keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ensilumia odotellessa

Koneistostani loppuu veto. Näin käy joka ainoa syksy. Siirryn kuin karhu talvilevolle. Odotan vain ensilumia, jotka armeliaasti peittävät perkaamattomat kukkapenkit ja jättävät vain talventörröt kauniisti esille. Olen laiska lehtien haravoitsija. Siinä mielessä harmi, kun meidän pihalla on miljardi hehtolitraa lehtiä. Ehkä yritän tumpata niitä pellolle, kun lehdet eivät millään mahdu kompostilaatikoihin, joita sentään on 9 kappletta.

 

Sain Konnadonnalta kivan keittiökuvaushaasteen. Meillä on keittiö mullinmallin, edelleen, eli puuliesi odottaa piippuaan. Perjantaina tulee piipunlaittaja muuraamaan käsinlyödyistä tiilistä puuliedelle takaseinämän. Vaatekaapin ja lieden väliin täytyy saada palamaton materiaali.

Uuni meni rikki, ja sähkömies kävi asentamassa uuden. Vanha uuni jököttää keskellä keittiön lattiaa, kun en jaksa sitä yksinäni kantaa pois, ja Mies on keuhkokuumeessa ja todella heikossa hapessa. Kyllä se tästä...

Eikös sitä tässä ollutkin tarpeeksi vali-valia ja vuodatusta. Mistä tulikin vielä mieleeni, että poistan tässä päivänä muutamana koko vanhan Vuodatuksessa olevan blogini. Ai miksi? Koska sinne virtaa roskapostia. Murrkele.

37 kommenttia:

  1. Surrauta ruohonleikkurilla niiden lehtien yli, niin jäävät kivasti matojen ruuaksi. (Sulla on melko kunnioitettava määrä komposteja. Minulla on vain neljä. Tai jos lämpökompostori lasketaan niin viisi.)

    Onneksi saitte sähkölieden rikki menneen tilalle. Siinäpä olisi ollut retkimeininkiä, jos mikrolla vaan - tai pihanuotiolla / -grillillä - ruokaa olisit... vaikka kaiken se martta kyllä osaa :-D

    Miehelle pikaista paranemista! Kuulostaapa ankaralta taudilta, tuo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, noin me tehdään vaahteran lehdille, kun niitäkin on paksuiksi matoiksi asti. Lämpökompostori on ruokajätteille. Tosin sillä on taipumusta jäätyä talvella. Upoetetaan se sen vuoksi hankeen, niin puksuttaa kivasti läpi kylmien aikojen.

      Keittoja keiteltiin kaks viikkoo ja lämmitettiin pakkasesta muuta pöperöä. Olispa ollu puuliesi jo käytössä, niin ei olis mitään ongelmia.

      Mies kiittää paranemisterkuista. Ankara on tauti, on jyllännyt jo viikon. Huomenna uusiin kokeisiin ja pahaa pelkään, että tiedossa on sairallareissu, jos tulehdusarvot eivät ole yhtään laskeneet.

      Poista
  2. Meillä on vähän samat fiilikset. Perheeni tosin on ihan terve, kuten minäkin. Jotenkin on sellainen harmaa, ankea päivä. Tsemppiä sinne ja ajatteles, miten ihanaa, kun saat puulieden käyttöösi. Olen aina haaveillut sellaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kuule oon tota puuliettä odottannu käyttökuntoon keväästä saakka. Olis se niin nasakkaa heittää kalikkaa helliin ja ihana lämpö leviäis keittiiöön. Aaah!

      Tsemppiä sulle ja kyllä me tästä taas piristytään.

      Poista
  3. "Koneistostani loppuu veto." Tuo on kyllä ytimekkäin kuvaus, mitä syyshiipumisesta olen nähnyt – ja niin tosi. Tuohon samaan olen vajoamassa puutarhan ja muun "kodinhoidon" suhteen, fiilikset on whatever-osastolla. Paitsi että ruukut pitää saada roudattua sisälle ennen pakkasia, mutta siihen saattaa mennä vielä kuukauden päivät.

    Pihalla tosin saa hyvät naurut, kun kaikenlaiset sienet ovat ottaneet vallan nurmikossa ja yrttipenkissä. Tarjolla olisi mm. tanakkaa ruohosipulisientä, omnom :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja keväällä vieteri on niin kireellä, että soi, meinaan riemusta ja innostuksesta. Eiks sitä vetoo vois olla silleen tasasesti ympäri vuoden? Ei vai!

      Täytyy odotella kuivempaa keliä. Sataa lotisee, eikä kyllä yhtään houkuttele mennä sinne sekaan.

      Sulla olis siellä sienipaistoksetkin valmiina. Omnom.

      Poista
    2. No niin just, kevätvieteri on sitten taas puolestaan ihan liian kireällä :D Tasaista vetoa, vaadimme! Paitsi että olisi se ehkä hippasen tylsää, ainakin silloin keväällä, kun aurinko antaa siivet?

      Sienipaistos ei jostain syystä houkuttele.

      Poista
  4. No, enpä yhtään ihmettele, jos sulla on puhti pois. Meikäläisen vinkkelistä katottuna teillä on ollu aika hurja kesä. Sitte puuliedestä ja taustasta kuvia, jahka on kuvattavaa *pokkaa hän valamiiks, kops* Paranemisia miehelle tietenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan sitä puuhaa ihan omiks tarpeiks. Viemäritöitä ja Olokolon tyhjennystä ja mitä niitä hommia nyt olikaan. Kivaahan niitä on tehdä kesällä, lämmössä ja kuivassa ilmanalassa.

      Juu puuliedestä tulee juttu heti kun se valmistuu. Toivottavasti piipunlaittajalla on se piippukin jo mukanaan.:)

      Kiitos paranemistoivotuksista!

      Poista
  5. Samat on aatokset täälläkin, Emmerdalen jäkeen ei enää jaksa. Ja flunssa on päällä neljättä viikkoa joten pihassa teen vain pakolliset, kyllä ne pionit ja muut sieltä taas keväällä nousee.. Filttiin sijoitus on nyt in :)

    Hei, sopö pupu tuossa viereisessä kuvassa, nyt vasta sen huomasin kun oli sopivasti holilla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei jaksa, ei millään, eikä viitti, eikä kyl paljon huvitakaan. ;)

      Flunssa näännyttää. Toivottavasti tokenet pian!

      Pupunpoikanen oli tässä meijän pihalla ja meinasin ajaa sen yli ruohonleikkurilla, kun mokoma ei hypännyt eestä pois. Onneks hoksasin söpöläisen viime tingassa ja Pienen Puutarhatuholaisen henki säilyi.

      Poista
  6. Toivottavasti mies tokenee pikimmiten!

    Hirrrrvittävän kauniin kissan kuvan olette sinne laittaneet kynttiläjalkojen seuraksi. Tuosta mäyräkoirasta olen kyllä niin iloinen, sille löytyi nyt hyvä koti!

    Sitä paitsi on se kamalan lohdullista kuulla, että ahkerillakin se veto joskus loppuu! Luulen myös, että tykkäisit tänään Indiskasta ostamastani lyhdystä. Parempi kuva siitä toisen blogini puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivoton samaa. Karsee tauti. Eiks vaan ookin hiRRRveen kaunis kissa. ;D Kenenkähän lienee ja mäyräkoirista, olipa ne liveotuksia tai sormustelineitä, ei voi olla tykkäämättä.

      Mä en ollu huomannu, että sulla on omakin blogi. Tryykäsi sut mun Vaihtuviin Helmiin. Taas Helmi... No, pakkohan sun nyt toki oli se turkoosi lyhty ostaa. Ihan pakko.

      Poista
  7. No voehan. Mulle kävi samoin vuodatuksen kanssa ja poistin siitä kommentoinnin mahdollisuuden, en vain tajunnut että samassa meni kaikki ihanat kommentit myös roskakoppaan. Mutta eipä tuu spammia enää. Tsempit teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa, olipa kurja juttu. Niitä kommentteja mäkin suren, mutta täytyy katsoa, jos mä keräisin ne talteen. Mullahan on kirjoitukset ja kuvat tallessa ja järjestyksessä tiettarillani. Kiitti tsempeistä.

      Poista
    2. Siis kaikki tallessa?!? Ohhoh, nyt olen kunnioituksesta äimän käkenä. Ja vielä enemmän kompostiesi edessä, huikea määrä totean.

      Poista
    3. Katos, Pirkko, ku mä kopioin tekstit täältä blogista ja tallennan ne Wordillä kansioihin. Mulla on joka kuukaudelle omat teksti ja kuva kansiot. Toimii. Lisäks joka kuukausi otan niistä varmuuskopiot ulkoiselle kiintolevylle. Mähän oon tietotekniikan kouluttaja, joten mun pitää elää kuten opetan. ;)

      Komposteja on paljon ja ne on isoja, mut onhan meijän tonttikin 1,2 ha, joten...

      Poista
  8. Tykkään kylläkin syksystä (paitsi nyt sataa vähän liikaa), mutta odotan aina lumen tuloa innolla. Vuodatus lienee huonossa hapessa. Itsellä sitä ei ole ollut, mutta olen sivusta seurannut muiden Vuodatus-kiroiluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli lämmintä, just sopiva keli tehdä heti aamusta kohtuu pitunen lenkura koiran kanssa. Eikä nyt paleltannut ja silmät ja korvat eivät täyttyneet sadevedestä. Syksy on kaunis, aurinkoisena päivänä. :)

      Poista
  9. Minusta syksy on parasta aikaa vuodessa. Nautin lehtien haravoinnista ja ulkoilusta kauniina syyspäivänä. Ja kyllä sateessakin on hieno ulos lähteä kun on sopivat varusteet.
    Pikaista paranemista keuhkokuumeiselle! Tauti on rankka. En olisi uskonut, ellen olisi itse sairastanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän syksystä, mutta mielummin katselen sitä ikkunasta seisten itse sisällä. :) Mut ihanaa, kun sinä pääset nyt fiilistelemään oikein huolella.

      Vai on sullakin ollut keuhkokuume. Minä seuraan potilasta vierestä ja pahaa tekee pelkkä katselukin. Karsee tauti.

      Mies on ilostunut teidän kaikkien paranemistoivotuksista. Kiitos!

      Poista
  10. Hei vaan ystäväin. Joskus tarvitaan noita pudotuksiakin, että voi taas nousta. Vai keuhkokuumetta teillä. Täällä päin riehuu (vähän liioiteltu sana ehkä) jänisrutto, jossa on kanssa 40 asteen kuume ymv. Kamalaa.
    Syksy on ihanaa aikaa, kuitenkin. Mulla silloin taas akku lataantuu, mutta osaa se sitten nopeasti tyhjentyäkin. Pidä susta huolta. Ja siipastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oot aivan oikeassa, pitää välillä tömähtää, että tuntuu taviselämä herkulta. Onneks miehen tulehdusarvot on puoliintunnu eli toiset lääkkeet alkoivat tehoamaan. Karmeeta kattella kun toinen yskii keuhkojaan pellolle ja joutuu nukkuun istualtaan.

      Ladataan akkuja. Eikös sulla kohta ala joulumyyntikiireet? Meidän martoilla on huomenna tapahtuma, jossa kauppaamme tuotteitamme ja arpoja. Eilen ripustettiin kunnantalon aulaan reseptinäyttely. Otetaan rennosti, elämä mennä jolkottelee omaan tahtiinsa, mennään mukana. :D

      Poista
  11. Tutulta kuulostaa. Mä yritän ajatella haravointilaiskotuksen kanssa niin, että kyllä se nurtsi ensi kesänä kasvaa ja peittää ne syksyllä jääneet lehdet alleen. Ei vaan jaksa. Sitäpaitsi tuolla sataa taas, hyh. Kahvi ja villasukat kuulostaa paljon mukavemmalta vaihtoehdolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just noin. Kyllä ne lehdet maasta häviävät, ennemmin tai myöhemmin. En ole koskaan ollut kovin tarkka lehtien haravoitsija. Nykyisin raapaisen lehdet lähimpien puskien ja puiden alle. Eikös sekin ole kierrätystä? ;)

      Nautitaan kahvista villasukat jalassa. Hyvä idea, kannatan.

      Poista
  12. Samat tuntemukset täällä. Veto on ihan poissa. Pääsisipä talviunille niinkuin karhut. Mennyt kesä oli rankka monessa mielessä... Noita ulkotöitä edelleen riittäisi, mutta milläs teet, kun aina vain tulee vettä? Nytkin on koko yön ja päivän satanut, välillä rankastikin.:( Yksi päivä kannoin sisälle kaikki koristepatsaat sun muut, poistin suihkulähdepumput ja -valot, ym. Ja miten nuokin hommat syksyllä tuntuvat niin ankeilta ja kurjilta, kun keväällä niitä laittelee paikoilleen ihan into piukassa?

    Hyvä, kun saitte uuden lieden paikoilleen. Ja kohtahan tuo puuliesikin sitten pääsee käyttöön. Sitä saa jo hiljalleen sisälläkin laittaa lämmitystä.

    Paranemista miehellesi! Tuollainen tauti vie voimat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta joka sanasi. Syksyllä pihapuuhat ovat tervanjuontia ja keväällä kannetaan tavaroita suu messingillä ja hyristen. Kyllä mekin ollaan yhden lajin sorttia. Hih.

      Otetaan iisisti ja tehdään mitä jaksetaan, on aivan pakko ja huvittaa. Puuliedelle olisi jo käyttöä. Onneksi on ilmalämpöpumput, joilla karkotetaan kosteus ja vilu.

      Mies voi jo paremmin, on vielä ensi viikonkin toipilaana.

      Poista
  13. Jos kyselisin taas sinulta tyhmiä.;) Sinulla kun on kaksi bloggerin blogia, niin saako toisen perustettua siis ihan tuolta ensimmäisen blogin hallintapaneelin kohdasta "uusi blogi"? En ole uskaltanut koittaa mitä sen kohdan alta löytyy, ettei vain kaikki vanha häviä.:D Mieli alkaa jo hiljalleen tehdä kuvablogia, kun tuntuu jotenkin tylsältä ottaa kuvia ihan muuten vain oman koneen muistiin. Eilen jo vähän blogin nimeä mietein ja suunnittelin banneria.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Asiantuntija" vastaa: voit kyllä perustaa tuolla uusi blogi -toiminnolla, ja näin onkin ihan hyvä, jos kirjoitat samalla nimimerkillä.

      Mulla on oma ja poikien blogi erillään, eli kumpaiseenkin on oma sähköpostinsa. Hankalaa tietysti siksi, että joutuu kirjautumaan molempiin erikseen.

      Wau! Vai päästään herkuttelemaan sun kuvasadollaskikin. Odottelen täällä jo malttamattomasti.

      Vuodatuksessa mulla oli saman tunnarin takana molemmat blogit, mutta nyt laitoin erilleen, että saan enemmän kuvatilaa. ;D

      Poista
    2. Kiitokset taas asiantuntijalausunnosta!:) Taidanpa perustaa sitten tuon uudenkin ihan samalla tavalla kuin vanhan, ja pidän ne erillään, kun ovat ihan eri aihepiireilläkin. Kuvablogiin en taida sen kummemmin mitään isompia kirjoitella. Kuvat puhukoon puolestaan.;) Ja vähän mietein, jos otsikot ja muut laittaisin englanniksi, kun nyt ainakin tällä hetkellä blogin nimeäkin olen ajatellut englannin kieliseksi. Luontoa ja puutarhaa kuvablogi sitten suurimmaksi osaksi pitäisi sisällään. Kuvatilaa ei ole koskaan liikaa, kun niitä kuvia äkkiä tuntuu kertyvän.;)

      Poista
    3. Ollos hyvä! Englannin kielinen otsikko ja tekstit olis kyllä mega magee juttu. Mun enkku on niin surkeetasosta etten uskalla, mutta kovasti tässä opiskelen, että jospa mäkin jonain päivänä. Sulla on niin upeita kuvia, että varmasti niitä kattellaan yli kielirajojen.

      Poista
    4. Jos en postauksiin laita paljon muuta kuin otsikot, niin niitä on suht helppo kirjoitella englanniksi tai vaikkapa laittaa eläimille ja kasveille latinaksikin nimitykset.;) Mutta mietin nyt tuota kieliasiaa. Eihän se bloginimi kotimaisellakaan kirjoittamasta estä. Mutta saapa nähdä, koska sitten pääsen päivityksiä tekemään. Pohja on hyvällä mallilla, mutten millään saa käyttänimestä muutettua omaa nimeäni pois johonkin nimimerkkiin.:( Toiseen blogiin taisi onnistua ihan vahingossa...:D

      Poista
  14. No kyllä nyt koettelee. Toivottavasti ukko-kultasi tervehtyy. Keskeneräiset työt rassaa, se on tekevän ihmisen "ongelma".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ukko-kulta jo paremmassa hapessa, mutta yskii ja on ihan voimaton. Maanantaina taas uusiin kokeisiin.

      Toi on niin totta, että keskeneräiset työt rassaavat. Mä kirjottelen muistilistoja, ettei tarvii koko ajan niitä miettiä ja vedän viivan päälle, kun olen saanut työn tehtyä. Auttaa.

      Poista
  15. Keneltäpäs ei veto loppuisi syksyllä. Ainakin minulta lähtee.

    Toivottavasti miehesi on jo parempi.

    ai kuinka ihanaa, se puuhella nimittäin. Meilläkin on syvennys ja hormikin valmiina puuhellalle. Saas nähdä saadaanko joskus aikaiseksi.

    Hei tietotekniikkakouluttaja: Mikä olisi paras tapa "hillota" gmailit, jos haluaisi vaikka tyttärelle säästää yhden kaverin kanssa kirjoittelut? Onhan siellä mailissakin tilaa niin, ettei varmasti minun elinaikana täyty. Ajattelin kanssa jos tallentaisi word-tiedostoiksi. Saas nyt nähdä. En nimittäin ole keksinyt miten ne kopsaisi, mutta kait siihenkin on joku ihan yksinkertainen kikka kolmonen. Terveisiä M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään ei sada ja heti vieteriin löytyi vetoa, siivosin ja kävin koirien kanssa lenkillä. Nyt voi hyvillä mielin lukea muitten blogeja.

      Piipunlaittaja palaa piipun kanssa 25.10., joten loppukuusta päästään, toivottavasti, testaamaan puulieden ihanuutta.

      Mielestäni meilejä ei voi, yritin kyllä etsiä semmoista namiskuukkelia, tallentaa suoraan, koska näyttäisivät olevan vain html-muodossa. Jos joku tietää muun keinon, niin olemme Marja-Leenan kanssa kiitollisia.

      Eipä taida auttaa kuin maalata teksti, sitten Ctrl + C (kopioi) ja siirtyä Wordiin ja Ctrl + V (liitä). Lopuksi tallennus.

      Poista
    2. Kiitos. Tarttee siis kopioida....Terveisin M-L

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...