sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ompelukolo

Vihdoinkin sain laadittua ompelukoneelle ja ompelulle oman paikan, Ompelukolo. Nyt ei tarvitse kerätä kimpsuja ja kampsuja, vaan voin ommella silloin kuin huvittaa ja jättää keskeneräiset työt levälleen pöydälle. Työpisteeni sijaitsee Pikku Kirjaston päädyssä.

Pikku Kirjasto on olohuoneen parvella ja on ollut vähällä käytöllä. Nytpä siellä surisee ompelukone ja puhisee meikämartta. Kierrätimme rakennusmateriaaleja eli kellarissa olleet pukkijalat ja pala laminaattitasoa kokivat uudistuksen ompelupöydäksi. Mies sirkkelöi tason sopivan kokoiseksi ja lisäksi ostin kirkasta valoa antavan työvalaisimen, ikänäkö vaatii valoa. Kyllä nyt kelpaa harjoitella surruttelua. Kolme A-linjasta liivimekkoa odottelee leikattuna...

 Ostin rasiallisen ompelulankoja. 
Totta kun puhun, niin rasia oli niin hauska, että se oli aivan pakko hankkia.
Kylkiäisinä tulivat ompelulangat.

26 kommenttia:

 1. Voi, kun on kiva ompelukolo, kyllä tuolla kelpaa hurruuttella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa, kelpaa, Tilkkureppu, tosin mulla on valovuosien mittainen matka sun taituruuteesi.

   Poista
 2. Kiva oma ompelupaikka. Ja tuumailuja varten kiikkustuoli ja inspiraatiota voi hakea kirjoista ja lehdistä!
  Mainio paikka - tuo ei ole edes ahdettu jonnekin piiloon vaan tuosta voi katsastella alakerran menoa samalla.
  Mukavia ompeluhetkiä ja kivaa sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kiikkutuolin on tehnyt kätevä ukkini, joka kuoli sodassa. Jäi sentään jotain muistoja...

   Totta, Lady of The Mess, alakerrassa vilistävät koirapojat ja ilmoittavat, jos viivyn liian kauan Ompelukolossa. Kaunista sunnuntaita (sateesta huolimatta)!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää. Yksi laatikosto pikku tillbehöreille ja samalla tulee laskutilaa niin kyllä on kiva ompelimo. Siitä nyt ompelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikko on ja siinä ovat keskeneräiset työt. Olen tuosta vieresestä kirjahyllystä tyhjentänyt pari hyllyä ompelutarvaroille. Kankaat käyn leikkaamassa keittiön pöydällä.

   Poista
 4. Huippu ompelukolo! Odotan jo suurella innolla liivimekkojen esittellyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, ihanko pitää järkätä mannekiinikierros.

   Poista
 5. Onpa todella viihtyisä ompelusoppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mukavat asiat käden ulottuvissa, Saila.

   Poista
 6. Ai kuinka ihana ompelukolo. Saisipas joskus jonkun oman kolon... Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että teijänkin kotona löytyy pieni pöytätila ompelukoneellesi, Marja-Leena.

   Poista
 7. Kaikelle pitää kotona olla paikkansa. Olisipa minullakin tuollainen ompelukolo, johon voi koneen jättää ja juuri se, että kaikki muu tarvittava olisi lähellä. Mutta kun ei meille taida mahtua minnekään. Aikani pidin konetta ruokapöydällä, mutta siitä ei oma silmä tykännyt. Oma kolo pitäisi löytyä...vaan mista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, pitkään minäkin kierrätin ompelukonetta työhuoneestani vierashuoneeseen ja välillä komeron perukoille säilöön, mutta käyttö on hankalaa, kun pitää sitten kasata kone esille ja sillä välillä tahtoi inspiraatio kadota. :D

   Katse kotia uusin silmin. Onko jossain metri käyttämätöntä tilaa? Näin minäkin löysin Ompelukoloni.

   Poista
 8. Aivan ihana ompelupaikka! Mä niin kaipaan, että saisin paikan josta ei tarvitse aina koota konetta pois. Voisi joskus ehtiä myös ommella....Meillä kun ei ole tuota metriäkään tyhjää tilaa missään.....mistähän se johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyiskö tilaa komerosta? Olen nähnyt, kun komeroon on tehty työpiste. Ovet kiinni ja taas on siisti huusholli. :)

   Poista
 9. Onni on oma työpiste ja tarpeeksi valoa, mille tahansa harrastukselle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta virka, Tarja! Sä kun olet selkeesti kädentaitaja, katsoin blogistasi, niin kokemuksesta tiedät valon tärkeyden.

   Olet 99. blogini seuraaja. :)

   Poista
 10. Párekin Palvelijatar27. lokakuuta 2014 klo 22.12

  HAA, hienoa, että siellä on ompelijalla oikein sopiva ja rauhallinen työpiste. Kumma ellei siellä synny upeita ideoita ja tulosta! Nyt vain niitä A-linjaisia kuviin niin päästään tilaamaan. Apis mä olen eka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeudesta en vielä tiedä, mutta kovasti tässä yritän opetella vinokaitaleen ompelua pään- ja kädenteihin. Tuppaa pikkasen menemään sylttyyn. :)

   Kuvaa pukkaa, kuhan saan jotain valmiiksi. Sen verran voin paljastaa, että mekkoliiveihin tulee koristenappeja, isoja ja värikkäitä.

   Poista
 11. On kyllä ihana tuo ompelurasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin, Suklaalevysoitin! Yksi lankarulla maksoi 2,95. Koko rasia maksoi 29,50, sisällä siis 10 lankarullaa, joten rasia tuli "kaupanpäälle". ;D

   Poista
 12. ...odotin aina, että kun saan työhuoneen, niin sitten on ihanaa, voi jättää keskeneräiset työt vain odottamaan...huokaus...nyt on sellainen työhuone...ja on niitä keskeneräisiä...on 3 pöytää, joiden pinnan väriä en taas muista...on lankakoreja, on seinällinen avohyllyjä, tai oletan niiden lankojen alla olevan jonkinlaiset hyllyt, on kimpsua ja kampsua lattialla, menossa tai tulossa jostakin jonnekin...apua...älä päästä omaa työtilaasi leviämään, lipeämään otteestasi...se alkaa elämään omaa elämäänsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, meil on semmonen ero, vilukissi, että sä oot ahkera ja minä laiskanpulskee, joten mulle ei kerry kovin paljon kankaita ja lankoja. Olis kyllä mukava nähdä sun työhuoneesi oma elämä.

   Poista
 13. No, nyt kelpaa ommella, kun on oma paikkansa. Juuri sopiva kolo ompelukoneelle.:) Minulla on paikka vielä työn alla. Oikeastaan tiedänkin, minne ompelupaikkani tulee, ja jotain siellä jo valmiinakin on, mutta vielä tarvittaisiin jonkin verran "remonttimiestä". Ei vain paljon kotona näy. Tänäänkin töissä aamukuudesta iltakymmeneen, niin kotityöt jää vähän vähiin.:( Mutta kai se siitä vielä joskus.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Katja! Oma kolo, soma olo. :D

   Huh huh, sun miehes tekee aivan liian paljon töitä. Eipä tommosten työpäivien jälkeen raatsi patistella tekemään kotiremppoja. Mutta kuten totesit, kyllä se siitä vielä joskus...

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...