perjantai 15. elokuuta 2014

Komposti kukkii

Tänä kesänä en ole liiemmin kasvatellut kukkia. Eipä mitään, näyttää siltä, että kukat kasvavat ihan omin avuinkin. Meillä kompostit kukkivat. Vaikka autonavain närkästyi vuoden kompostoinnista, niin kukat kiittävät.



Talomme pilkistää hauskasti puiden välistä, 
kun nousemme rinnekujaa pitkin alapihalle.


Pihlajissa on valtavavat määrät marjoja.
Puinnit ovat käynnissä ja päästään kohta sänkipelloille kävelemään.


Koiranköynnös on kiipeillyt huvimajan katolle ja valo siivilöityy ihanasti.

26 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia, ihan kuin syksy ois tullut....puintia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyn tunne tuli nopeasti: aamut viileitä ja maajussi puuhaa pelloillaan puimurin kanssa.

      Poista
  2. Laiskan puutarhurin harras toive onkin, että luonto hoitaa tuon kukkien kasvatuksen, kuten teillä on nyt käynyt. Laiskalla puutarhurilla tarkoitan tässä siis itseäni. Silloin kun asuimme vielä saaressa, kävin ihailemassa myös meidän kompostin aikaansaannoksia, siellä kasvoi vaikka mitä.
    Eräs naapurin täällä kertoi, että ylikysistä, kompostiin joutuneista tomaateista kasvaa myös herkästi uusia tomaatteja, jos komposti on kyllin aurinkoisella paikalla.
    On tuo teidän maisemanne vaan niin ihanan kaunista. Joka päivälle on tarjolla uusi näkymä, luonto kun ei kahta päivää koskaan ole samanlainen. Eikö ole ihmeellistä, että sillä on tarjota meille ihmisille ikuinen, eteenpäin elävä elokuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan Hanne, kompostiin kannattaa heittää nääkästyneet kasvit, usein ne siellä ravitsevat itsensä kukoistukseen. Koettu on.

      Pelto jaksaa ilahduttaa vuodesta toiseen. Elokuva! Juurikin se, Hanne,

      Poista
  3. Ihania kuvia! Meilläkin alkoi kukkia naapurin metsä, kun vietiin sinne aikoinaan roskakasoja. Nyt siellä on kaikkia syksyllä kukkivia kukkia. Aika hauskan näköistä. Niin ja on siellä yksi viinimarjapensaskin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naapurin metsä on varmaan yllätyksellisen näköinen, Sari. Linnut myös levittävät kasvien siemeniä. Meillä kasvaa semmoisia kukkia, joita tasan en ole itse ostanut. :D

      Poista
  4. Tuosta kompostoidusta autonavaimesta tuli mieleeni melkein vastaava juttu. Lapsenlapseni perheestä katosi kännykkä. Sitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa ja loppujen lopuksi tultiin siihen lopputulokseen, että perheen pikkupoika on heittänyt sen ikkunasta ulos. Ostettiin uusi kännykkä.
    Sitten joidenkin kuukausien kuluttua perhe muutti. Pakastekaappi sulatettiin ja kappas, alimman vetolaatikon takaa löytyi se kadotettu kännykkä. Se otettiin tietenkin lämmöllä ja rakkaudella vastaan ja ihmeellistä oli, että se toimi taas, kunhan lämpeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastettu kännykkä, kih hih, aika hauska juttu ja parasta, että edelleen toimii.

      Poista
  5. Ihanat kuvat. Kauniita nuo huvimajan köynnökset.

    Hauskaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istuin eilen huvimajassa ja katsoin ylös. Oho! Olipa kaunista. Mukavaa viikonloppua, enkulin käsityöt!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Niin on, Sussi. Syksyllä ja keväällä, kun puissa ei ole enää/vielä lehtiä, näkyy vähän myös järveä.

      Poista
  7. Kyllä on kaunista! Meillä ei kyllä kuki mikään simenestä istutettava, ei vahingossa eikä yrittämällä... Tai no orvokit yllättivät tänä kesänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Susanna! Välillä tää puutarhailu onnistuu ja toisinaan on enemmän yritystä kuin tulosta. :)

      Poista
  8. En mäkään kastele, muuta kuin äärimmäisessä hädässä, ja ei sellasta kovin usein edes tule, kun kasvit ovat joutuneet työntämään juurensa syvälle. Aivan ihana tuo huvimajakuva !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, mikä kasvi pärjää, niin kukoistaa ja muut hiipuvat unholaan. Huvimajan katto yllätti iloisesti. Nättejä nuo pyöreät marjat.

      Poista
  9. Upea tuo huvimajan viherkatto! Olen kastellut joitain istutuksia kesän mittaan, en kaikkia, vain tänä keväänä istuttamiani. Kokeilen kestäisivätkö ne paremmin talven yli, kun eivät ole kituuttaneet kuivuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reipas kastelu kehittää varmasti kasveille kestävyyttä. Olen huomannut, että kirvat iskevät helposti heikkokuntoisiin kukkijoihin. Syyslannoitusta pitäisi mennä nakkelemaan, sopivasti satelee, niin rakeet sulavat.

      Poista
  10. Tuollaiset peltonäkymät ovat täällä pääkaupunkiseudlla vähissä. Kyllä silmä lepää noin rauhallista maisemaa katsellessa. Ja ihanasti valo siivilöityy huvimajassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellot olivat yksi syy, miksi talon ostimme. Sitten kun niihin tulee asutusta on meidän aika jatkaa matkaamme...

      Vihreä vehreä katto huvimajassa on tämän kesän miellyttävä uutuus. Hyvin on viime kesänä istutettu koiranköynnös kasvanut.

      Poista
  11. Hieno katto Koiranköynnöksestä! Se muuten siementää melkoisesti kun alkuun pääsee, joten pidä silmällä. Eikä noissa maisemissakaan mitään vikaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin nätti! Siemeniä onkin runsaasti, joten otan talteen muutamia taimia ja loput täytyy kitkeä pois.

      Poista
  12. Huvimajan katto näyttää hienolta! Pihlajiin tuleekin tänä vuonna paljon marjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Vilma, olen samaa mieltä kanssasi, koiranköynnös näyttää upealta ja valon leikki. Pihlajien marjatertut ovat tosi muhkeita.

      Poista
  13. Paljon marjoja tulee pihlajaan täälläkin. Kyllä sänkipellot on jo merkki sanasta..syksy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taina T, selvästi on syksyä ilmassa. Viljan tuoksu ja kuivaamon pöhinä (naapuri on maanviljelijä) ovat varmoja merkkejä. Lauantaina oli kuitenkin aivan kesäinen päivä ja päästiin tonkimaan puutarhaan. Syyslannoitesäkki on ostettu...

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...