perjantai 28. marraskuuta 2014

Neulatyyny

Ompeleminen on hauskaa ja vähän työlästä, kun en vielä kunnolla osaa. Jokaista työvaihetta joutuu miettimään ja välillä täytyy käydä netistä katsomassa vinkkejä. Ensimmäinen kaapu/muumuu/tunika, ihan kuinka vaan, on valmis. Eikä sen tekemiseen mennyt kuin 20 tuntia (saa nauraa).

 

Tilasin netistä ruskeaa vinonauhaa ja sain joustavaa nauhaa, joka ei ollut yhtään perinteisen vinonauhan tuntuista. Sitä oli hyvä ommella ja lopputulos oli siisti. Käytin vinonauhaa pään- ja kädenteihin. 

 

Minulla oli nuppineulat rasiassa ja niitä oli vaikea kaivella rasian pohjalta. Ostin neulatyynyn, kun kävin työmatkalla Uusix-verstaalla. Verstaan kaupassa on myynnissä yksilöllisiä käsitöitä ja hinnat eivät päätä huimaa. Kaunis neulatyynyni maksoi 1, 50 euroa.

Tunikani hinnaksi tuli pari euroa, sillä kangas oli ostettu Texvexin tekstiilikierrätyspankista, jossa kankaat maksavat neljä euroa kilolta. Texvexistä oli tänään juttu klo 6.50 ja 8.50 Huomenta Suomi -lähetyksissä. 

   

Pari viikkoa sitten oli hetken aikaa valoisaa ja kuivaa ja nyt... noh jaa...


Tätä odotellessa, oikein ihanaa viikon loppua!

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Kyllä sinusta vielä ompelija tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista, Vekki! Kivaa hommaa. Eiköhän seuraava kolttu synny hieman nopsempaan. Olisi kannattanut ostaa laadukkaampi ompelukone. Tämä satasen räpsy on kyllä melkoisen hepponen. Saumuri olisi hyvä, mutta niiden hinnat ovat aivan liian korkeita tämmöiselle satunnaiselle ompelijalle.

   Poista
 2. Onnea lopputuloksesta! Minutkin on vallannut ompeluinnostus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy joka vuosi kokeilla jotain uutta. Nyt ommellaan, Satu!

   Poista
 3. Párekin Palvelijatar28. marraskuuta 2014 klo 21.12

  Onpas hieno tunika. Onko mitään, mitä et osaa? Multilahjakas mäykkymamma. Nostan sulle lippistäni.
  Párekilta terveiset Puhuripojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, on varmasti miljoona asiaa, joita en osaa, mutta on hauskaa kokeilla uusia asioita. Vierivät kivet eivät sammaloidu?

   Puhuripojat moikkaavat Párekia!

   Poista
 4. Voi, minusta tuo tämänpäivän kuva on nätimpi kuin luminen.
  Ihana tunika, tosi kaunis kangas. Siitä se lähtee, hienosti osasit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sinä tykkää vehreestä ja lämmöstä. Olet siellä tontillasi kaivanut ojia ja vierittänyt kiviä. Semmoset hommat eivät onnistu lumessa ja pakkasessa.

   Tykästyin heti tuohon kankaaseen. Siinä on lämpimät värit. Sain töissä kehuja tunikastani, joten onnistuin vasta-alkajaksi hyvin. Muistettava on myö se, että kaava on helppo, A-linjainen malli. Kiitos Veille vielä kerran kaavotuksesta.

   Poista
 5. Eipä hassumpi tunika ollenkaan. Ihan hieno. Onneks olkoon, että onnistui noin hyvin. Siitä se ura urkenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Hanne! On kiva pitää tämmöistä tunikaa, niin ei kaikki vatsamöykyt ja muut muhkurat ole niin näkyvissä, muka. Nyt kun kilpparilääkkeet ovat alkaneet vaikuttamaan ja sitä myötä liikunta lisääntymään, niin elän toivossa, että 10 kiloa karisee vuoden aikana poispoikkeensa. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...