sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Lintukuvausta menemättä ulos

Ulkona on koleaa ja hyytävää,
joten harrastin lintukuvausta sisältä käsin.


Keittiön ikkuna on mainio kuvauspaikka.
Käyhän se näinkin...


24 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia olet saanut ikkunan kin läpi. Punarinta on suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Virve, punarinta on kyllä söpönen ja ihanaa, kun se pesii meidän pihassa.

   Poista
 2. Et olisi puhunut ikkunasta mitään. Täydestä olisi mennyt, vaikka olisit sanonut istuneesi ihan lintujen vieressä. Hienoja kuvia kerrassaan. Punarinta on ilmestynyt taas meidänkin pihaan. Välillä visertelee vaahteran oksalla. On kyllä söötti lintu. Viime kesänä yhdellä punarinnalla oli tapana touhuta aivan vieressä, kun nyhdin kukkapenkistä rikkaruohoja. Taisi kaivata juttukaveria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, täytyy pestä ikkuna, että saan vielä kirkkaampia kuvia. 😃
   Punarinta on veikeä ja melko peloton lintu, jokaisen puutarhan koristus.

   Poista
 3. Hyviä kuvia oot saanut otetuksi. Ihana lintunen, nälkä taitaa olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Tuli pakkanen ja lumi, joten matoset ja toukat ovat tosi etsinnässä.

   Poista
 4. Onpa kaunis lintu ja kauniit kuvat. - Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Hyvät kuvat, eikä klasi haittaa pätkääkää. Kuka sitä ny pihalle tällääsillä ilimoolla, jos ei oo ihan pakko. Meillekki on taas ilimestyny punarintoja. Yks on käyny muutaman kerran navetaski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, juu, pihalla olisin jäätynyt tönköksi, kun olis pitänyt seistä hiljaa paikoillaan. Hrrr. Voi että, tiedä vaikka punarintasi kesyyntyy sulle navettaan apulaiseksi.

   Poista
 6. Punarinnat on palanneet tännekin, joten monipuolista kattausta ruokintapaikalla tarjoillaan muuttoväelle. Kyllä siellä käykin melkoinen huiske, ja ruoan menekki on moninkertainen tavis talvipäivään verraten. Rusinoita en ole hoksannut tarjota, mitkä niitä syö?

  Punarinta on kesyydessään ja laulutaidoissaan aarre pihamaalla. Hauskoja otuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, suomenluonto.fi sivuilta luin aikoinaan, että mustarastas tykkää rusinoista ja pähkinöistä: "Mustarastaalle kannattaa tarjota murskattua maapähkinää, rusinoita tai paloiteltua omenaa, kauraryynejä tai puuroa ja muuta, mitä ei tarvitse kuoria. Pakkasessa jäätyneestä ruuasta rastas ei saa helpolla irti einestä."
   Kiitti!

   Poista
  2. Ok, just muuttajille tarjotaan kaikkea kuorimatta syötävää, eli kuorittuja auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, omenaa, kauraryynejä ja talimurusia maasta syötävänä. Rusinat oli uusi keksintö, joka pitääkin lanseerata käyttöön. Kelit on niin hyytävät, että jos edes helpompi ruoansaanti helpottaisi eloa.

   Poista
 7. Voi, mä niin rakastan noita punarintoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, näin punarinnan telkkarissa englantilaisessa puutarhaohjelmassa, jossa punarinta nakotti puutarhurirouvan vieressä odottamassa matoja. Oli kyllä tosi kesy.

   Poista
 8. Keittiöbongaus on ihan parasta, kamera vain jalustalle ja teekuppi viereen ja kamera laulamaan! Olen sitä harrastanut koko talven, pesin vain välillä ikkunan :D

  Upeat kuvat sait kyllä! Meillä on muuttajat löytäneet ruokintapaikan ja nälkäisinä sinne jo aamusta aikaisin tulevat, ruoka varmaan hiukan edes lämmittää, yöt ovat olleet niin kylmiä! Taistoa hiukan käydään, vaikka ruokaa on riittävästi, mustarastailla on ajatus että ruokintapaikka on vain heitä varten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, ja aatteles, kuinka ekologista tämmönen köökistä kuvaaminen on, kun ei tarvitse lähteä minnekään, ei siis kuluteta bensaa eikä kengänpohjia. 😄
   Täytyy seuraavalla kauppareissulla tuoda rikottuja pähkinöitä linnuille, saavat niistä voimaa selvitä kylmästä.

   Poista
 9. Ihania lintukuvia. Mukava, että saa kuvattua sisältä, etteivät pikkuystävät pelästy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, hyvä mieli kaikilla eli linnuilla ruokarauha ja minä saan nättejä kuvia.

   Poista
 10. Hyvät kuvat! Edesmennyt isäni istui meillä aina keittiössä ja katseli lintuja pihalla. Hän totesi aina, että "mukava ja lämmin linturetki".

  VastaaPoista
 11. Näiden ikkunoiden läpi ei pystyisi saamaan ensimmäistäkään tarkkaa kuvaa, nimimerkillä ikkunaremppaa odotellessa ovat ikkunat jääneet pesemättä. Onneksi siellä on tilanne toinen! Ihastuttavat kuvat.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...