maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kotikahvila

Keittiö pesee silmiään eli kulmasohva sai häädön.  

  

Ensimmäisessä kuvassa tilanne vuonna 2007. Tarinan mukaan taidekauppiasrakennettuja halusi keittiön kulmaukseen köllimissohvan, jossa hän voi lukea lehteä, sillä aikaa kun piika tai emäntä häärii keittiössä. Sohvakangas oli valkoinen ja runkokangas laivastonsininen. Kumpikaan väri ei natsannut meille. Lisäksi koiraperheessä valkoinen kangas alkoi olla muodikkaan harmaa. Sitähän kyllä sanotaan, että harmaa on uusi valkoinen, mutta minähän en ole ollut koskaan trendikäs, sisustuksessakaan.

Toisessa kuvassa olen tapetoinnut, vuonna 2011, tammensävyisen ikilevyn räikeällä värikylläisellä tapetilla, mutta sohva pisti silmään edelleen pahasti. Sohvatyynyt alkoivat vedellä viimeisiään. Uusien tyynypussien teetättäminen olisi maksanut enemmän kuin uusi hyvänlaatuinen sohva. 

Viime vuonna sanoimme hyvästit tyynyille ja pinnaksi jäi sininen markiisikangas. Kestävä ja pestävä, mutta istumismukavuutta sai etsiä, eikä silti löytänyt. Kulmasohva oli tullut tiensä päähän.

Lauantaina purin sohvan mieheni kanssa. Sohva oli todella hyvin tehty ja jämäkkä. Nurkkaus on nyt tyhjä. Ajatuksena on tehdä siihen kotikahvila. Uusi tapetti on hakusessa. Lattialle pyöreä matto ja seinälle muutama hylly kauniille kupeille. Luulenpa, että tästä kotikahvilasta tulee hauska ja viihtyisä.

  


31 kommenttia:

  1. Ihanan -onko se nyt sitten - rustiikkista. Muistan,kun Saksassa ollessani jokaisessa ruokailutilassa oli tuollainen sohvanurkkaus.

    Ja ihania kupei ja kipoi... Pitääkin lähteä ilmojen lämmettyä kirpputoreja koluamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meil on kaikki vähän rustiikkista eli rompetta ja roinaa nurkat väärällään. Huusholli on kuten puutarhakin, että hankittu kaikkee ilman mitään isompaa suunnitelmaa saatika näkemystä. Rönsyilevää.

      Onneks sohvan alla oli parketti. Komeroita kun purettiin, niin jouduttiin paikkamaan, kun oli säästetty parketissa. Se oli joskus tapana.

      Mukavia kirppiskierroksia sulle, Manta!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Mä luulen kanssa. Sitäpaitsi, kun katselen suhtkoht kaikki sisustusohjelmat, niin olen pannut merkille, että on muodikasta sisustaa makkarit hotellihuoneiksi. Täh! Joten miksei keittiönurkkausta kahvilaksi. ;)

      Poista
  3. Hieno idea! Kotikahvila on ihana ajatus, kun sinulla on tosiaan tuota kaunista tarpeistoakin esille laittaa. Sohvat on so last season, taidanpa heittää omanikin pois (tosin yhtään ei ole keittiössä).

    Mikä tulee kahvilan nimeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan se olla, että ajatus muuttuu matkan varrella, näin usein käy, niin sisällä ku ulkona. ;)

      Mulla on tuohon tilaan yks vanha sivustavedettävä sohvakin tarjolla. Mut voi olla, että nyt on sohvakiintiö täynnä.

      Mä ajattelin pitää nimiehdotuskisan...

      Poista
  4. Oi, kotikahvila, loistava idea, jotain aivan uutta ja ennen kuulumatonta. Uusi trendi? Koirilla tietenkin vapaa pääsy Kotikahvilaan, eikö? Tuonlaisessa Kotikahvilassa maistuisi minullekin päiväkahvi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai tää Kotikahvila on koiraystävllinen ja vieläpä aukikin periaatteessa aina. Pullaa ei kyl oo takuuvarmasti tarjolla, riippuu onks Tampereen käly käynny leipomassa. Poikkeet kahville, kun liikut täällä päin.

      Poista
  5. Höh. Eihän siihen mitään kisaa tarvita. Karkki ja kepponen tietysti. Marraskuuksi kurpitsoita.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa kattoa tommosia tiloja, mistä joku muu pyihkii pölyt, ku mie :) Täällä on kahvila-kiska tyyppisten niminä esim. Jaskan namu ja nakki ja Herkku ja Hörppy, miksei siis Karkki ja Kepponen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En määkään itteeni pölynpyyhkimisillä rasita. ;)

      Herkku ja Hörppy, toi on hauska.

      Poista
  7. Ihana idea! Ja alku näyttää tosi lupaavalta - koirat saattavat kaivata sohvaa (tuoleille on vaikeampi hypätä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookin! Tule tuollekin nurkalle järkevä käyttö, toivottavasti. Koirat eivät pääse tuolille, ovat paljon korkeampia kuin sohva. Varmasti Tuulisia Poikia harmittaa.

      Poista
  8. Minullekin tulee mieleen Saksa tuosta vanhasta sohvasta.

    Toivottavasti sitten näytät, minkälaiseen tapettiin päädyitte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinivalkoinen sohva ärsytti aivan alusta saakka. Hyvä kun viimeinkin siitä päästiin eroon.

      Juu, tapetista tulee juttua. Voi tosin mennä aikaa, ennen kuin ehdin tapetoimaan.

      Poista
  9. Minullekin tulee mieleen Saksa tuosta vanhasta sohvasta.

    Toivottavasti sitten näytät kuvan siitä, minkälaiseen tapettiin päädyitte.

    VastaaPoista
  10. Kiva idea. Tulee varmasti mukava kahvittelupaikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pöllömpi idea tosiaan. Mäkin uskon, että tosta nurkkauksesta tulee sievä.

      Poista
  11. Kelpaa tuossa nyt kahvitella!:) Ilmavamman ja keveämmän näköistä ilman sohvaa. Onneksi ei lattia mennyt uusiksi. Meiltä uupui aikoinaan muutettaessa makuuhuoneesta sängyn kohdalta lattiamatto, ja kotipaikassa taas näki maalatuista lattioista, missä mikäkin huonekalu oli edellisellä omistajalla ollut ihan tuoleista ja pöydästä lähtien.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä melko hupaista istua miehen kanssa nenätysten, ihan kuin kahvilassa ikään. Totta, pelkäsin ettei sohvan alla ole parkettia. Hih, mitäs sitä nyt turhaan huonekaluja siirtelemään, kun ne on tällätty toimiville kohdille.

      Poista
  12. Ihanat yläkaapit ja kierrejalkainen pöytä. Vanhassa on minun makuuni paljon mukavampi henki kuin uusissa huonekaluissa. Sitäpaitsi luovasti kierrätystavaroilla sisustaminen on monessa mielessä hauskempaa kuin uuden kaluston tilaaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiönkaapit on retrot eli suoraan 70-luvulta. Rungot on viilua ja ovet petsattua koivua. Eivät notku eivätkä heilu. Varsinkin nämä tulevan Kahvilan vitriinikaapit ovat nätit.

      Kirppislöytöjä kaikki Kahvilan huonekalut. Täyspuisia, eivät natise liitoksistaan, vaikka eivät uutukaisia olekaan (tai juuri siksi).

      Poista
  13. Kotikahvila on kiva idea ja toteutus kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on lähdettävä tapettikaupoille hakemaan mallipaloja. Hankin aina useita palasia, jotka teippaan seinälle. Sitten otan huonoimmin sopivat yksi kerraallaan pois. Voi kestää viikkojakin, että päädyn helmeen, josta tulikin mieleeni, että silityksiä Helmelle.

      Poista
  14. Ihana kotikahvila sinulle varmasti tulee. Hyvä tuuri, että parketti oli sentään siellä soffan alla. Olisi voinut tulla vähän lattiankin renoveerausta muuten:) M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, parketti oli voitto. Makkarin komeron alla ei ollut, ja jouduin liimaamaan, hiomaan ja lakkaamaan mosaiikkiparketin paikatakseni lattian. Oli kova homma ja paikan erottaa, mutta ei niin hyvin, kun laitoin päälle nätin siron koriste-esinekaapin. Katse kiinnittyy kaappiin, ei lattiaan. :)

      Poista
  15. Ihailen tuota ruokaryhmää. Tosi kaunis pöytä. Kaunis taatusti tulee kahvilastakin, olen nähnyt sisustuksiasi.

    VastaaPoista
  16. Onpas upeaa!!!
    Mutta mitä tarkoittanee 'kotikahvila'?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, Leila! Kotikahvila on vitsi. Itse asiassa "kahvilamme" on keittiönnurkkaus, jossa on 2 tuolia ja pöytä.

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...