keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Työtön (eikä tämä ole aprillipila)

Huhtikuun ensimmäinen päivä, ja olen ensimmäistä päivää työtön, eikä tämä ole aprillipila. Poistaripaja-hanke päättyi ja jätin hyvästit reippaille työkavereille, Loimijoelle ja monipuolisille työtehtäville. Niisk.


Tulin töissä tunnetuksi hupaisista ja värikkäistä korvakoruistani, joten työpaikan tytöt yllättivät minut hennon vihreillä huopa-puuhelmi-korviksilla. Näitä olin itsekin hiplannut Käsityökeskus Sigridissä, jossa tuli piipahdettua, kun se sijaitsee aivan ex-työpaikan kyljessä. Myymälä on täynnä persoonallisia kässätöitä.


Kävin ostamassa kankaita Texvex-poistotekstiilipankista.
Muutamalla eurolla pino ihanaa kirjavuutta.
Ajattelin yrittää tehdä mekkoa, 
joka koostuu vanhasta T-paidasta ja palasta kangasta.

(Vanha T-paita + kankainen helmaosa = mekko
Poistaripaja-hankeen ja Marja Huuskosen, T:mi Ilomar, 
yhteistyönä tehty mekkon ohje, on kierrätystä parhaimmillaan. 
Materiaalit ovat Texvexistä. 
Ohje Marja Huuskonen, kuvat ja toteutus Kaisa Sorola.)


Hankin akvaarion molemmille puolille tuolit.
Kangas on sopivan kukkaista puutarhaharrastajalle.
Patinaputiikista löytyy usein aarteita, 
kuten nämä 40-luvun käsinojalliset ihanuudet.


Kaiken kirjavan vastapainona luonnon harmoniaa.
Huhtikuu.
Kohta päästään haravoimaan ja levittämään kalkkia ja...
Kannonjyrsijä on jo tilattu, ja alapihan raivaus alkaa.

32 kommenttia:

 1. Hienot korvikset :) Kohtapa martalla kellohame heilahtaa :) Minunkin pitäs kävästä trikoopaloja, sais lapsille hädeja. Haravat on hankien takana varastossa, rännän rätkytyskin lisää lumitilannetta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, korvikset ovat myös kevyet, joten heilatelevat liikkeestä, kuten myös toivottavasti mekkoni helma, jahkas sen saan työstettyä. Ohje kyllä on maailman helpoin, joten uskallan yrittää ompelua. Sitäpaitsi näin tulee käyttöä vähän kittanoille T-paidoillekin. :D

   Himpula, kun teille vain lisii lumet. Meillä lumetonta, koleeta, mutta aurinko sentään tänään paistaa.

   Poista
 2. Näin keväällä puutarhassa riittää ainakin hommia, jos ei varsinaista palkkatyötä olekaan. Niin ja me Jenny Cottonin ja Kepposen ystävät odotamme innokkaasti jatkoa...

  Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kovasti olen tehnyt työhakemuksia ja levittänyt sanaa, että etsin töitä. Puutarhatyöt lohduttavat ja kirjoittaminen...

   Poista
 3. Onnea työnhakuun, vaikka välillä onkin hyvä hengähtää. Upeat tuolit ja hienot kankaat olet hankkinut! Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Tuolit ovat hyvät istua ja jämäkät. Katsotaan mitä saan kankaista aikaiseksi, yritystä kyllä on kovasti.

   Poista
 4. Aatun sihteeri: Ikävä uutinen. Vaikka taidat olla työtön, mutta et toimeton kuitenkaan. Ja onneksi sinulla on koirat, jotka ovat maailman parhaita myötäeläjiä ja masennustoppareita.
  Onnea ja menestystä työnhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatun sihteeri, oikeassa olet, toimettomana ei tarvitse olla ja koirat ovat hyviä lohduttajia. Kiitos!

   Poista
 5. Hauskat korvakorut ja nuo tuolit vasta hienot ovat. Toivotan sinulle onnea työnhakuun. Sopivaa työpaikkaa odotellessa voi aloittaa hissukseen puuhat pihalla. Paitsi täällä, jossa on lunta ja räntää riittämiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hupsut korvakorut, siis juuri sopivat mulle, between. Tykkään ostaa huonekaluja, joilla on "elämän kokemusta".

   Luulenpa, että syksyyn mennessä työtäkin löytyy, ainakin laitan ahkerasti hakemuksia ja lupailtiin entisestäkin työpaikasta, että jos hankkeita saadaan yritykseen sisään, niin sieltä minullekin joku tehtävä löytyisi. Sitä odotellessa, puutarhailuja ja kirjan kirjoittamista.

   Poista
 6. Toivon, että töitä löydät, vaikka näyttää sinulla hommailua olevan kotosallakin, mutta niillä ei ole palkkapäivää.
  Sinä aioit pihaa haravoimaan, minä meinaan lähteä taaskin lumia kolaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä mielummin töissä kävisin, kun tykkään puljata ihmisten kanssa ja kotona on yksinäistä, kun ei ole juttukaveria, aimarii, ja onhan sitä palkkaakin mukava saada. On sulla kyllä lunta!

   Poista
 7. lisään tähän kuluneen sanonnan, muutos on mahdollisuus.Tsemppiä.Itsekin työttömänä, jo 5.vuotta, mutta mulla se oli oma valinta kun tuli yt kohdalle sopivasti. Nyt olen kokopäivätoiminen kissan palvelija ja kunhan kevät etenee niin sitten myös puutarhuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, sinä viihdyt kotona, hyvä niin. Minusta tuntuu turhauttavalta, että opiskelin tiukassa tahdissa insinööriksi ja nyt ei ole töitä. Huoks. Eläkkeaikaan on vielä 3 vuotta ja haluaisin ihan oikeasti olla töissä, kun olen vielä ihan työkykyinen ja aivotkin vielä raksuttavat. Nauti sinä kissasta ja puutarhasta, kevät tulee.

   Poista
 8. Toivotaan, että töitä löytyy! Ovat kyllä viime aikoina olleet kiven alla. Jos on haluja ja kykyjä, niin ei sitten tarvitse kuin yhden työpaikan osua sopivasti kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, näin toivon ja uskon, että 6kymppinen(kin) on vielä tarpeellinen. Onneksi minulla ei ole velkoja eikä suuria menoja muutenkaan, niin pärjään. Työpaikoista kilvoittelee suuri joukko ihmisiä, työnantajalla on ostajanmarkkinat. Pidetään peukkuja, että ex-työpaikkani saa monta hanketta ja minä niistä töitä.

   Poista
 9. Pahus sentään kyllä varmasti jostakin jotain töitä löytyy mutta saattaa siihen aikaa mennä.
  Onneksi sinulla on myös kotona tekemistä ettei aika ihan pitkäksi käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, haen töitä erittäin laajalta alueelta, sekä maantieteellisesti että työtehtävinä. Aika ei tule pitkäksi, kun on remontteja sisällä ja pihatöitä ulkona. Siinä samalla tulee ylläpidettyä työkuntoa, kun ei tule istuttua eikä pötköteltyä. :)

   Poista
 10. Ihanat korvikset, niin keväänvihreät! Toivotaan, että löydät mieleistä työtä piankin. Toisaalta olisi mukavasti aikaa touhuilla pihalla, kun ei työtyö haittaa harrastuksia. Oikein leppoisaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, korvikset tosiaan ovat keväiset, hennon vihreät tai kuin rairuoho. Kiitos, toivotaan tosiaan, että löydän pian töitä. Neljästä paikasta on tullut kohtelias hylkäys. Pihaillaan ja vietetään pääsiäistä!

   Poista
 11. Kurjaa, että olet joutunut työttömäksi. Onneksi kevät on tulossa ja hommia riittää ihan omastakin takaa. Niiden ainoa haittapuoli on tuo, ettei niistä taloudellisesti hyödy. Toivotaan kuitenkin, että töitä löytyy!
  Palaamme sitten kesällä tuohon "poikien" sopimaan tapaamiseen Elonkierrolla. Meillä on mökki Loimaalla, joten siitä on helppo viikonloppuna piipahtaa teitä tapaamaan.
  Oikein Hyvää Pääsiäistä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, onneksi maailmani ei lopu tähän takaiskuun. Kevät keikkuen tulevi ja etsin uusia haasteita. Nähdään kesällä!

   Poista
 12. Kivat tuolit. Ehditköhän tällä kertaa olla työtön edes viikkoa, muista edellinen kerta!! Hauskaa Pääsiäistä koko porukalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulit istuvat (hih hih) hyvin kirjahyllyjen viereen. Pidetään peukkuja pikaiselle työllistymiselleni, hakuja on kymmeniä maailmalla. Iloista pääsiäistä! Lähden kohta Tampereen kälyn kanssa teatteriin.

   Poista
 13. Onneksi puutarhassa on työtä näin kevään koittaessa. Tosin korvaus menetetystä vapaa-ajasta jää heikommalle tasolle. Eiköhän sitä työtä taas löydy. Marja-Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Leena, kun kovasti hakee ja etsii, eikä luovuta ja hakualue on laaja, niin uskoisin löytäväni töitä. Kevät ja lämmin saisi tulla, tuonne rännän joukkoon ei oikein mahdu. :)

   Poista
 14. Kyllä sinut joku johonkin mukavaan työtehtävään bongaa, ihan varmasti!
  Piipahdahan taas Patinaputiikissa :) Mukavaa pääsiäispyhiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, näin toivon minäkin. Mulla oli aivan mahtava duuni ja työkaverit, ikävä.

   Tottahantoki pitää poiketa puotiisi. Näytti tulleen uusia hauskoja korviksiakin.

   Poista
 15. kunpa olis ollut vaan aprillipila! tsemppiä Sinulle työnhakuun. piti käydä kurkkimassa tuon kierrätysmekon ohje, vekkuli tosiaan.
  tälkin seudul on tosi huono työllisyystilanne, oma poikani (insinööri) on ollut työttömänä jo pitkään, satoja hakemuksia laittanut, aika masentavaa kun aina tulee hylätyksi, ja eläkeikään hänel yli 30 vuotta!
  pirtsakat korvikset, väri just munkin mieleen. mukavaa pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona Winebridge, olet oikeassa, työt ovat tiukassa. Toivottavasti poikasi löytää pian töitä, peukkuja hänelle. Kerron kaikille mahdollisille tahoille, että estin töitä, sana kiertämään, koska kaikki työtehtävät eivät tule avoimeen hakuun. Poikasi on juuri sopivan ikäinen, varmasti joku fiksu työnantaja nappaa hänet.

   Korviksia tulee varmasti pidettyä paljon, ovat niin somat. Pääsiäistä!

   Poista
 16. No voih, en ollut hetkeen käynyt blogissasi, ja nyt kun tulin, niin tällaisia uutisia. Voihan harmi. Mutta, jos on puutarhaharrastajan johonkin aikaan työttömäksi jäätävä, niin näin kesää vasten ei hullumpi ajankohta. Toivotaan, että töitäkin pian löytyy!

  Tsemppiä ja hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa tosiaan, Kerttuli, mutta kun yksi ovi sulkeutuu, niin jossain avautuu uusi ovi tai ainakin ikkuna. :)

   Kolme vuotta onkin mennyt parin lomapäivän voimalla, joten yritän nauttia tästä "vapaudestani". Iloista pääsiäistä!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...