sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Plussat ja miinukset

Plussaa on se,
  • että sade on loppunut ja aurinko hellii ja lämmittää. Kävin eilen leikkaamassa pensaita. Juu, juuri niitä samoja, joita Tuisku Tehosilppuri on järsinyt pitkin talvea. 
  • että pihalla tarkeni villatakki päällä, eikä tarvinnut lompsia kumpparit jalassa lätäköissä kahlaten.
  • että kotiin tuli seutukunnan taimitarhojen kuvastot ja tein mielikuvaostoksia runsaasti.
  • että enää kaksi tenttiä ja kaksi seminaaria jäljellä.
  • että koulu loppuu torstaina. 
Miinusta on se,
  • että selkä rusahti heti aamusta ja köpöttelen sisällä varovaisesti kovissa kivuissa.
  • että selkäkipuisena pitää pystyä keskittymään tentteihin ja hymyillä seminaarissa. Yritän hymyillä, vaikka hymy voi olla kuin Irvikissalla.
  • että projektikaveri onnistui hukkaamaan lopputyömme ennen kuin ehti lähettämään sen meille muille jäsenille. Lisää hammasten kiristelyä.
  

Ekassa kuvassa varis istuu vaahterassa, se on se musta täplä keskellä kuvaa.
Pasuunataimet odottavat pääsyä isompiin purkkeihin.
Tuuliset Pojat nauttivat viidakossa auringosta.

Mainiota viikkoa meille kaikille!

29 kommenttia:

  1. Joskus on hyvä laittaa plussat ja miinukset ylös. Onneksi sinulla on plussan puolella pari pallukkaa enemmän.

    Itse laittaisin plussan puolelle valoisat illat ja osaksi valoisuudesta johtuen miinuspuolelle tulisi migreeni. Päivälenkillä unohtui aurinkolasit kotiin...

    Tsemppiä viimeisiin koulukoitoksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreeni on surkee seuralainen. Mullakin lähtee näkö liiasta valosta tai kauheella helteellä. Aurinkolaseja on pakko pitää.

      Poista
  2. Toivottavasti selkä asettuu ja pian. Muistan, kun minulta niksahti selkä juuri tytön YO-juhlia ennen ja hyvä, että pääsin koululle kävellen. Viikko meni melkein kontaten. Käsittämätön särky. Toivottavasti sinulla menee selkäsärky ohi pian. Tsemppiä tentteihin, M-L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkäkipu on viheliäistä. Ei oo askel kovin vetävä. Kökkö.

      Poista
  3. Kyllä lattiaan asti ulottovat ikkunat ovat ihanat.

    Minä tuhosin viime viikolla kaikki valokuvat. Onneksi ostin tammikuussa ulkoisen kovalevyn back-uppia varten. Oikein hirvitti ajatella että entä jos en olisi sitä ostanut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsissu, onneks sulla oli back-uppi. Mulla on kans. Joka kuukauden eka päivä varmuuskopioin.

      Poista
  4. Toivottavasti selkä paranee nopeasti ja lopputyö löytyy. Pidän peukkuja tentteihin.
    Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, enkulin käsityöt! Köpötellen tenttiin. :D

      Ihanaa viikkoa!

      Poista
  5. Toivottavasti selkäkipu hellittää - ja toivottavasti lopputyö löytyy. Onneksi plussia sentään enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkäkipu yllätti. Joskus olen ollut puolikin vuotta jalattomana. En onneksi enää vuosiin, joten särkylääkettä ja baanalle. Lopputyötä rutistetaan kasaan uudelleen, joten asia ok. Plussia pitää aina olla enemmän, vaikka väkisten. ;D

      Poista
  6. Otappa sitten oikein kunnon särkylääkekuuri, että saat selkäsi toimimaan kun kerran pakko on. Kurjaakin kurjempi ajoitus. Tsemppiä loppurutistukseen, ihanaa kun sulla alkaa vapaus pian. Jaa että et taimia hankkinut, katselit vaan? Pitääkö olla huolissaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, otin. Ajoitus oli huono, mutta selkä meneekin "poikki" juuri silloin, kun olen heikoimmillani. You see...

      Tarkoitus on viedä ruksattu kuvasto myymälään ja veljen kanssa hakea PERÄKÄRRYLLÄ, joten taimia on PALJON, hih hih haa. Miehellä kun on se jäätynyt olkapää, niin hänestä ei ole nostoihin. Paitsi, että mun selkäni pitää kuntoutua, ennen kuin minäkään pystyn nostamaan. Ajattelin, että nyt on taimet parhaimmillaa, kun tarvitsen marjapuskia ja kukkapuskia ja perennoja ja vähän kaikkee: multaa ja lannoitteita.

      Poista
  7. Kissat tykkää lämpimästä, mut osaa koiratkin nauttia. Minulla on varmat kesän tulon merkit, selkä jämähtää vedosta ja flunssa iskee hiekkapölystä! Toivottavasti selkäs paranee, peukkuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ainakin lyhytkarvaset mäyriäiset.

      Olisinkohan minäkin saanut selkääni vetoa, kun villatakissa painalsin pihalla harava ja sakset aseina. Eiköhän se tästä verry, kun otan hissukseen ja syön särkylääkettä. Toivottavasti pysyt terveenä!

      Poista
  8. Harmillista, että kun kevän viimein saapuia rikoit selkäsi. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakollista huilausta, ehkä ihan hyväkin. Kiitti, Vilma!

      Poista
  9. Oi, harmillista... toivottavasti selkäsi paranee pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa jo selkä oleen parempi. Pääsin iltapäivästä kävelemään ja tenttikin näyttäisi menevän läpi. Kiitos, pirjo!

      Poista
  10. Plussien ja miinuksien kokoaminen onkin varsin hyödyllistä puuhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se välillä valaisee asioita, varsinkin kun jää plussan puolella. :D

      Poista
  11. Kiva kuulla, että selkäsi on jo vähän parempi!:) Selkävaivat on viheliäitä, ja rajoittaa paljon elämistä. Kylmästä selkä ei tosiaan tykkää yhtään. Kantapään kautta olen jo oppinut varomaan, etten päästä selkää kylmettymään. Nyt meinaa pikkaisen selkä kangistella ison urakan päälle, mutta pitää koittaa tänään vielä venytellä.

    Sain tänään pihan haravoitua, ja monta muutakin ulkohommaa on jo tullut parin päivän sisällä tehtyä. Harmi vain, kun uudet kottikärryni tulivat vasta tänään, kun hommat on hoidettuna. Olen kyllästynyt pieniin normaalikärryihin, kun niitä saa haravoidessa monta kertaa käydä tyhjentämässä, ja tulee ihan turhaa edes takaisin kävelyä. Nyt hankein isot kärryt kahdella renkaalla. Kuuppa on muovia ja 160 litrainen. Menee tavaraa yli tuplaten enemmän kuin normikärryihin. Eli yli puolet vähemmän kottikärryjen kanssa ramppaamista.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venyttelehän, ettei sunkin selkä kipsaannu. Mulla tosiaan jo vähän vetreemmässä kunnossa, joten enköhän ensi viikolla pääse haravoimaan pihaa ja siistimään perennapenkkejä.

      Hitsinpimpulat, tommoset ISOT kärryt oliskin tarpeelliset. Mistä hankit?

      Poista
    2. Näin tuollaiset kärryt ensin naapuripaikkakunnalla, muttei voitu ostaa, kun olisi pitänyt olla peräkärryn kanssa liikkeellä. Kotona katselin löytyykö netistä, ja Motonetissä sattui olemaan juuri kanta-asiakastarjouksena 69 euroa. Kotiinkuljetus siihen päälle, ja silti sain kärryt halvemmalla kuin, jos olisin käynyt itse hakemassa. Nyt kärryillä taitaa olla hintaa 79 euroa, kun tarjous on jo ohi, mutta ei mielestäni paha, kun sentään säästää askeleissa, niitähän väkisin pihatöissä tulee muutenkin tarpeeksi.;)

      Poista
    3. Kiitti tiedosta! Määkin metsästän semmoset. Hirveetä ravaamista kottiksien kanssa ja meijän pihalla ku nää välimatkat ja rinne tuovat omat haasteensa. Vois olla nimeltään tallikärryt.

      Poista
    4. Sama vika meillä. Pihassa on pitkät välimatkat, kun tontti on aika pitkulainen. Kilometrejä tulee päivän mittaan, kun edestakaisin kulkee pitkin ja poikin pihaa. Tallikärry-nimikkeelläkin noita löytyy. Ja tietenkin saa kuupankin vahvemmalla aineella, mutta sitten on hintaakin enemmän. Muovinen on kuitenkin mukavan kevyt ja sopiva haravointijätteelle ja muulle kevyelle. Metsästähän vaan semmoiset!:) Itse ainakin tykkään, kun tavaraa mahtuu kunnolla kyytiin eikä mene helposti nurin, kun on kaksi rengasta alla.:)

      Poista
    5. Piiitkä ja kapee on tää meijänkin tontti ja talo just puolessa välissä eli kipitellä saa. Logistinen haaste. :D

      Löysin paikallisen puodin nettisivuilta tallikärryt, hinta 99, joten tulee halvemmaksi tilata ja saa toimituksen kotiovelle. Minä kun en osaa vetää peräkärryä. Ehdottomasti hankittava!Kiitti vinkistä.

      Poista
    6. Jos tilaat Motonetistä, etkä vielä ole kanta-asiakas, niin kannattaa liittyä. Saat 10 prosentin alennuksen ensimmäisestä ostoksesta. Silloin kärryjen hinnaksi tulee kotiin tuotuna 88 euroa.;) Motonetin verkkokaupan sivuilla oli tilatessani menossa jokin uudistus, eikä tilaus onnistunut sitä kautta. Sähköpostilla tai soittamalla saa kuitenkin tilauksen tehtyä, jos sivut ei kunnolla toimi.

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...