tiistai 31. maaliskuuta 2020

Kottikärryjä ja pönttöilyä

Kuinkas pitkä se miesmuisti nyt olikaan...
Huonon muistini mukaan näin myrskyisiä tuulia, sisämaassa,
ei ole ollut elinaikanani.
Jatkuvat puhurit ujeltavat korvissa,
ja lehtien haravoiminen on aivan turhaa.
Riivin sitten törröttäjiä ja siistin köynnöksiä. 
Kottikärryt pääsivät tosi toimiin.


 Narsissit taisivat saada liikaa pakkasta,
sillä aamulla mittari näytti -9.
Hrrr...


 Pikkuvarpusherra sai houkuteltua rouvan tarkastamaan tupaa.


21 kommenttia:

 1. Samaa pelkään, jätin ruukussa kasvavat sipulikukat ulos mökillä, selviävätköhän? Ihanat tipuset, selvästikin ovat päättäneet; tämän kodin otamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi omille narskuilleni olla 9 astetta liikaa, ja näyttävät kovin rennoilta, Ansku. Toivotaan, että kukkaparkasi olivat suojaisemmassa paikassa kuin minulla.
   Kyllä, tipuset näyttivät sopuilevan siihen malliin, että pesänlaahdinta alkoi.

   Poista
 2. Eilen täällä sateli pikkuisen lumihiutaleita..Harmi jos vielä takatalvea pukkaa, kun ainakaan täällä meidän suunnalla ei ole kunnon talvea ollut ollenkaan! Niin eipä tarvitse lunta enää tullakkaan:) Suloinen varpuspariskunta! Leppoisaa maaliskuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvesta ei tosiaan ollut tietoa, mutta nyt on kylmää ja tuiskuttaa, Päden paja. Huomenna hurautamme huhtikuukun!

   Poista
 3. Kevätrakkautta siis ilmassa - ainakin varpusilla.
  Samaa mieltä tuulesta. Tuntuu, kuin syksystä lähtien olisi tuullut monena päivänä viikossa. Ja kun tuulee, tuulee todella kovaa ja kylmästi. Olen haravoinut yläpihan käytävät monen monta kertaa ja silti ne ovat alituiseen roskaiset. Vaahteranlehtiä kipittää pitkin käytäviä, kuin pieniä eläimiä.
  Tete-narsissit ovat virkistyneet öisen pakkasen jälkeen. Helmililjat sen sijaan makaavat pitkin pituuttaan terassin pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sataa lunta, joten pesänlaadinta taitaa siirtyä, Between. Täytyy käydä lisäämässä siemeniä ja pähkinöitä, että tirpoilla on evästä selvitä "talvesta".
   Vaahteranlehdet ovat kerkeäväisiä. :)

   Poista
  2. Blogissani on sinulle haaste. Ota tai jätä.
   https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2020/04/10-kysymysta-ja-vastausta-haaste.html#comment-form

   Poista
  3. Otan, Between, tuli oikein parahultaisesti, kun omat aiheet ovat loppuneet.

   Poista
 4. Niin kauniita, valoisia kuvia. Ei uskoisi, että on ollut niin kova pakkanen. Meillä sataa parhaillaan tosi paljon lunta. Ihanat varpuset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A, meillekin tuisku kerkesi, harmitus. Noh, äkkiä se lumi sulaa, kunhan saamme aurinkoa. On mukavaa ajankulua seurata oman pihan lintusia.

   Poista
 5. Teilläpä on ollu kylymää. Palio kylymempää ku meillä. Tuulet o nykyysi iha järkyttäviä ja kaiken kukkuraksi tuntuu, että aina tuuloo. On rakkautta ilmassa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh, nyt on pakkasta enää aste, Navettapiika. Pakkasenkin vielä kestäisi, mutta nämä karseet tuulet vievät pipon lisäksi järjen. Minulta jäätyi harava maahan. :D

   Poista
 6. Huh heijaa. Samat puuhat sitä sielläkin. Omat kottikärryt ovat yhtä lailla täynnä risua/oksaa sun muuta sälää. Saisi ilmat hieman lämmetä niin inspikset nousisi paremmin pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspistä jo olisikin, mutta nämä tuulet sekoittavat järjen ja risut, Annakkaduu. Odotellaan, kyllä se ilma lämpenee kunhan aurinko pääsee paistamaan.

   Poista
 7. Olet kyllä erittäin hyvä valokuvaaja, tv:stäkin pongattu! Kummallista, kun melkein joka päivä tuulee melkoisesti, täälläkään päin ei ole ollenkaan lunta, mitä nyt vähän eilen sateli niin, että saimme loskaa. Onneksi kotona on paljon lankoja, niin ettei kehtaa edes valokuvata, ettei kukaan tule minun luokseni lankaostoksille, ettei kaupaksi luultaisi! Uskon melkoisen vahvasti, ettet koe yksinäisyyttä ja tekemättömyyttä, osaavat kädet eivät ole koskaan yksin ja sultakaan ei tekeminen lopu. Halauksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ystäväni vilukissi! Tämä tuuli on ollut riesana alkusyksystä saakka, vallan tavattoman voimakkaita pyörteitä.
   Sinulla on osaavat ja ahkerat kädet. Varmasti ei käy aika pitkäksi, kun nitkuttelet toinen toistaan nätimpiä neuleita.
   Halauksia!

   Poista
 8. oiva pesäpaikka, pikkusvarpusrouva kiittää!
  täälkin ollut melkoisia tuulia taas parina päivänä. kottarihommissa olen myös ollut, kerran risut kaatu kottarista puuskan voimasta ojaan. parhaillaan sataa räntää. tetenarsissit selvinneet viel tähän mennessä hyvin ulkona. parina yönä ku pakkanen kiristy, niin peittelin. viime yönä kova tuuli, mut narskuja en suojannut, hengissä näyttävät ainakin viel olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä heistä näytti pari tulevan, Ilona, joten onnea ja menestystä. Tosin luin juuri, että pikkuvarpuskanta on paisunut liian suureksi ja ne vievät tinteiltä ym. pesäpöntöt.
   Oho, sullahan kävi puutarhatyötapaturma kottareiden kanssa! Narskut ovat yllättävän sitkeitä.

   Poista
 9. Tuulee, niin että pipo lentää päästä. Ja kun jään päältä tuulee, on niin maan perusteellisen kylmä. Sormet syyhyävät puutarhahommiin, mutta kun lumi ei vaan sula. Voihan huhtikuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha rouva, no niin tuulee! Eilen paistoi aurinko oikein lämmittävästi, mutta sitten koko illan satoi. Voihan huhtikuu!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...