maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tarjolla pasuunakukan tuoksua


Pasuunakukkani avasi eilen ensimmäiset nuppunsa täyteen kukoistukseen. Olipa terassilla illalla eksoottinen ilmasto, kun sää oli hikisenpunkea ja pasuuna pölläytti ilmoille huumaavan tuoksunsa. 


Nuppujen kiehkurat ovat pieniä taideteoksia.


Kukkien väri on keltainen. Kuvassa liian vaalea.

Myös veripasuunani lopetti jurottamisensa ja sillä on nyt latvassaan monta hienoa lehteä. Sain keväällä kirjeitse kmsulta pari veripasuunan varsipalaa. Toinen niistä heitti henkensä lupaavasta alusta huolimatta ja toinen on jurottanut tappina purkissa, latvassaan pari pientä lehteä. Ehkäpä se ilostui viereisen pasuunan kukista niin paljon, että piristyi ja haluaa näyttää omat punaiset kukintonsa. Siis joskus ensi kesänä.

10 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin upea kasvi, että! Olisipa mukava joskus päästä tuoksuttelemaan, miltä se oikein tuoksuu. Sedälläni on kuulemma komeita pasuunoita ja niissä oli nuppujakin pari-kolme viikkoa sitten, ehkä kutsun itseni sinne kylään jonain päivänä :). Miten kauan kukinta kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna pasuunani kukki vasta lokakuussa, jolloin se oli jo sisällä. Tuoksu oli liian ätläkkä sisätiloissa, joten leikkasin kaikki n. 20 kukkaa pois. En osaa sanoa, vielä, kuinka kauan yksi kukkaa säilyy kauniina. Luulen kuitenkin, että kukkia riittää pariksi viikoksi, koska nuput ovat eri vaiheissa. Tarkkailen tilannetta. Mene ihmeessä kurkkaamaan setäsi pasuunoita. Onko hänellä useita pasuunoita ja ovatko ne vanhoja? Omani on vasta vuoden ikäinen.

   Poista
 2. Nuo ovat kyllä niin kauniita ja tuoksu on tosiaankin ihan mieletön!

  VastaaPoista
 3. No on ollut varmaan ihan täydellisen trooppinen tunnelma! Eilisen kaltaisia kosteankuumia päiviä on kyllä Suomessa niin harvoin, että kyllä niistä pitää ottaa kaikki irti – ja jos siihen on mahdollista saada pasuunankukan tuoksua kruunuksi, niin ihan huippua.

  Punainen veripasuuna ei haluaa jäädä pekkaa pahemmaksi, ensi vuonna se pompsauttaa ilmoille mahtavat kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmaa ja tuoksua, sitä oli eilisessä päivässä. Olis kyllä hieno, kun tuo veripasuuna kukkisi. Ootellaan.

   Poista
 4. Ooh, kauniita ovat nuppusi ja kukkasi, mulla vaan lehdistöä kasvattaa eikä nuppuja näy. Mutta ilmeisesti on vielä vähän toivoa, jos sullakin viimesuvena kukki niin myöhään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä sulla on vielä ihan hyvin toivoa. Kuulema ekana vuotena ei välttämättä kukikaan. Kasvulan edessä oleva pasuuna on töräyttänyt kukat esille. Se on tämän kevään pötkylä, mutta muissa sen siskoksissa ei ole vielä nuppuja, mutta ne kasvavatkin muualla. Yksi terassilla ja kaksi soikossa ulkona. Ootellaan!

   Poista
 5. Nyt vain vinkkejä kehiin, miten pasuunan saa kukkimaan näin aikaisin!;) Noissa riittää jo kukkaloistoa ja huumaavaa tuoksua. Toivottavasti ensi kesänä saat nauttia punaisistakin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee mitään erikoista. Isompaan astiaan kyllä muutin ja laitoin vähän kanankakkaa joukkoon. Ihmeellistä on se, että Kasvulan avopenkissä oleva pasuunalapsi kukkii. Ihan täyttä höökää. Punainen pasuuna on nyt terhakoitunut niin paljon, että eiköhän se ensi vuonna jaksa jo kukkiakin. Ootan ilolla!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...