torstai 23. lokakuuta 2014

Elämä voittaa

Valo, ehkäpä viimeiset kirkkaat päivät tänä vuonna.
Olen penkonut pipot ja talvikengät käyttöön.
Pakkasta oli aamulla 6 astetta.

Viikon loppuna on kärrättävä multaa ryhmäruusujen juurille suojaksi.
En peittele, enkä havuta, ruusuja talveksi ja hyvin ovat selvinneet.
Aloitin keskiviikkona, 22.10., Thyroxin syönnin,
eli minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta.
Elämä ja valo voittavat!

 

 

22 kommenttia:

 1. Kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttaa suuresti elämään -toivottavasti lääkkeet vaikuttavat pian. Valoisaa ja iloisempaa syksyä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, minusta kun tuntuu, että heti alkoi lääkkeet vaikuttamaan. Ainakin on helpompi hengittää. Hyvää ja onnistunutta syksyä sinulle, blogiystäväni!

   Poista
 2. Hienoa, että väsymykseesi löytyi syy ja ratkaisu. Ei siis ollut pelkkää opiskeluväsymystä. Valoa on päivä päivältä vähemmän, mutta onneksi voi sytytellä vaikka kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kilpirauhasen vajaatoiminta tuntuu olevan melko yleinen vaiva ja on onneksi helposti hoidettavissa. Mukava päästä taas tolpilleen, on jäänyt paljon hommia rästiin jatkuvan väsymyksen vuoksi. Sytytellään kynttilöitä ja kun pannaan monta kerrosta vaatteita päälle, niin taretaan ulkoilla.

   Poista
 3. Hyvä, että sait avun! Aina on notkosta noustu....: D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, mä taidan omia ton sanonnan tunnuslauseekseni. On niin mojova ja osuva. :)

   Poista
 4. Hyvä, että sait lääkityksen. Kilpirauhasen vajaatoiminta olisi Suomessa oikeasti vielä paljon yleisempää, jos lääkärit osaisivat sen diagnosoida ja sitä tutkittaisiin. Mutta siitä ei haluta Suomeen uutta kansantautia rumentamaan meidän tilastoja....sääli. Monen elämä olisi paljon helpompaa oikealla hoidolla. Tuo on siinä kaikkein kurjinta, kun oireet tulevat niin salakavalasti ettei niitä itsekään tahdo huomata. Ihmettelee vain kun väsyttää ja sitten kun se usein vielä sopii juuri johonkin tuollaiseen opiskeluväsymykseen tai muuhun stressiin. Ei osaa heti edes ajatella, että kyse voi olla jostain sairaudesta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain tänään uudet tulokset ja arvo on noussut vähän, mutta niin vähän, että lääkitystä nostettiin edelleen. Luku ei ollut vielä edes 15 ja olen huomannut, että myös oma muistini reistaa nyt koko ajan. Kahden kuukauden päästä taas uudelleen verikokeisiin. Sitä tämä nyt taitaa vähän aikaa olla.

   Poista
  2. Sari, näin olen ymmärtänyt, että ottaa aikansa, että oikea lääketasapaino löytyy. Elähän hättäile, kyllä myö tästä selvitään!

   Poista
 5. Kirpeitä pakkaspäiviä, lämmintä ylle ja valoa Nettimartalle!

  VastaaPoista
 6. Ihana kuulla, että lääkkeet ovat heti alkaneet vaikuttamaan!

  Mukavia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, olen niin samaa mieltä kanssasi. Mies totesi tänä aamuna, että en korissut, joten hänkin sai nukuttua. :D

   Poista
 7. Hienoa, että löytyi syy ja sait lääkityksen. Varsin monella tuttavalla on tuo sama sairaus, ja lääkkeet auttavat nopeasti. Moni myös laihtuu ihan itsestään lääkityksen aloitettuaan. Eilen oli ihanan aurinkoinen päivä, nyt on luvattu sateisempaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, tuntuu tosiaan olevan yleinen vaiva tämä kilppari. Onneksi apu tulee nopeasti ja lääkkeet ovat halpoja. Oikein mukavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Hyvä uutinen, aivan ihana juttu että pillerit tepsii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta virka, pirkko! Elämä alkoi uudestaan...

   Poista
 9. Oot aina rautamartta,vaikka joutuisit syömään sitä styroksia...(ei oo sun selkärankas Etolasta ostettu,siältä,mistä saa kaikkea kumista ja muavista) Syysterveiset Väinöltä ja Kiisulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, juu en taida olla Etolan tyttöjä. Hyvin lohkastu, Kiisu ja Väinö.

   Poista
 10. Kommentoin vähän myöhässä, mutta kuitenkin...
  Minullakin on kilpirauhasen vajaatoiminta ja se paljastui monta vuotta sitten syksyllä, kun valitin työterveyslääkärille väsymystä, joka oli naistakaatavan ylivoimainen. Justiinsa selvisin työpäivästä, mutta illat meni nukkuessa ja paino nousi 10 kiloa muutaman kuukauden aikana, vaikka pystyin syömään kuvotuksen vuoksi suurinpiirtein vain kaurapuuroa. Opiskelin tuolloin jo yliopistossa, mutta en pystynyt tekemään yhtään kurssia, en edes jaksanut ilmoittautua kursseille. Ajattelin, että tähän loppui opiskelut sitten... Lääkäri fiksusti otatti kaikki mahdolliset verikokeet, tutkittiin tautimahdollisuudet syövästä diabetekseen ja onneksi kaiken takana oli vain kilpirauhasen vajaatoiminta. Olokin alkoi kohentua vähitellen lääkityksen myötä. Koskaan en ole saanut lääkitystä ihan kohdalleen, sellaista pientä hienosäätöä edelleenkin. Milloin lisätään puoli tablettia viikossa, milloin vähennetään. Huomenna menen taas verikokeisiin. Minulla elimistö on tosi herkkä. Minun on otettava lääke ehdottomasti tyhjään mahaan, ruokaa vasta puolen tunnin päästä siitä. Ei mitään muita lääkkeitä neljään tuntiin. Siinä mielessä helppo sairaus, että yhdellä tabletilla pärjää.

  Meillä satoi perjantaina lumen maahan ihan tuiskun kanssa, vesisade on kaiken sulattanut. On pimeää ja märkää. Joulua kohti mennään ja valoja virittelemällä mielikin virittyy.

  Hyvää loppusyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku, meillä on ollut ihan samanlainen oireisto: pysäyttävä väsymys. Onneksi kilppariin on hyvä ja edullinenkin, lääke. Toivottavasti sulle löytyy hoitotasapaino. Minä olen nyt viikon popsinut pillereitä ja olo on selvästi kohentunut. Kui hirveen uupunut sitä onkaan ollut!!!

   Kohta on joulu ja sitten voidaan odottaa kevättä. :D

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...