torstai 17. lokakuuta 2013

Räntää ja viimaa

Eilen paistoi ja tänään tulee räntää. Hain toppatakin päälleni. Pipo ja tumput ovat olleet käytössä jo pari viikkoa. Onneksi lehdet on harattu ja romut aarteet kerätty varastoon. Tervetuloa syksy!

Sisällä tarkenee kuvata:






26 kommenttia:

  1. Voihan räntä! Pysytelkää lämpimässä kuivin tassuin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ollaan saatu piiiiitkä kuiva, ilmastollisesti ei laadullisesti, syksy. Kuivin tassuin sisähommissa ja samaa toivotetaan teijän porukalle!

      Poista
  2. Jep, räntää tulee täälläkin. Tumppujen lisäksi käytössä myös villasukat ja villatakki. Katsoin 15 päivän sääennustetta ja viikon päästä jälleen vähän lämpenee, että pääsisi vielä tekemään kesken olevia syystöitä, onneksi. Lämpöisiä sisäpäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on autossa talvitassut alla, kun karmii ajatus lähteä lipsuttelemaan ekan hölsän joukkoon maantielle. Toivotaan tosiaan, että vielä kuivaa keliä saadaan ja siten loputkin syksyhommat pulkkaan. :)

      Poista
  3. Aamulla tuli täälläkin räpäskää, ei paljon, mutta hinu kuitenkin. Nyt jo lähes kaikki sulanut pois. Pipo tai panta ja sormikkaat on täälläkin olleet käytössä jo siitä asti kun lämpötila menee alle kymmenen asteen. Koivut pitää sitkeästi kiinni lehdistään, että oon ihan suosista jättänyt haravoinnit suosista kevääseen jo vuosia. Ja keväällä sitten autuaasti unohtanut. Odottanut, että kevätmyrskyt puhaltaa lehdet naapurin tontille.
    Ihanat kukkakuvat tuovat mukavasti väriä syksyyn, myös tänne ruudun toiselle puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sulla on sama ekologinen tyyli tossa haravoinnissa: kevät hoitaa. Aina ne lehdet ovat maahan uponneet. :)

      Kukkia pitää olla, sisällä ja ulkona. Oikein mukavaa, jos ne piristivät sinua. Köpöttelehän varovaisesti, äläkä ala riehumaan...

      Poista
  4. Millä ihmeen välillä olet haravoinutkin! Meillä ei ole edes aloitettu ja olenkin vaipunut täydelliseen helppouden tilaan: olkoot maassa kaikki sata auto-kuormallista. En välitä.
    Karkki oli ärhäkkänä Annen pikku Palmerille, 8kk! Ja teidän poikien kanssa leikittiin isona porukkana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime sunnuntaina 4 tuntia. Heitin lehdet aidan ylin takasin naapurille. :) Kävin kyl kysymässä luvan, kun muuten olis menny 6 tuntia. Sähän tiät kuinka pitkät kärräysmatkat meijän pitkällä pihalla tulee. Huh huh.

      Oho! Vai ei Karkki oikein tykänny Palmerista. Tulkaa vaan tänne, tääl Tuuliset Pojat sopuilee Karkin kaa.

      Poista
  5. Sanomalehden mukaan Oulussa on talvi ja lumi maassa, mutta taitaa olla vaan tuolla kaupungin eteläosissa. Täällä 10 km keskustasta on aurinko paistanut ja ollut kuiva keli. Jäin migreenin vuoksi pois töistä ja nyt on sen verran pilvistä, että uskaltaudun koiran kanssa ulkoilemaan, ei enää ota valo silmiin.

    Haravointia harrastan, jos jaksan. Kasvihuoneeseen kannoin kukkaruukut yms. ja mahtui sinne pari pyörääkin. Mitään ihmeempiä syyshommia ei ole tullut tehdyksi. Multitabsitkaan ei näy piristävän, mutta kyllä kait se siitä.
    Tulis vaikka joulu jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti migreenisi hellittää. Mulla laukee migreeni kirkkaasta valosta ja helteestä.

      Haravointi on yliarvostettua. :D

      Kyllä tää olo tästä tasaantuu, kuhan saadaan lunta maahan, niin on taas valosampaa ja sievempää. Odotellaan!

      Poista
  6. Vai että räntää. Tuntuu lähestyvän kovaa vauhtia näitä nurkkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hrrr, villasukkia ja -takkeja vaan kaivelemaan, että tarjetaan, ja kynttilöitä palamaan. Meil on takkaa lämmitetty joka toinen päivä, Tuuliset Pojat kellivät sen edessä ja paistattelevat kylkiään. Kyllä varmaan Helmikin tykkäis.

      Poista
  7. Täällä satoi aamulla sakeasti oikein kunnon lumihiutaleita. Maakin alkoi jo uhkaavasti muuttua valkoiseksi. Sittemmin vaihtui vesisateeksi ja vettä onkin saatu reippaasti koko päivän. Aikamoisen kylmältä ilma tuntuu, kun ei vielä ole tottunut nolla-asteen lähellä oleviin lukemiin. Parinkymmenen asteen pakkasten jälkeen nämäkin ilmat tuntuvat sitten jo taas kesäkeleiltä.;)

    Teillä kukkii sisälläkin paljon.:) Meillä ei taida tällä hetkellä kukkia muut kuin santpaulia. Se onkin ahkera kukkija.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vettä täälläkin nyt sataa lotuuttaa. Kumpparit on tarpeeseen, onneks on nyt uudet, kun entisissä oli jo monta reikää, niin oli sukat mullassa tai märkänä. Sas muuta, kovan pakkasen jälkeen, kun lähenee suojaa, niin pitää lapaset ottaa käsistä, kun niin on muka lämmintä. :D

      Santpauliat ovat hurjan hyviä kukkia. Kukkivat kiitollisina, kun muistaa pari kertaa kuukaudessa lirauttaa vettä purkkiin. Väreissäkin on nykyisin paljon vaihtoehtoja. Ennen inhosin tulilatvoja, mutta ne pikkunäppäriä värintuojia ja olen niistä oppinut tykkämään. Tykkään kyllä, että kukkia pitää olla vähän joka pöydällä sulostuttamassa eloa. Hih.

      Poista
  8. Sulla näyttää olevan puutarha myös sisällä... ;O) Täällä satoi vettä ja oli todella pimeä päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pikkasen olen sisälläkin kukkia yritellyt kasvattaa. Veli väittää, että meillä on viidakko. En tunnusta. :D

      Vettä ja pimeää, nyt se oikea syksy alkoi.

      Poista
  9. Upeaa kukkaloistoa sinulla. Minä olen innoissani. Meille oli satanut 15 cm lunta viimeyönä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, 15 cm lunta. Teillä on valosaa, meillä säkkipimeää. Nauti, enkulin käsityöt!

      Poista
  10. Kyl ny olen kare.Tommossii kukei tähä aikka vuarest. Jestas.
    Kyl ny on nii, et kauppareissul kyl hajen kans jottan värikäst kottii ku siäl vaa viherttä. ja sitäki huanommi ku noi sun kasvikset. En muut keksi ku et sul on vihriä peukalo ja siäl maal paremmat mullat.
    Kerrostalos oli valosampi asunto ko mitä tämä rivari. Tääl o sevverra pimmiää ettei kukat nii helpost kuki. Eikä mul ol isän peukalo,sitä vihriä siis. Isäku sai kasvamaa vaik tikkusse lehret, senku vaa tökkäs maaha. Ei periydy sit iha kaik geenit.

    Hianoi voimakuvei <3 Kyl sää sit ossaat iha kaikellaist. = ei tääl viherrä ny just muu ku mää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih hih, vissiin tää raitis (lannanhajuinen) maalaisilma kasvattaa. Noitten kukkien kanssa kannattaa toimia niin, että kastelee niukasti, kukkiivat sillon paremmin. Totta on, että valoa pitää olla, mutta onneksi on kasveja, jotka viihtyvät vähemmäs valossa ja toisia kun haluuvat nautiskella elostaan paahteessa.

      Oranssi voimaannuttaa ja sitä kyllä nyt tarvitaan, voimaa meinaan. Onneksi oli upea kesä ja syksy, niitä on mukava muistella valokuvien(kin) avulla. Viherrytään! :)

      Poista
  11. Vaikka väärään blogiin nyt tätä kirjoitan niin todettakoon kuitenkin että räntä ja sade saivat tänä aamuna aikaan sen, että Nelli olisi erittäin mielellään jättänyt ulkoilut väliin. Vasta viidennellä yrittämällä puoli yhdentoista aikaan tehtiin tarpeet pihalle. Tarkoitus oli mennä töihin mutta päivä muuttui etäpäiväksi, noh, hyvä näin :)

    Istutin kesällä lahjaksi saamani liljat pihalle (siinä vaiheessa jo pihassa olleet liljat olivat kukkineet) ja ne alkoivat kukkimisen vasta syksyllä. Ne ovat kukkineet tähän asti ja nuppujakin vielä löytyy mutta eiköhän niidenkin puhti ala piankin loppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten niin väärään blogiin. :D

      Meillä Myrsky on semmonen hipsuvarvas ettei millään lähtisi huonolla kelillä pihalle, ihan kuten näköjään Nelli. Tuisku mennä tuivertaa joka säässä ja riemulla.

      Sulla on sitten vielä kukkaloistoa pihalla, hih.

      Poista
  12. Sulla kesä jatkuu, kuitenkin. Laitoin parvekkeelle ...no niitä...ei kanervia...callunoita! (tai sinne päin) ja "hameenlämmitiimiin", Vähäkyröläisiin kirkkolyhtyihin valot, ei olltu paljon rom...aarteita, mitä kuljetella suojaan. (En ole muuten koskaan osannut tehdä tuota, että sanan päälle saisi katkoviivan!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Callunat onkin siäviä. Mäkin ostin niitä: keltasia, sinisiä ja vihreitä. Onpa nyt väriä porraspielessä. :)

      Ne sun kirkkolyhtys (raastinraudat?) on hyvän näkösiä ja kiva keksintö kaikenkaikkiaan, mut sähän ootkin hoksu nainen. Mää kävin kurkkaamassa Vuodatuksen blogiini ja tommosen sanan yliviivauksen teet helposti: maalaa sana ja napsauta S-työkalua (yliviivaus). Helppua!

      Poista
  13. Nyt täytyy kysäistä, kohdistatko kuvatessa noihin kukkiin valoa vai miten ne ovat noin valtavan hehkeitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ns. vanhanliitonkuvaaja eli mustavalkokuvausajoilta on tarttunut hyppysiin taito nähdä valo. En siis mitenkään asettele kuvauskohteita ja minä vaan odotan luonnonvaloa tai lampunvaloa, harvoin käytän edes salamaa. Onneksi meillä on isot ikkunat ja valo tulee keittiöön, olkkaariin ja omaan työhuoneeseen etelästä. Olet varmaan huomannut, että pyörin aina omissa nurkissani ja pihalla eli aina samat kohteet. Aina vaan näen jotain uutta tutuissa ympyröissä. Kiitos, HooPee!

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...