keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ompele onnea maailman lapsille

Olen mukana projektissa, jossa kierrätystekstiileistä ommellaan lastenvaatteita. Kampanjan nimi on Ompele onnea maailman lapsille! Aiheesta voit katsella ja kuunnella MTV3 uutisista: Rikkinäisetkin vaatteet voi kierrättää Forssassa

Ideana on, että jokainen ompelutaitoinen voi kurauttaa koneella, tai surauttaa saumurilla, joko omista kankaistaan vaatteita 0-6 vuotiaille, tai hakea kierrätyskankaita Forssan tai Loimaan Texvexistä. Suomen Punainen Risti lahjoitti kampanjaan kaava-arkin, jossa on mekon, housujen ja paidan kaavat. Kaavoja voi lainata Texvexeistä samalla kun hakee kankaat. Älä kuitenkaan kangistu kaavoihin, sillä voit tehdä myös yksilöllisen vaatteen omilla kaavoillasi ja ideoillasi.

Voit toimittaa valmiit vaatteet Texvexeihin tai SPR:n Kalkun logistiikkakeskukseen, josta vaatteet toimitetaan kriisikohteisiin. Ompeluiloa!

Texvex poistotekstiilipankit ovat Forssan ja Loimaan kaupunkien Nuorten työpajojen tekstiilikierrätyspisteet. Ne vastaanottavat poistotekstiiliä kuluttajilta, lajittelevat tekstiilin ja myyvät ja luovuttavat sitä eteenpäin. Kaikki myytävät tuotteet maksavat 4 euroa kilo. Kädentaitajien ja tuunaajien aarrearkku.

Asiasta voit lukea lisää:
hamk.fi/poistaripaja ja facebook.com/texvex

Ompelukampanjan esite:...ja kyllä, tuo Täti Vihreä olen minä ja seikkailen myös MTV3:n uutisissa...


Texvex Forssan avajaisissa oli vieraskirjana lakana.13 kommenttia:

 1. Hyvä Kaisa. Tämä on mahtava juttu! Terveisin Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minulla on uudehko ompelukone ja koko kesä aikaa surrutella. Ostin koneen, kun marttayhdistyksemme teki kangaskasseja kirjaston pienille lainaajille. Vähän päästä on tullut tarvetta surautella housunpuntteja ja paikkoja. Kivaa hommaa!

   Poista
 2. Kuulostaapa hyvältä idealta. Pitääpä katsoa ehtiikö hommaan mukaan. Illat on työläisellä lyhyitä ja koiranulkoiluttajalla vielä lyhyempiä....Materiaalia saatan sinne toimitella, koska meidän on tarkoitus tyhjennellä mökiltä turhia isovanhemmilleni kuuluneita kapineita pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma, Sari! Pienistä puroista kasvaa iso virta.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On todella loistava juttu! Aluekehityspäällikölle on tullut useita yhteydenottoja ja uskon, että poikii samantapaisia kokeiluja monessa muussakin kaupungissa.

   Poista
 4. .Kerrassaan loistava idea ! Saisipa sen saisi tänne pohjoiseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Laura! "Vuonna 2016 voimaan tuleva kaatopaikka-asetus kieltää lähes kaiken eloperäisen jätteen hautaamisen kaatopaikoille. Asetus koskee pääosaa kulutusjätteistä, kuten paperia, pahvia, muoveja, biojätteitä ja tekstiilejä."

   Aiheesta lisää:
   http://uasjournal.fi/index.php/uasj/article/view/1592/1516

   Poista
 5. Onpa hyvä idea, tällaista kannatan lämpimästi. Normiviikolla en pääse tuonne pistäytymään mutta tiedossa on muutama päivä lomaa, josko sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu! Kun olet tulossa, niin ilmottele, lähden sulle oppaaksi. Olisi kiva tavata.

   Poista
 6. Minä nostan molemmat peukaloni sinulle, Nettimartta. Arvokasta, tärkeää, humaania työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Geranium! Tässä tekstiikierrätysprojektissa olen yksi pieni jyvänen, mutta kun meitä on tarpeeksi monta niin...

   Poista
 7. Upea ja kannatettava idea. Onnea ja menestystä projektille.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...