perjantai 29. marraskuuta 2013

Kultakaloja ja muuta riemuisaa

Muistatteko vielä kun minä "matikkanero" sain geometriankokeesta kakkosen? Jos et, niin käy lukemassa tästä. Riemulle ei tahtonut löytyä rajoja, niin täpinöissäni olin kakkosesta. Ekasta matikankokeesta sain hirmuisella harjoittelulla ykkösen, toisesta kokeesta runsaalla harjoittelulla kakkosen ja kolmannesta satojen tuntien harjoittelulla kolmosen. Onko tämä jatkumo...

Eilen kesken tietoturvatuntia takapenkin, no oikeastaan he kaikki istuvat takapenkissä ja minä yksin etupenkissä, pojat alkoivat hihkumaan, että matikankokeen tulokset olivat tulleet. Onnellisina sieltä huudeltiin, että kakkonen, kolmonen ja yksi vitonen. Oih! Äkkiä tarkistamaan koetuloksia.

Tein kaikki viisi tehtävää ja olin luottavainen, että kyllä kokeista heruu ainakin se ykkönen, kun olin aina tehnyt annetut kotitehtävätkin. Niistä kun sai hieman hyvitystä arvosanaan ja tietysti minun tapauksessa tehtävien kautta harjaannuin ymmärtämään edes hieman derivaattojen ja integraalien saloja.

Voi että! 
Olin saanut kokeista nelosen. Siis 4, nelkku, neljä, four, fyra.

Hyppäsin ylös ja tuuletin villinä riemuista. Tosin en saanut yhtään kannustusta, enkä onnitteluita. Yksi kolmosen saanut sentään sanoi myrtyneenä, että olisi hänkin saanut vaikka vitosen, jos olisi yhtään viitsinyt harjoitella. Aikoi kuulema seuraavista kokeista vetästä täyden vitosen ja tehä kaikki kotiläksyt. Hmmm. Ei kai senioriopiskelija haistanut ilmassa kateutta...

Nelosestani täpinöityneenä kävin ostamassa neljä kultakalaa.
Musta, kirjava ja punavalkoinen ovat huntupyrstöllä ja oranssilla on suora pyrstö.

 

 

 

Puun alla luuraa rakas albiinomonnini, jolla on ikää yli viisi vuotta.

32 kommenttia:

 1. Hyvä sinä! Hieno suoritus! Onnea!:) Minä niin haluaisin akvaarion, mutta miestä ei saa siitä innostumaan.:( Kivan näköiset kalat teillä. En ole tiennytkään, että kultakalojakin on noin monenlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Katja, kyllä tää nelonen tuntu tosi hyvältä.

   Mä ostin akvaarion jotain viisi vuotta sitten, kun olin siitä aina haaveillut. Aattelin, että kun en tästä enää nuorru, niin nyt kannattaa tehdä haaveista totta. :)

   Poista
 2. Onnea, onnea, nouseva tähti :D Kauniita kaloja, meillä oli kerran valtavan iso kultakala. En ole tiennytkään, että noita on montaa erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, Maarit! Nouseva tähti, kih hih, sun kanssas.

   Mähän olen aina vähän karsastanut kultakaloja, mutta onhan ne kauniita ja värikkäitä. Ne voi siirtää ulkolampeen kesällä. Syövät hyttysentoukat. Täytyy vissiin kokeilla. Värimuunnoksia on varmastikin kehitelty vuosien saatossa. Eikös näillä kultakaloilla ole oikein jotain kauneuskilpailujakin? Hmph...

   Poista
 3. Onnittelut suorituksestasi! Hämärästi muistan noiden funtioiden kanssa painiskelleeni lukioaikoina (D arcsin x=?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hih, onpa herttaista kuullaa, että jokunen muukin painii näiden funktioiden kanssa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Vilma, kiitti ja todellakin kannatti palkita ja vieläpä juuri KULTAkaloilla.

   Poista
 5. Onnittelut, upea suoritus!

  En ole tiennytkään, että sinulla on akvaario. Komean näköisiä kaloja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti onnitteluista, Sussi!

   Ostin akvaarion viitisen vuotta sitten. Kuuluu sarjaan "kaks uutta asiaa, mitä olen hakunnut kokeilla vuosittain".

   Poista
 6. Hienoo!! Ihan mahtava suoritus, onnea!
  Kukahan äskettäin mahtoi epäillä "päänsä tyhjyyttä".. Kantsi ehdottomasti palkita itsensä, ja iloita ääneen luokassa! Kokeita palauttessani olen huomannut saman kuin sinä - kateuden. Olet ansainnut numerosi ihan takuulla!
  Aurinkoista jatkoa marttaystis! Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tää munkin mielestä yli odotusten, jokka ei kyllä olleet kovin korkeet, mut tosiaan tein hartiavoimin töitä laskutehtävien eteen. Itkin ja tein, välillä.

   Aurinkoista menoa sullekin, marttakamu!

   Poista
 7. Onnittelut kaloista ja arvosanasta!
  En tajua edelleenkään sitä, että kun EU puuttuu yhteen ja toiseen asiaan, niin miksi Suomessa ovat arvosanat 5-1 ja Saksassa 1-6, siis paremmuusjärjestyksessä? Miksi ei ole yhtenäistä linjaa näin tärkeässä asiassa. Kiva on minunkin aikoinaan ollut esitellä päästötodistusta, jossa oli pelkkiä hyviä arvosanoja suomalaisittain, mutta saksalaisen silmissä olin täysi nolla. Lähes kaikissa Euroopan maissa on eri systeemi, työvoima kuitenkin liikkuu ja täydentäviä opiskeluja suoritetaan usein ulkomaisissa oppilaitoksissa.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Schulnote

  Sitten asiaan. Kyllä nuo kultakalat ovat kaunista katseltavaa. Isot akvaariot sinänsä ovat jo kauniita ja niiden katseleminen on rentouttavaa. Itselläni ei ole koskaan ollut akvaariota, mutta tyttärelläni useampi iso ja kyllä niitä oli mukava seurailla ja vanhat kalat olivat hänelle yhtä rakkaita lemmikkejä kuin kissat ja koirat, oma nimikin oli joillakin.
  Tuota itsensä palkitsemista olen minäkin harrastanut. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, HooPee!

   Numerot tosiaan heittävät häränpyllyä, kun soitin äidilleni, 80, ja kerroin että sain nelosen, niin hän oli tosi pahoillaan, että sain ehdot. :)

   Parempi tämmöinen pitkän-ajan-iloa tuottava kalaparvi kuin suklaalevy. Kannatan vanhaa sanontaa, että kukapa sen kissan hännän noistaisi, jos ei kissa itse. Toimii myös palkitsemisessa.

   Poista
 8. MATIKASTA NELJÄ!!!!!! Voihan rähmät sun kanssas, mahtavat onnittelut ja pusut. Susta tuleekin sitten matikkanero vielä vanhoilla päivilläs, aattele nyt. Näin se maailma muuttuu kuomaseni. Tosi hienoo. Siis se 4.
  Mutta että kiitospala on kultakala. Oon nauranut täällä vedet silmissä. Ei kukaan, ei missään ikinä osta kiitokseksi kaloja, vaan timantteja, suklaaleivoksia, kultakoruja, mehevän pihvin tai jotain. KALOJA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, en olis ittekään uskonu näkeväni päivää, että saan matikasta nelosen ja asteikon ollessa 1-5. :D

   Kultakala, kultakala, mähän olen vähän erilainen nuori eiku muori.

   Poista
 9. Tuhdit onnittelut! Minä olen aina ollut niin surkea matikassa, että voisin jo kakkosellekin tuulettaa. Alkoi niin naurattaa, kun ajattelin sinua hurraamassa nelosellesi muiden katsellessa myrtyneinä sinua. Hienoja akvaariokaloja. Meillä oli aikoinaan parhaimmillaan kaksikin akvaariota, toinen tyttären huoneessa. Olkkarin akvaario lähti siinä vaiheessa, kun Juuso kerran jos toisekin tapasi istua akvaarion päällä tassu kulmakolosesta veteen tungettuna. Se jopa onnistui nappaamaan kaloja kynsiinsä, joita ei kuitenkaan syönyt vaan nakkasi lattialle kuolemaan. Nyt kumpikin akvaario odottaa kellarissa mahdollista uustulemistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi tuhdit kiitokset, between! Kih hih, hieman oli myrtyneitä ilmeitä, totta vieköön, mut mua kyl hymyillytti leveesti onnistumiseni. Miäs sano, että mulla on ny musta vyä matikasta. Hulppeeta.

   Kissat kuulema tosiaan tykkää kalastella akvaariosta ja oonpa kuullut, että joku mirri on pudonnutkin akvaarioon kesken kiihkeimmän onginnan. Akvaario on kiva harrastus ja nätti myös. Voi, sitä Juusoo.

   Poista
 10. Onnea, onnea, onnea, onnea! Huikea suoritus, varmasti lämmittääpi mieltä. Mutta onpas sun koulukamut nuivia, mälsää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos, pirkko! Lämmittää mieltä ja anto roiman annoksen energiaa pakertaa eteenpäin.

   No, miätippä, että tuntuuko nuaresta miehestä mukavalta, jos mummo on parempi. :D

   Poista
 11. Upeaa! Tiedän tuon onnistumisen tunteen. Olen hyvin kehno matikassa ja ei teitty edes kiinnosta.
  Työssäni nyt kuitenkin sitä tarvitaan ja jokaisessa opiskelu kuvioissa matikkalaskut mukana.
  Laskuja saa koittaa läpi useampi kerta ja aina olen vasta tokalla päässyt läpi ja paine silloin jo nousee.
  Viimeksi pääsin ekalla ja oli vaikeat voi kuinka olin onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, Taina T! Mähän oon ihan aivan innostunut matikasta, oikeestaan tunne on semmonen, jossa pelko ja innostus sekottuu. Maha kipeenä aina ennen kokeita ja ihan tasassa kokeiden jälkeen. Oliskohan tällä tekemistä jotain sen kanssa, kun nuorena ei koskaan onnistunut matikassa, eikä kyllä yhtään kannustettukaan.

   Hieno, Taina T, sussa asuu pieni matemaatikko. Hih.

   Poista
 12. Onnea! Ja kultakalat, wau. Meillä onn ollut akvaario 10 vuotta, mutta olen luullut kultakalojen olevan vaikeita pärjäämään. Meillä viihtyy monnit, tiikerinuoliaset ja miekkapyrstöt.. Ne helpoimmat kalat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elsa Aalia!

   Teillä on ollut akvaario tuplasti meidän aika. Saas nyt nähdä miten kultakalat polskivat ja hengissä säilyvät. Kerron kyllä, jos onnistun ne nitistämään, mutta uskoisin niiden olevan sitkeitä sissejä. Ostin nämä kultakalat, kun akvaariosta puuttuu väriä. Kardinaalitetraparvesta on jäljellä 3, muut ovat kuolleet vanhuuteen.

   Poista
 13. Onnittelen sinua nelkusta. Ihan huippua. Tiedän tunteen, sen soisi aina silloin tällöin jokaiselle tekemään ikävimmästäkin päivästä ruusuisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaiset kiitokset onnitteluista, aimarii. Oli kyllä niin huippu saavutus, että nukuin yöni kuin tukki, otti niin voimille. :)

   Olen samaa mieltä kanssasi, onnistumisia meille kaikille.

   Poista
 14. Onnea, onnea, nappisuoritus! Hih, vai olivat kateellisia, ei taida takapenkkiläisille matikanopiskelu maittaa, ainakaan niinhyvin kuin sulle ;) Olisinpa vaan ollut näkemässä sen sun tuuletuksesi, olisin yhtynyt sun onneen :D
  Ja jotenkinhan se sitten pitää itsensä palkita, vähän akvaariontäytettä kalojen merkeissä: aivan mahtavaa! :) Upeita kuvia muuten niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meidän luokan poikia matikka kiinnostaa, mutta useimmilla on vissiin semmonen asenne, että kaikki-mulle-heti-ja-helposti. Kyllä mä tuuletin melko huolella, oli varmaan näky, ku pojilla oli silmät ku ämpärin pohjat ammollaan. :D

   Kultakaloista on iloo koko perheelle. Kiitti, Ellieli!

   Poista
  2. Kauniita kultakaloja!

   Poista
  3. Nämä kalat ovat lisäksi seurallisia, hauskoja.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...