jos on pelkät kipat lattialla, niin ne koittaa ensin saada kumoon, joten pöytä on parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on viikon takaista, nyt on musta maa, paitsi jotain valkoista leijailee ilmassa, katotaan sulaako vai jääkö. Samaa toivon kanssasi, Katja. Pikkasen lunta piristää pimeyttä. Näkis ilman otsalamppuakin lenkille lähteä.

   Olis piha siistimmän näköinen, jos leikkaisi töttöt jo syksyllä. Mulla ne aina jää, kun puhti karkaa lomille jo lokakuun alussa, kaikki jää kevääseen. Tänä kesänä olen ollut ihan vetämätön ja tekemötön, kaikki pihatyöt jäivät, kun en vaan jaksanut. Lääkityksen avulla olen taas iskussa. Ensi keväänä myllerrän maata ja punneran kiviä, ihan jo oota kevättä innoissani.

   Tuisku on ollut nakertelija pienestä pitäen. Olen luovuttanut, enkä viitsi isommin enää käskyttää lopettamaan. Välillä tikku menee poikittain kitalakeen ja joudun kaivelemaan sitä huutava koira sylissäni. Huoks.

   Ai, onpa Rymyllä erikoinen rituaali, mutta kaikilla meillä on omat piirteemme. Onko Rymy ollut terveenä?

   Poista
  2. Ei sitä aina jaksa samalla innolla kaikkea tehdä, ja varsinkin, jos taustalla jokin sairaus vie voimat. Hyvä, kun olet saanut lääkkeet kilpirauhaseen. Nyt kerätään talvi voimia ja keväällä sitten uudella puhdilla puutarhan kimppuun.:)

   Rymy on voinut nyt pitkään hyvin. Viime talven vaisuus ja kohtaukset jäivät mystisiksi. Onneksi kuitenkin loppuivat ja sen jälkeen on taas ollut oma itsensä ja hyvin jaksaa pitkiäkin lenkkejä ja on muutenkin pirteä ikäisekseen. Eilen tuli 11 vuotta täyteen, eikä aina uskoisi, että ikää on jo niin paljon.

   Poista
 3. Tehosilppuri työssä:) Rikulla on tapana myös järsiä oksia ja söipä se sinnitelleet pari orvokinkukkaakin pihalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi orvokit ovat syötäviä, joten Riku ei ollut vaarassa. Oksat ovat sitten aivan toinen juttu. Onko Rikun kitalakeen jäänyt oksanpala poikittain? Tuiskulla muutaman kerran kesässä.

   Poista
 4. Párekin Palvelijatar16. marraskuuta 2014 klo 18.02

  Tuiskussa asuu sisäinen puutarhuri. Ammattimaiset otteet. Párekin sisällä on limnologi, jokainen lätäkkö, oja ja puro on tarkastettava. Veden on sen mielestä virrattava vuolaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku on topakka puutarhurikoira, tosin välillä multa pöllyää kukkapenkistä käytäville, kun pitää jotain aarretta kaivaa piiloon.

   Párek on hauska koiruus.

   Poista
 5. Nuo on niin ihania nuo Tuiskun kuvat. Hän todella on sitä mieltä, ettei törröttäjiä tarvita. Meillä ei Eka juuri oksiin koske, mutta kaikki lehtikasat pitää pöllyttää ja lätäköistä juodaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku on meidän perheen Hupsu. :D

   Lätäkkövesi on paljon parempaa kuin vesi kupissa.

   Poista
 6. Heh, Tuiskulla samat hommelit menossa kuin meidän edesmenneellä Rita-koiralla. Hän silppusi kirsikkapuuntaimen:)

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...