maanantai 30. syyskuuta 2013

Palautuspäivä eilen...

 

 

Palautuspäivä eilen!
Joskus ei vaan muista.
Viikot vipeltävät semmoista kyytiä, että heikompaa hirvittää.
Tässä hötäkässä unohdin tehdä parit esseet.
Paniikki on paras kannustin ja repäisin kirjoitelmat muutamassa tunnissa valmiiksi.
Tavallisesti nyhrään niitten kanssa päivä tolkulla.

Tampereen käly tuli kyläilemään ja kerättiin risuja ja 
kuskattiin lurpsahtaneita kesäkukkia kompostiin. Meillä kävi pakkanen.

Lämmintä viikkoa!

22 kommenttia:

  1. Hei, samoin sinne. Kauniit kuvat jälleen kerran. Vähän olen taas miettinyt jos kiireiltä kerkiäis, olis kiva taas laittaa uusi blogi ja jos siihen vielä sais apuva!

    Tiltu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huamasitko koiran, eiks oo melko tutun näköinen, hih.

      Tottakai mä autan! Haluatko pysyä Vuodatuksessa vai vaihdatko tänne Bloggeriin?

      Poista
  2. Tuo paras tapa hoitaa kaikki tehtävät, äkkiä ilman mitään sen kummempia. Itselleni on käynyt pari kertaa niin, että olen hoksannut palautuspäivän edellisenä iltana, kerran osallistuessani koirakilpaan jutullani ja toisen kerran kirjoituskilpaan. Ekalla selvisin voittajaksi! Toisella pääsin sentään julkaistavaksi asti. Ja niin vähällä vaivalla ja stressillä!
    Jos olisin aloittanut nuo vaikkapa viikkoa aiemmin, olisin tehnyt tuntitolkulla hommia, korjaillut tekstiä ja asetellut sanoja eri järjestykseen. Mikä työn määrä!
    Oon joskus miettinyt, että tuleeko tekstistä parempaa, jos sitä vääntää kääntää ja korjailee? Vai onko luomukirjoitettu aidompaa? Sanopa se. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HooPee, totta turiset! Ihmisestä tulee pakon edessä hyvinkin kekseliäs ja luova. Voiks niitä sun koirajuttuja lukea jostain?

      Luomukirjoitettu toimii, mutta ainakin minulle sinne jää vääriä sanajärjestyksiä ja muuta kielioppivirhettä ärsyttämään, niitä en huomaa siinä kirjoitusvaiheessa. Joskus luin, että kirjoittamisessa riittää, kun homma on 80 % valmis, sillä lopun 20 % hiomiseen sinulla kuluu aikaa yhtä kauan kuin sen 80 % kirjoittamiseen. Jos on aikaa ja on viilaajatyyppi, niin hiominen ei haittaa. :D

      Poista
    2. Se, missä voitin, ei julkaissut missään sitä juttua, vaan ainoastaan uutisen voitosta hesarissa. Se ilmo löytyy blogistani. Toinen eli se sentään julkaistavaksi otettu on ilmestynyt kirjasena, maininta siihenkin löytyy blogini kätköistä. Ei ole mitenkään verrattavissa sinun dekkareihisi...
      http://allergisenkoiranblogi.blogspot.de/p/tarinoita.html
      http://allergisenkoiranblogi.blogspot.de/2011/11/jatkoa-edelliseen.html
      Viime vuosituhannella kirjoittelin paljonkin Lapinkoira-lehteen ja Hamsteriuutisiin. :)

      Poista
    3. Hamsteriuutisia, liikkistä. Mä käyn kattelemassa noi antamasi linkit. Kiitti, HooPee!

      Poista
  3. Ihania koirapatsaita....vai oliko sama patsas eri kulmista??
    voikun joku antais pari ylimääräistä unia päivään. Miksi vain 24t.? Oispa vaikka 26t. Parissa tunnissa ehtii paljon, kun on draivi päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksumpi on metallinen pähkinänsärkijä, häntä toimii vipuna. Toinen on keramiikkainen koira, jonka sain marttatuttavalta. Koirahan on selkeesti mäyris.

      Tunteja lisää ja viikossa vois olla lisäksi muutama ylimääräinen päivä. :D

      Poista
  4. Hienoa, että sait kirjoituksesi valmiiksi. Meillä ei ole pakkasta ollut. Monena vuonna vasta lokakuun puolen välin paikkeilla on ensimmäiset pakkaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämmästelin, että meidän pihalle oli pakkanen noussut. Me kun sijaitaan mäellä, niin yleensä kuuraukko ei tänne hiippaile ensimmäisenä. Nyt meni kaikki kesäkukat.

      Olit tehnyt todella nättejä ovikransseja ja muita koristeita. Aivan huippu hyvän näköisiä.

      Poista
  5. Tervehdys pitkästä aikaa!:) Aina välillä olen täällä poikkeillut, mutten ole ehtinyt kommentoimaan. Syksy on ollut yhtä matalalentoa. Kovalla kiireellä on pitänyt saada noita kaikkia ulkotöitä tehdyksi, kun ensi viikolla pitää taas väkisin menoa rauhoitella, ettei tikit ratkea olkapäässä.;)

    Pihassa ei onneksi enää ole paljon muuta kuin lehtiä, lehtiä ja aina vain lehtiä, vaikka tuossa hiljakkoin kahdeksan isoa puuta poistettiinkin kantoineen päivineen. Lämmityksetkin sai jo aloittaa, ja se tietää klapien kantamista. Rakennusurakkakin on vielä pahasti kesken, mutta ei kai se talvi ihan vielä tule, vaikka jo kovin kylmää onkin.

    Ensi viikolla koitan sitten taas täälläkin käydä paremmalla ajalla ja enemmän kommentoiden. Ihanan bannerin olet tänne nyt laittanut. Lempikukkiani.:)

    P.s. Et Instagramiin liittymistä ole harkinnut? Sinulla olisi siihen tarkoitukseen sopiva kännykkäkin.;) Itse ajattelin ensin, etten enää sitä jaksa, blogi ja blogin fb-sivut saa riittää, mutta sehän veikin mennessään, kun sitä kokeilin. Helppo käyttää eikä vie paljon aikaa. Kunhan napsaisee kännykällä kuvan (kännykässäni vain kovin kehno kamera) haluamastaan kohteesta ja laittaa hetkessä Instagramiin. Siellä saa kivasti myös muihin yhteyden. Olen ruokabloggarien lisäksi löytänyt jo muutaman samaan rotuun hurahtaneenkin kotimaasta ja muualta päin maailmaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkeli koikkelis, Katja! Mä uskon, että sulla on pihahommia riittänyt, kun sulla on niitä viljelyksiä ja kukkapenkkejä, marjapuskista puhumattakaan.

      Vai joudut käsi leikkaukseen. Tsemppiä! Mulla on vasen olkapää irrotettu ja niitattu kiinni, nyt pelaa kuin unelma.

      Klapin tekoo, keskeneräisiä rakennusprojekteja... kuule Katja, meillä on samanlaiset listata. :)

      Mä vaihtelen tota banneria aina kuvien ja vuodenaikojen mukaan. Tulee vaihtelua lukijoillekin.

      En oo tommosesta Instagramista kuullutkaan. Otanpa selvää. Kiitti vinkistä. Hyvää vointia sulle!

      Poista
    2. Pihatöitä on viimeiset viikot riittänyt. Perennat on pätkitty. Kasvimaa siivottu. Talviteloille tavaraa kannettu ja talvisäilytettävät ruukutkin on jo mökissä ja joka toinen päivä olen jo siellä vähän lämmittänyt puu-uunia. Laavuprojektikin etenee. Äsken juuri metsästä tultiin.:)

      Ei mitään isompaa leikkausta sentään. Kaksi vuotta sitten poistettiin iso melanoomaan taipuvainen luomi, ja nyt se on kasvanut takaisin. Ei ilmeisesti kaikkea saatu pois kerralla. Viime kerralla siihen tarvittiin 6 tikkiä ja samalta alueelta poistettiin kaksi muutakin yhdellä kertaa eli yhteensä oli 10 tikkiä. Nyt toivottavasti selvitään sitä kuuttakin vähemmällä. Huono homma vain, kun se on juuri tuolla olkapään takana liikeradan kohdalla, niin kättä pitää varoa ja välttää kovempia hommia. Nyt ei millään joutaisi tahtia hölläämään, mutta en tuon luomen kanssa viitsi odotellakaan. Tuollaiset kun aina vaivaavat vähän mieltä...

      Nyt vain lataat kännykkään Instagram-sovelluksen ja alat lataamaan ihmisten iloksi kuvia. Minusta saat heti ensimmäisen seuraajan.:) Blogini vasemmasta ylänurkasta pääset facebookin alta tietokoneella katsomaan, mitä kuvasaastetta olen Instagramiin jo laitellut, jos kiinnostaa.;) Pahus vain sitä kännykän kameran laatua, kun on tottunut järkkärin kuviin.;)

      Poista
    3. Mä arvasin, että sulla on piha kunnossa ja syksy voi kömpiä pihalle. Oot sä vaan niin toimen nainen! Mulla on kaikki vielä levällään ja taitaa jäädäkin. Puhaltimella täytyy vähän tuprutella isompia lehtikasoja. Talventörrejä siis tiedossa, tänäkin talvena, hih.

      Juu, luomet kannattaa tosiaan poistella, niin ei tarvitse miettiä. Nauti nyt sairauslomasta ja hölläile. Tee jotain hyödytöntä eli kommentoi blogeissa.

      Mä käyn kurkkaamassa tota "kuvasaastetta".

      Poista
  6. Epäilemättä tekstiä syntyy vaikka vähän hätäisemminkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikasana kohdallani, on juurikin tuo hätäinen. :D

      Poista
  7. Onneksi ehdit tehdä kirjoitukset. Se on se v:lla alkava sana mitä ajattelen nyt. Ei muuten pääty u:hun vaan s:ään. Tuo aika mihin se häviää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koht on joulu. Sullakin se tonttuparaati hyppii polkkaa pirtissä. :D

      Poista
  8. sul on koululaisen kiireet, elävästi muistui mieleeni omat opiskeluajat, lapset olivat pieniä ja kouluhommat jäi useinkin aamuyön tunteihin muutaman tunnin yöunen jälkeen. joskus sitä mietti, et millaitakohan tekstiä sitä tulikaan kirjoitelluksia, pääasia kuitenkin, et hyväksytyiksi tulivat ja opinnot etenivät.
    sul pihatyöt jo hyvässä hantissa, mul kaikki vähän jumittaa muiden juttujen vuoksi. tapani mukaan olen hamstrannut itselleni taas ihan liikaa projekteja päällekkäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, samanlainen hamsteri täälläkin pihapiirissä häärii. Ilmoitin etten ole ensi vuonna käytettävissä marttayhdisyksemme puheenjohtajana, enkä hallituksessa. Nyt ei vaan rahkeet riitä. Tiedät tunteen.

      Yritän hanskata nää opiskeluhommat, kun ensi vuosi on viimeinen ja opinnäyteaihekin selviää, toivottavasti, ensi viikolla. Sitten työharjoitteluun ja töihin. Jihuu!

      Pihahommat hoituvat sillä ettei tee mitään. Tehdään sitten keväällä uusilla innoilla ja ajalla. :) Ota iisisti!

      Poista
  9. Deadline on hyvä juttu. Mäkin keräilen paraikaa käsityömessujuttuja ja loppukiiruulla saa paljon aikaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä toi pakko pistää kummasti vipinää tossuihin, hih.

      Mukavia messuja!

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...