Noh, huomasin Pirkka-lehdessä mainion joulutorttureseptin. Minä olen allerginen vehnäjauhoille, joten tein taikinan ruissihtijauhoista. Taikina oli helppo (tässä muuten taas tuli tuo sana, joka näyttää siivittävän kaikkia tekemisinäni) tehdä.
Vasemmalla on ohjeessa keimailevat täydelliset tortut.
Keskellä omat paistamattomat torttuset.
Tadaa!
Levisiväthän ne. Maku sentään oli ihan kohdillaan.
Nämä tortut olivat pikkusuolaisia, tein myös luumutäytteisiä torttuja.
Näin saman reseptin myös http://kotoiluamakelassa-anne.blogspot.fi/2013/12/glogin-kaveriksi-talle-ja-tuleville.html Ja suunnittelen itsekin televäni noita, sillä vaikuttavat herkullisilta :-)
VastaaPoistaOlivat kyllä maukkaita. Kannattaa tehdä. Mun täytteestäni puuttui emmentaali, siinä varmaan yksi syy miksi täyte suli liikaa, mutta todistusaineisto on jo syöty. :D
VastaaPoistaHyvältä vaikuttaa resepti! Minulle kyllä varmasti kävisi samoin. Mutta tekevälle sattuu :)
VastaaPoistaMamma N, yleensä ekat rypellykseni onnistuvat kohtuulla, kun maltan seurata ohjeita, mutta seuraavalla kierroksella alan sooloilemaan ja korvailemaan ainesosia niin paljon, että lopputulema on toooosi kaukana alkuperäisestä. Elämä on yllätyksiä täynnä. :D
PoistaIhan ovat hyvän näkösiä ja makuhan niissä on tärkein.
VastaaPoistaJuu, ei se ulkokuori, vaan sisin (pätee myös itseeni). ;)
PoistaLöysin ison vihreän automarketin kylmätiskistä tuoretta (sulana myytävää) gluteenitonta torttutaikinaa ja voi riemua, jonka se aiheutti! Eihän rakenne ihan sama ole kuin vehnätortuissa, mutta huomattavasti parempi kuin eräässä pakaste"voitaikinassa". Tuota Pirkan reseptiä pitää kyllä testata myös! Jos vaikka saisi aikaan sellaisia puolikuunmuotoisia pasteijoita perinteisellä riisi-jauhelihatäytteellä...
VastaaPoistaPuolikuunmuotoiset pasteijat olisivat varmasti olleet parempi ratkaisu näiden tähtien sijaan. Kokeilen seuraavaksi semmoisi. Tämä taikina oli herkkua.
PoistaAi, löytyy gluteenitonta torttutaikinaa! Täyypä käydä silmäilemässä.
Se oli Suloisten taikinaa - eikä sitten tietenkään enää eilen löytynyt tiskistä :(
PoistaGoogletin ja näyttää siltä, että kyseinen paakariyritys on erikoistunut gluteenittomiin tuotteisiin. Täytyy pitää silmät auki ja käydä tutkailemassa hyllyjä...
PoistaEi hätää, hyvä kokki sä oot!
VastaaPoistaKyllä näitä puperoita syö, mulla ei vaan tahdo olla tarpeeksi malttia hidastaa ja viimeistellä. Millonka muuten tuut syömään?
PoistaHyvinhän sinä osasit! Ihme, jos olisit joka alan asiantuntija, kun olet niin etevä noissa 'insinöörihommissa'. Hyvää joulun odotusta!
VastaaPoistaVilma, sä oot ihana. Oikein leppoisaa joulun odotusta!
PoistaHerkulliselta näyttää!
VastaaPoistaNuo joulutorttujen sakarat lennähtävät (ainakin minulla) aina uunissa auki, liima voisi auttaa ;)
Hih, millähän tosiaan liimattais sakara kiinni. Joulutortuista, joissa oli marmelaaditäyte, sakarat pysyvät kiinni. Kummallista ja ihan sama taikina. Mut auki tai kiinni, maku oli hyvä.
Poista