lauantai 8. helmikuuta 2014

Elämä on mielenkiintoista

Opiskelu

Olen päättänyt onnistua! Koulu päättyy huhtikuun 17. päivä ja tentittäviä aineita on 8. Näistä hankaluutta tuottaa eniten toiminnanohjausjärjestelmä eli SAP. Täytyy harjoitella ankarasti. Ohjelmassa on hurjasti erilaisia toimintoja, ja on todella vaikeaa hahmottaa kokonaisuutta. Olen kyllä hyvin motivoitunut oppimaan SAP-ohjelman käytön, joten pökköä pesään ja lisää harjoittelua, niin eiköhän tästäkin selvitä.

Tarkoitukseni on, että opintopisteet ovat koossa keväällä, vain opinnäytetyöseminaari jäisi syksyyn.  Saas nähdä kuinka meikämartan käy!

Aloitin opiskelun 8.1.2012, joten valmistuisin reippaassa kahdessa vuodessa, jos ei lasketa mukaan opinnäytetyötä. Kuinka nopeasti tämä aika menikään ja kuinka kauhuissani olin opintojen alussa. Toivotaan, että pysyn terveenä ja saan kaikki tentittyä ajallaan.

Opinnäytetyö

Olen käynnistänyt opinnäytetyön tekemällä sisällysluettelon. Se on vahva aloitus (savolaista huumoria). Lisäksi olen lähettänyt yhdeksälle humanitääriselle avustusjärjestölle pyynnön osallistua tutkimukseeni. Kaksi on kieltäytynyt (ei ole logistisia toimintoja Suomessa), kolme on vastannut myöntävästi ja muista ei ole vielä kuulunut mitään. Yhden avustustoimijan kanssa olen sopinut haastattelun. Tapaamme maaliskuussa.

Opinnäytetyöaiheeni on Humanitäärinen logistiikka Suomessa, nimi tosin voi vielä muuttua ja/tai tarkentua.

Työ

Minulla on huimanmukavia asiakkaita, yksinyrittäjiä. Mietimme yhdessä miten yrittäjät voisivat hyödyntää sosiaalista mediaa, somea, yritystoiminnassaan. Toivottavasti projekti tuottaa tulosta. Alku on ollut lupaavaa ja asiakkaat tyytyväisiä. Pienillä teoilla voi olla suuria vaikutuksia. 

Työpäiviä on 2,5 viikossa, mutta nyt on lukujärjestys niin tunkutäynnä oppitunteja, että en pysty venymään ja saavuttamaan joka viikko kyseistä työaikaa. Parhaani kuitenkin yritän ja sen on riitettävä.

Elämä

Kävin työ- ja koulupäivän jälkeen koirien, Myrsky ja Tuisku, kanssa lenkillä pellon ympäri. Kävimme myös järvellä. Sumua oli taas kuvattavaksi asti. Elämä on valoisaa sumusta huolimatta.22 kommenttia:

 1. Hurjaa on! Tosi hurjaa. Lykkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen hurjaa saa ollakin, kuhan ei oo kurjaa. :D

   Poista
 2. Hyvin suunniteltu (sisällysluettelo valmiina) on puoleksi tehty, joten onnistut varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on semmoinen tapa toimia, että ensin päälinjat ja sitten hankitaan niihin sisältöä. Sitäpaitsi, usein on niin, että vahingossa törmää kultajyviin eli kun etsii jotakin tietoa, niin löytääkin ihan muuta sopivaa. :D

   Kiitos, Elämää Onnenpähkinässä!

   Poista
 3. Mahtavalla vauhdilla olet opinnoissa edennyt! Tsemppiä loppusuoralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, mulla on kiirus päästä takaisin töihin, hyvä kannuste. Kiitti!

   Poista
 4. Sisällysluettelo on jo aika paljon. Silloinhan hommaa on jo mietitty, jäsennelty ja laitettu "muottiin". Lykkyä pyttyyn. Vain alle 30% yrityksistä käyttää SOMEa jonkunlaisena yhteydenpitokanavana Suomessa, että siinä onkin työsarkaa ja mahdollinen yritysidean kehittämisen osa-alue. Ai nyt mun tarttee jä'lleen kerran vähän oikaista. Eihän SAP ole pelkästään toiminnanohjausjärjestelmä. Siinä kun on osansa kirjanpidolle, raportoinnille henkilöstöhallinnolle. Se on ihan järkyttävän kokoinen ison yrityksen ohjelmisto. Eikä ole olemassa ihmistä, joka haldaisi nämä kaikki osa-alueet, vaan yleensä yksi ihminen hallitsee yhden osa-alueen. Sitten, kun senkin osaa kunnolla, niin voi nostaa itselleen hattua ja alkaa SAP-konsultiksi - oikeasti. En ole pitkään aikaan katsonut vapaita työpaikkoja, mutta yhteen aikaan siellä oli aina joka lehdessä vähintään yksi SAP-konsultin paikka. Se ohjelmisto kun oikeasti vaatii oman erikoisosaajansa. Minä opiskelin yhdesää isossa yrityksessä kirjanpidon ja vähän siihen liittyvää raportointia. Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoilla yrityksillä some on hallussa, mutta pk-yrityksillä ei välttämättä ole aikaa ja osaamista paneutua kaikkiin somen kiemuroihin. Tämä meidän palvelu on maksuton, joten yksinyrittäjällä on varaa käyttää, kunhan löytyy aikaa.

   SAP-toiminnanohjausjärjestelmä tarjoaa yhtenäisen tiedonkulun taloushallinnosta valmistukseen ja myynnistä huoltoon, näin oli oppikirjassa. SAP-osaajista on pulaa, enkä yhtään ihmettele, on niin monitahoinen ohjelma. Minusta ei tällä oppimismäärällä ole konsultiksi. Mielenkiintoinen ohjelma. Juu, ei varmaankaan yksi ihminen pysty hanskaamaan kaikkea mitä ohjelma tarjoaa. Ihmiset erikoistuvat yhteen tai kahteen osa-alueeseen.

   Poista
  2. Minulle tuli joku ajatuskäkkiäinen. Kait se SAP on nimenomaan toiminnanohjausjärjestelmä, kun siinä ohjelmistossa on moduuli ihan jokaiseen yrityksen osa-alueeseen. Miksi epäilet, etteikö sinusta olisi konsultiksi? Edeltäjäni siinä yrityksessä, jossa olin vuoden äitiysloman sijaisena talouspäällikkönä lähti juuri vuoden kokemuksella SAP-konsultiksi. Miten olisi logistiikkapuolen SAP-konsultti?

   Poista
  3. Pitäisi ensin saada työkokemusta, ennen kuin lähtee mestaroimaan. Silmättelen kyllä semmoisia paikkoja, joihin riittäisi haju SAPista. Yhdessä firmassa oikein etsiin henkilöitä SAP-koulutukseen, mutta olisi pitänyt asua vuosi Ruotsissa ja se ei kyllä sovi meidän perheen dynamiikaan. Taidanpa kuitenkin lähettää heille meiliä, kiitti kannustuksesta, Marja-Leena.

   Poista
 5. Tsemppiä kevään opintoihin! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaansa kun yrittää, niin sen pitää riittää. Kiitos!

   Poista
 6. Hui, kuulostaa hurjalta ja rankalta! Tsemppejä kovasti, go Nettimartta go!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa sitä menovettä riittäs, ku on noita menohalujakin ja ettei männät jämähä, niin eiköhän tässä maaliin asti körötellä. Kiitos, pirkko, kannustuksesta!

   Poista
 7. Marttasiskoni, pitkästä aikaa!! Jopa sinulle on tapahtumassa jännittäviä ja isoja asioita. Lähetän marttapaidallisen voimia ja essuntaskut täyteen intoa. Olen hengessä mukana loppurutistuksessasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen yllätys! Intopii on päkkelis.

   Kyllä noin marttamaisilla hengennostatuksilla maaliin asti jaksaa pusertaa. :D

   Poista
 8. Oletpa ollut ahkera, nopeasti on aika mennyt! Tosiaan tuntuu, ettei ole kauaa siitä, kun ilmoitit opintojen alkamisesta. Tsemppiä tuleviin koitoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, eikös olekin kaksi vuotta mennyt ihan hujauksessa. Olisin voinut väittää, että olen opiskellut vain vuoden. Kiitos sulle tsempeistä, hyvä blogikamuseni!

   Poista
 9. sinä kyllä painat läpi sisullasi ja luonteesi voimalla. Luontainen kiinnosus kaikkeen, se taitaa olla sinulla niin sisäsyntyistä, että sen avulla pääset kyllä kirkkaasti läpi. Nostan hattua uskalluksellesi opiskella. Olet kyllä onnistunut näyttämään ettei mikään asia ole iästä kiinni vaan mielenkiinnosta.
  Myrsky ja Tuisku on hyviä motivoijia takuusti, ihanat pojat.
  Terkkuja Essilästä ja peukutamme kovasti sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liftari, totta puliset, mä olen kiinnostunut vähän kaikesta, paitti en urheilusta enkä politiikasta, hih. Olen tainnut kertoa isotädistäni Annasta, joka eli melkein 100 vuotiaaksi. Hän oli kiinnostunut maailman menosta ihan viimeiseen asti ja asui kotonaan Hesassa ilman apua. Siihen tähdätään!

   Toukokuun lopulla on uusintatenttipäivä, jos jotakin pitää uusia. Toivotaan, että kaikki tentit menis läpi, vaikka sitten ykkösenä.

   Pojat ja mies kannustavat minua lentoon. Aivan mahtava tukijoukko. Rakastan heitä niin, että meinaa välillä sydän pakahtua.

   Lämpimät terkut ja isot kiitokset Essilään!

   Poista
 10. Olet sinä vaan aikamoinen nettimartta! Onnea ja menestystä jatkoon!

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...