perjantai 6. heinäkuuta 2012

Puutarhasomisteita

  

Ruukkusuihkulähde pulputtaa terassilla kolmatta kesää. Rentouttava soliseva ääni tuo raikkautta kuumalle terassille.

Löysin kirpparilta käyttämättömän peltisoikon, jonka tilavuus oli mahtavat 100 litraa. Jysäytin soikkoon kaksi pasuunaani. Katteena kaarnaa ja koristeena betonietana parin ruostuneen hevosenkengän kanssa. Soma kuin mikä.

Metalliperhoset eivät säistä hätkähdä.

  

Jätekatokseen oli joku luvattomasti jättänyt pari joustinpatjaa muutama vuosi takaperin. Minähän tartuin tilaisuuteen ja raahasin ne kotiin. Kankaat pois ja patjarungot ovat saanet rauhassa ruostua Pikku Metsässä. Nyt yhdestä patjasta tulee köynnöstuki kultahumalalle Kasvulan takaseinälle. Mielestäni hurRRRjan hauska yhdistelmä.

Omppupuun lasipallo sai seurakseen punaisen lyhdyn. Kaksin aina kaunihimpi. Kirpparilöytönä lisäksi parit oksasakset. Öljysin ja teroitin ne ja hyvin klipsuttavat.

20 kommenttia:

  1. Somaa on, oikein somaa! Kyllä sulla leikkaa - muutenkin kuin niillä uusvanhoilla oksasaksilla, nuo jouset ovat aivan hurmaava köynnöstuki. Voi yhen kerran!

    Ja sinkkisoikko sopii pasuunoiden kodiksi kuin rukkusuihkulähde kuumalle terassille. Minä tykkääntykkään (taas).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noi jouset on kyl ylimaalisen käheet. Sopiivat tohon tummalle seinälle ja sitten toi kirkaan vihree köynnös piristeenä.

      Arvaa vaan kävinkö kierroksilla, kun pongasin ton sinkkisoikon sen myymälän takahuoneesta. No joo. Oikeen kädet tutisi onnesta, kun raahasin soikon kassalle. Mä tykkään, ku sä tykkäät. Tuplatykätään, hih.

      Poista
  2. Jaa-a, nyt iski hinku riipiä kankaat irti vieraspatjasta. On tosi koristeellisen näköinen ja soikko on aivan upea. Minulla on vähän pienempi. Siellä kasvaa tupakkaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan vanhat patjat kiertoon ja hyötykättöön, hih. Mäkin just ostin punaisia tupakoita, kun yks kukkapenkki naljottaa niin paljaana.

      Poista
  3. Aattelin eka, että nyt oot laittnu Myrksyn istuun ja somistaan puutarhaa :) Mutta onpas sulla paljon muutakin, kivaa. Pasuunat on upeet tossa jättisoikossa, sääli vaan sitä henkiöä joka ne kantaa sisälle, mutta se on sen ajan murhe. Tuo jousipatja on kyllä ihan paras, se on niin makee yhdistelmä köynnöksen kanssa. Ja tuo punainen parikin on oikein soma, just aattelin kun olen laivalle menossa että löytyisköös sieltä lisää lasipalloja kun mulla on kolme vihreetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky somistaa aina puutarhaa, kih hih. Ajattelin, että syksyllä noi pasuunat jatkavat elämäänsä mullaksi muuttuen kompostissa. Mäkin tykkään jousipatjastani tai siis jonkun muun jousipatjahan se kyllä on. Ei tiedä polonen ihminen minkä aarteen menetti. Toivottavasti löydät lisää lasipalloja. Ne ovat sieviä puun oksilla. Talvellakin.

      Poista
  4. Nättiä on. Ja olen melkein kateellinen tuosta patjanrungosta. Jossain puutarhaohjelmassa, en nyt muista missä niistä, kiinniteltiin myös tuollaista runkoa köynnöstueksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, puutarhaohjelmista ja -lehdistä minäkin tämän idean olen napannut. Kivaa kierrättämistä ja nättiä.

      Poista
  5. No, mieki vielä hehkutan hetekaas. Kyllon hyvä ja passeli köynnöstueks ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan vanhat joustinpatjat ulos ruostumaan ja ihmisten kauhistuk... eiku kaunistukses. Mulla on vielä pari lisää...

      Poista
  6. Vautsi vau! Hienolta näyttää! Meillä on kaiken kiireen keskellä monet pihasomisteet jääneet varaston syövereihin. Ehkä ne ehtivät vielä tämän kesän aikana paikoilleen, ennen syksysiivouksia taas... =D Aivan upea idea tuo joustinpatjan uusiokäyttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä pihapiirissä, kun alapiha on mullin mallin, mut joskos ensi kesänä... Ootko muuten huomannut, että on ilo rahdata kaikkia pihakoristuksia keväällä ulos, mutta annas olla kun syksy koittaa, toiseen suuntaan roudaaminen maistuu sille kuuluisalle tervan juonnille. :D

      Poista
  7. Mä kanssa ihailen sun pihaa ja nerokkaita ideoita sen kaunistamiseks. Kauniit soikko ja kannu, sekä aivan mahtava toi joustinpatja-köynöstuki. Ja kaikki noi muutkin kivat jutut. Oot sä ahkera. Mulla ei oo kuin pionipenkki, kun oon niin laiska noissa pihahommissa(kin). Kohta se onkin aivan piukassa kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on heti oikaistava etten ole yhtään ahkera. Mulla on semmonen asenne tähän puutarhurointiin, että heti kun alkaa laiskansuonta vetämään tai työ tunuun pakottavalta, niin teen jotain ihan muuta. Siks näitä koristuksia (romuja?) alkaa kertyä pihalle, hih hih.

      Laitahan pionipenkistäs kuvia näytille.

      Poista
  8. Ihania kuvia, tuo pesusoikko...oisin kanssa halunnut sen!! Mua ottaa tosissaan päähän nyt vuodatus...kaikki kuvat on huitsin nevadassa. Tulin pikaisesti kurkkimaan, mitä touhailet...menen taas myymään ruokalippuja herättäjäjuhlille (juhalat näyttävät nyt vievän kaikkien talkoolaisten ajan, huoh)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesusoikko oli kyllä aivan aarrelöytö. Vuodatus on kökkö, kai vasta vko 30 saavat uusia palvelimia tai jotain. Tiedotuskin takkuilee.

      Poista
  9. Loistava idea tuo joustinpatjan runko köynnöskehikoksi !!
    Minulla on pihalla ruostunut tassuamme täynnä kukkia :)
    Poikkeahan taas paikalliseen ts. Patinaputiikkiin.
    https://www.facebook.com/Patinaputiikki

    terv. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin aikoinaan, kun hetekasta oli tehty könnöstyki, mutta kun ei ollut hetekaa, niin ajattelin käyttää modernia joustinpatjaa :D Eiköhän sitä taas tule poikettua...

      Poista
  10. Tuollaista peltisoikkoa minäkin olen useamman kesän etsinyt, mutta ei ole vielä tullut vastaan. Hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ollut minäkään tuommoista aikaisemmin nähnyt. Mukava löytö ja toivottavasti sinäkin löydät omasi.

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...