maanantai 10. joulukuuta 2018

Kolmen ainesosan keksit

Minulla ei ole minkäänlaista jauhopeukaloa.
Nyt löysin niin helpon keksiohjeen,
että onnistuin.

2 dl maapähkinävoita
2 dl sokeria
1 muna

Kaikki kulhoon ja sekaisin. Uunin lämpötila 180 astetta.
Nosta nökkösiä uunipellille ja painele ne haarukalla litteäksi.
Paistoaika noin 10 minuuttia.
Kelpo keksejä! Mieskin tykkäsi.


Tammelan pappilan kahvila laajeni ja sai kauniisti remontoidun Ruustinna-kahvilan.
Nettikahvila toimii edelleen torstaisin pappilan puolella.
Viihtyisä Ruustinna on avoinna ma ja ti klo 10-14
sekä to klo 10-14.


12 kommenttia:

  1. onkin ihmepiparit kun ei tarvita jauhoja lainkaan - täytyypä kokeilla -

    mukavaa joulun odotusta sinne naapurikylään!

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin pysyivät kasassa ilman jauhoja, Hanna. Nämä keksit sopivat hyvin tämmöiselle jauhoallergiselle. Kiitos samoin!

      Poista
  2. Keksien näkö on sama kuin Millan haarukkaleivissä, mut niihin tulee enemmän aineksia.
    Varmaan makoisia, namm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maarit, täytyy seuraava erä paistaa vähän tummemmiksi, sillä tykkään niistä pipareista, mitkä ovat melkein kärähtäneet. :)

      Poista
  3. Ihan hyvä vinkki toiselle jauhoallergiselle, eipähän tule paljoa leivottua kun en itse käytä kotimaisia viljoja mut noita vois kokeilla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan et ole pähkinöille allerginen, niin nämä keksit sopivat just meille jauhoallergisille, Pihakeiju.

      Poista
  4. Nuitahan vois vaikka kokeilla. Hyvältä näyttävät.

    VastaaPoista
  5. Hyvä! Pitääski teherä jotaki gluteenittomia jouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Navettapiika, näiden keksien tekoon ei tuhraannu aikaa.

      Poista
  6. helppo ohje ja herkulliset aineet. Mä ostin kahta sorttia pipareita myyjäisistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksit ovat imeliä, Tuija, mutta eipä niitä sitten tarvitsekaan syödä kahta enempää kerralla. Myyjäiset ovat mukavia ostopaikkoja. Kannatetaan!

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...