lauantai 6. heinäkuuta 2013

Betonitalkoiden satoa

Vuoroon satoi ja vuoroon paistoi, kumpikaan säätila ei haitannut Pirkon ja minun betonitalkoita. Vaikka olisihan se kyllä ollut hauskempaa, kun olisi ollut helle, olisi meinaten meidän betonipojat voineet olla ilman paitoja. Hih.

Teimme, siis betonipoikamme tekivät ja kärräsivät, meille 6 säkillistä valmisbetonia. Homma kävi mukavasti, kun meillä on betonimylly. Sain sen viime vuonna synttärilahjaksi mieheltäni.


Tarvikkeita: öljyä, mäntysuopaa, suteja, laastikauha, erikokoisia pyttyjä ja purnukoita.
Koristeina lehtiä, kukkia ja mosaiikkeja.


Pirkko taputteli betonia käsin, tehden pitsiliinakuvioista kulhoa.
Taputtelu oli kuulema terapeuttista.
Pirkko kokeili laastin värjäämistä mustalla pigmentillä.


Ikuistin mieheni kanssa kädenjälkemme.



Pirkko kera miehensä, tekivät sydämiä mosaiikkikoristeilla.
Romanttista.


Tässä vain pieni osa töistämme. 


Sain Pirkolta kivi-mosaiikki-nimikyltin Kasvulaan.
Kiitos, Pirkko!

24 kommenttia:

  1. Kivannäköisiä töitä. Missä pöytä, pöytä, pöytä? Pöydästä kuvia! Betonista voi tehdä kaikenlaista (yllättävän kätevästi). Meillä nyt on kuitenkin vain talon pohjavalut ja autotallin valut betonista. Ai niin ja grillinaluslevy. Itse grilli ei ole koskaan valmistunut. Siihen tehtiin tiilistä sellainen "väliaikainen" grilli eikä sitäkään olla käytetty muutamaan vuoteen. Ei oikein uppoa grillattu ruoka. Liian rasvaista tulee... Terveisin M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöytä on valmiina vasta mielikuvissa eli ensi viikolla teen/teetän raksamiehillä vormut. Alapihalle on tulossa alue, johon penkki ja pieni pöytä sopisivat. Tarkoitus on valaa myös kukka-altaita, mahdollisimman isoja. Jos ei tänä vuonna, niin ensi vuonna, ehkä. Teen varmasti postauksen heti, kun jotain tapahtuu.

      Betoni taipuu moneksi, kun vaan hoksaa miten ja minne. Mekin olemme huonoja grillaajia, mutta toivottavasti kesäkeittiön myötä tilanteeseen tulee parannus.

      Poista
  2. Oih, sä olet jo ehtinyt raportoimaan :) Mulle iski niin kova hinku kotona, että tein vielä mosaiikkijuttujakin vähän. Ja kävelin Koiran kanssa lenkin, joten kuvat on vielä vaiheessa, ehkä jääkin huomiseen...
    Kiitos tuhannesti teille molemmille, mukava ja kaikinpuolin antoisa päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, heti tsekkasin kuvat. Hauskaa nähdä fotoja kohteista toisen ottamana ja näyttää niissä tosiaan vilahtavan Nettimarttakin...

      Oli antoisa päivä! Mahdottomasti saatiin aikaiseksi ja niitä kukkaruukkuja odotan jännityksellä. Kasvula-nimikyltti on täydellinen!

      Poista
  3. Teillä tuntuu olleen oikein mukava askartelupäivä. Tuotoksiakin näyttää olevan monenlaista. Ahkeraa porukkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli, Leena. Sain satoja ideoita Pirkon ohjeiden ryydittämänä. Katselen vateja ja purnukoita uusin silmin, että kun tuon kääntää ja tämän vääntää, niin siitähän tulisi purnukka kukille.

      Purkkeihin voi tehdä erilaisia koristeita. Nyt kokeiltiin mosaiikkeja, lehtiä ja kukkasia. Lisäksi voisi käyttää kiviä, nyöriä ja vaikka mitä. Silmät apposen auki ja metsästämään kirppiksiltä ja omista nurkista pieniä tavaroita.

      Poista
  4. Hertsileijaa, nyt ei meikäläinen saa katsoa liian tarkkaan, voi vielä iskeä uudenlainen askarteluhimo. Tosi mielenkiintoisia juttuja ootte saaneet aikaan, olispa ollut kiva olla noissa askartelutalkoissa mukana. En oo edes älynnyt, että betonia vois noinkin käyttää :) Hienon Kasvula-kyltinkin olit saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Betoni on kauniin rouhea materiaali. Kyllä olen tyytyväinen, kun timanttisormuksen sijasta sain betonimyllyn. :D

      Kasvula-kyltti on niin söpis, niin söpis. Pirkko on erikoistunut mosaiikkeihin. Mulla on kömpelöt sormet, joten jätän kauniiden koristuksien teon sulle ja Pirkolle, teiltä se onnistuu.

      Poista
  5. Tosi kivoja juttuja teitte. Täytynee kokeilla noita mosaiikkeja myös johonkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullahan on kokemusta mosaiikkitöistä, olet tehnyt linnunpöntöistä lähtien vaikka mitä. Nyt vaan pohjamatskuksi betoni. Tulis nätti pöydä?

      Betonia voi myös kuvioida maalilla, Pirkolla on mietteissä jo jotakin mustaa...

      Poista
  6. mukavaa on puuhastella porukalla, ystävyys kestää, kun on valettu betoniin! meil on aika mukavia synttärilahjoja, sinulle betonimylly, itse sain moottorisahan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävyysbetonia! Hih, hieno ajatus, Ilona.

      Tosi on, että porukassa voi jakaa ja saada ideoita ja ajatuksia. Moottorisaha on hyvä lahja. Sulla laulaa moottorisaha ja mulla betonimylly (ja se miehelle ostamani synttärisirkkeli).

      Poista
  7. Teillä on varmasti ollut siellä tosi lystiä! :) Hauskoja töitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä koko päivä näissä hurahti mukavasti. Nyt vaan odotellaan sementin kuivumista, että päästään purkkejamme ihailemaan. Vähän kyllä jännittää, kun olen aikaisemmin tehnyt vain noita astinlaattoja.

      Poista
  8. Tehän olette laittaneet hösseliksi! Kivalta näyttävät työn tulokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso apu olivat nuo meidän rakkaat miehemme eli betonipoikamme. He kantoivat ja nostelivat betonisäkit ja hoitivat kärräyksen. Olis jääny Pirkolta ja multa tekemättä.

      Oikeen tirisen jännityksestä, mitä muoteista putkahtaa.

      Poista
  9. Kiitos, loma on kohta koittamassa ja sinä Pirkko annoitte hyviä ideoita, mitä tehdä jos varsinaiset kasvihommat pääsisivät loppumaan!( Heh heh.)
    Huomasin Pirkon ottamissa kuvissa pihassasi aivan ihanat sileät ruosteipintaiset istutusastiat. Oletko nekin tehnyt itse?
    Ruoste ja kukat näyttävät tosi hyvältä yhdessä. Ryhdyin suunnittelemaan ruostekukkia ruosteiseen astiaan..
    Kivaa, että Pirkon blogin kautta löysin tieni tänne. Hyvää kesää, Johanna 3.-vyöhykkeeltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huiman mukavaa, että saat lisäpuuhaa lomallesi, hih. Betoninleivontaa kitkemisen ja istuttamisen lomassa.

      Mieheni teki nuo ruostepytyt. Levyt olivat Olokolon (ex-ruumiskellarin) lattialevyjä. Eikös tullutkin upeita kukkaruukkuja!

      Tässä juttua eli viime vuoden elokuulta:

      http://nettimartan-pihapiiri.blogspot.fi/2012/08/romu-vai-aarre.html

      Ja oikein ihanaa on saada uusi tuttavuuksia ja lukijoita, Johanna.

      Poista
  10. Olettepa tehneet ihania töitä! Kyllä minäkin varmasti saisin betonimyllyn lahjaksi, iskupora tuli jo yhtenä vuonna. En ole itse sitä vielä mihinkään tarvinnut.....mutta kaveri sai hääpäivälahjaksi kuorma-autokuormallisen haketta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iskuporakone on jokanaisen unelmalahja, mutta niin on kuormalasti hakettakin. Aivan mahtavia lahjavinkkejä. :)

      Poista
  11. teidän pihapuistossa on todella kuvankaunista! Pirkko on saanut kuviin aidon tuntuisen tunnelman (osa 2) - kun niitä katsoo, ne vetää itsensä sisään ja voi tuntea tuoksut ja äänet - näin tapahtuu usein (minulle) myös tauluja tuijottaessa -

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko on taitava kuvaaja ja näkee olennaisen. Mieskin juuri postaili, että näyttääkö meillä ihan oikeasti noin hyvältä. Hih.

      Tunnelma on tärkeä ja kodikkuus, siinä ollaan marttaseni, samaa mieltä.

      Poista
  12. Ihastelin jo Pirkon blogissa teidän betonitöitä ja nyt ihastelen niitä täällä.Upeita.

    Pakko kyllä itsekin tehdä muutama työ kunhan taas lomapätkä koittaa parin viikon päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko teki monenlaisia ihanuuksia. Minä lisää astinlaattoja ja kokeilin Pirkon innostamana kukkapurkkiakin. Onnistui kaikki.

      Hienoa, mikäs sen mukavampaa kun lomalla tehdä jotain luovaa.

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...