torstai 7. elokuuta 2014

Sadetta ja poutaa

Meillä sataa! Toivottavasti sataa koko illan ja yön. Kuuman punkeat päivät ovat tietysti lomalaisille nannaa, mutta kun joutuu käsipelillä kantamaan vettä sadoille paahtuville kasveille, niin olin jo aivan ryytynyt ja totesin, että ne kasvit kun eivät selviä omin avuin, saavat olla selviämättä.

Netti saatiin tänään pelittämään, kun asentaja kävi vaihtamassa kolme digiboxia, jotka ukkonen rikkoi viikko sitten. Pakollinen nettitauko ei ehtinyt aiheuttamaan vieroitusoireita. Opinnäytetyö, kiitos helteiden ja sisällä kökkimisen, tuli tehtyä heinäkuun aikana. Pientä viilausta ja finistelyä vaille valmis. Kyllä kuulkaa helpotti! Aikaa on nyt vaikka kuinka paljon muuhun touhuamiseen, ja en ole yhtään niin väsynyt kuin koko opiskelun ajan. Tässä tulee todistettua, että pienten aivojen liiallinen rääkkäys väsyttää. Olen tämän viikkoa kulkenut töissä, ja koulu on aamuisin pimeä ja hiljainen, kun osa työkavereista ja kaikki opiskelijat ovat vielä lomilla.

Mitä tänä kesänä olemme saaneet aikaan? 
No, ainakin pääsemme grillaamaan.


Viime vuonna vanhan grillin/piipun ympärille rakennettiin kesäkeittiö.


Miehen Matti-veli on ollut korvaamattomana apuna.
Hän korjasi vanhan grillin ja pinnoitti sen laastilla.


Jokohan tänä viikonloppuna päästään grilliä testaamaan...


Grillin vasemmalla puolella on ruokaryhmä.
Mies kavensi oviaukkoa heinäseipäillä.


Minä hämmensin punamultamaalia, valmiina ostettua tosin.


Maalasin marjatarhan ympärillä olevat lankkukukkalaatikot, 
joka kulmassa, punaisiksi.
Kankaan päälle tulee kivituhkaa.


Pellon väri on muuttumassa keltaiseksi. 
Vilja kypsyy.

10 kommenttia:

 1. Párekin Palvelijatar7. elokuuta 2014 klo 21.22

  Onpa tosi hyvännäköistä! Kyllä tuolla kelpaa kokata ja oleilla. Paljon olette saaneet taas aikaan. Saavillinen respectiä teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta paikkaa saatiin tänä vuonna valmiiksi ja kunnostettua, mutta hommaa on jäljellä vielä moneksi vuodeksi. Kiva niitä töitä on suunnitella talvella ja toteuttaa kesäsin. Me kun ollaan opittu ettei stressata vaikka paikat ei ole tiptop. Pikku hiljaa, pikku hiljaa, säilyy mielenkiinto.

   Kiitos, Párekin Palvelijatar!

   Poista
 2. Ihana tuo teidän kesäkeittiö. Onnittelut opinnäytetyön valmistumisesta! Minussa herättää kunnioitusta nämä aikuisopiskelijat. Itse en kerta kaikkiaan enää jaksaisi ryhtyä opiskelemaan. Mä olen aivan liian nautinnonhaluinen tyyppi....Mukavaa viikonloppua!
  Meillä meni taas eilinenkin ukkossade ohi vasemmalta ja oikelta, mutta sen verran kolisi alkuillasta, etten lähtenyt kesäteatteriin. Ei ehdoin tahdoin kastumista ja flunssalle altistumista näin loppukesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, olen jo vannonut, että nämä opinnot ovat viimeiseni, vaikka paljon opinnoista saa ja on hyvää aivojumppaa. Töitä on tiedossa täksi vuodeksi, ensi vuotta en viitsi vielä murehtia, sen sitten näkee kun kokee. Nyt nautitaan!

   Poista
 3. Eilen ukkos- ja saderintama liikkui rannikkoa pitkin pohjoiseen. Istuuduin iltayhdeksältä olohuoneen ikkunan eteen katsomaan salamointia merellä ja toivoin, toivoin niin kovasti, että rupeaisi satamaan. Ja kymmeneltä alkoi sataa. Ilma ei kuitenkaan kovin viilentynyt ja epäilen suurimman osan sateesta haihtuneen. Jospa se olisi edes vähän kastellutkin...

  Ei pihan pidäkään olla koskaan valmis. Mitä sitä sitten tekisi - tai suunnittelisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade oli raju, mutta lyhyt, tuskin on maa märkänä, mutta meinaan isuttaa puuntaimia, kun ovat koko kesän sinnitelleet purkeissa. Varjossa yli 25, että se siitä raikastumisesta. :D

   Aikku, aivan oikein, aina pitää olla pihalla pientä/suurta puuhaa ja talveksi lentäviä aatoksia.

   Poista
 4. Melkoista ukkosmyräkkää oli meilläkin taas eilen. Kesäkukkaruukut menivät nurin, yksi hajallekin, perennat lakoon ja kurpitsojen lehdet ovat kuin haulikolla ammuttuja. Satoi jonkin aikaa peukalosormen pään kokoisia rakeita. Sen suuremmilta vaurioilta sentään meillä säästyttiin. Parin kilometrin päässä lähti yhdestä hallista koko katto.

  Kesäkeittiö on tosi hieno. Kelpaa tuolla grillillä kokkailla.:) Meidänkin pitäisi vielä tänä vuonna ehtiä tiilistä tekemään grilli. Kaasugrilli on, mutta puilla lämmitettävä olisi myös monesti kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, sama meillä. Laossa kasvit ja kangastuolit ja sangot olivat lennelleet pitkin pihaa. Rakeita! Huh huh. Toivottavasti sun kaunis kasvimaasi säilyi vaurioitta.

   Meillä on pieni sähkögrilli, jota olemme käyttäneet sen harvan kerran kun olemme grillanneet. Nyt pitäisi opetella kokkaamaan ulkona. :D

   Sulla syntyy grilliherkut kädenkäänteessä ja sulla on taitoo ja osaamista. Jos mä yrittäisin käristää jotakin makkaraa, tod. näk. poltan sen, kih hih.

   Poista
 5. Lupaavan näköisiä pilviä liikkui meilläkin illalla, mutta sademäärä jäi hyvin hentoiseksi. Hienot kasvilaatikot ja kivannäköinen grillauspaikka on teillä. Kunnanjohtajan penkiltä on kyllä huikeat näkymät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, nyt tarvittaisiin hitaan lempeää tihuutusta, että maa ehtisi imeä kosteutta ja sateesta olisi jotain hyötyä kasveille.

   Kyllä kelpaa kunnanjohtajanpenkillä iltaa istua. Istun ja heittelen koirapojille palloa, välillä nousen ja otan puskasta karviaisen tai mustaherukan. Pientä on marjasato vielä, mutta saapahan vähän suutaan makeeksi.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...