tiistai 8. tammikuuta 2013

Talvivaloja

Tänään on satanut lunta, ja taisi sataa eilenkin, ja luultavimmin lunta sataa myös huomenna. Eli normitalvimeininki!

Kamerani, jossa on joitain puhe- ja tekstiviestiominaisuuksia, oli tänään tositestissä. Halusin kokeilla kuinka hyviä kuvia tulee täysin pimeällä. Tuli vähintäänkin kohtuullisia. Logistiikan opiskelijana mieltäni ylensi, kun kuvaan sattui sopivasti rekka.


Entäs sitten alla oleva kuva, joka on samalla kuva-arvoitus. 
Taustalla on Kasvula talvivaloissa (ei siis jouluvalot), mutta mitä on etualalla vasemmalla?


25 kommenttia:

  1. Hienot kuvat! Enpä arvaa, oisko maakellari? Ei kyllä oikein looginen paikka sellaiselle, vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä "kamera", parempi kuin oikea kamerani. Juu, ei ole maakellari, mikä kyllä olis mainio.

      Poista
  2. Eilen huomasin ensimmäistä kertaa, että päivä on pidentynyt. Ei paljon, mutta kuitenkin. Siitä huolimatta täytyy jättää valot kotiin päiväksi, ettei koira loukkaa itseään hämärässä puolisokeana kulkiessaan.

    Jaa-has, siinähän on lumikasa. Mitähän on lumikasan alla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, päivä pitenee!

      Meidän Pyry koiramme oli viimeiset vuotensa lähes sokea. Ell:i sanoi, että koira pärjää hyvin vainullansa, kuhan ei siirtele huonekaluja. Koira kuulema muistaa ne tai vaistoaa. Kyllä meilläkin jätetään kulkuvalot Tuulisille Pojille, vaikka kirkassilmäisiä ovatkin.

      Onhan se lumikasakin. :)

      Poista
  3. Noo, joku sinun kasviaarteistasi?

    VastaaPoista
  4. Vanhoista kuvista koitin luntata, jos selviäisi mitä lumikasan kohdalla on, mutta ei onnistunut.;) Tuohan kävisi vaikka iglusta.:)

    Hyviä kuvia, kun ottaa huomioon millä kuvattu, ja vieläpä pimeässä.:) Samsungissa on aika huono kamera, vanhassa Nokiassa oli paljon parempi. Mutta ei se mitään, kun kameratoimintoa en pahemmin tarvitse.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iglu on kiva arvaus, mutta väärä, hih. Olis kyl mukavaa istua iglussa tunnelmoimassa, mutta vissiin pelottas koko ajan, että lumikatto putoo päälle...

      Eiks vaan ookin hyviä kuvia, kännykäks. Meil on sitten just toistenpäin tää kännykkäkamera juttu. :)

      Poista
  5. Arvata täytyy, mutta olisiko siinä avanto? Hulluna uimarina täytyy yrittää se joka paikasta löytää....poikani opiskelee muuten ammattikoulussa logistiikkaa eli hänestä tulee tuollaisen ison auton kuski ja sinä voit ilmeisesti olla jossain pomona....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, sä oot kyllä patentti, kun harrastat sitä avantoumista. Mä en tahdo tareta kesähelteelläkään mennä uimaan. Mut ei oo avanto, ei.

      Munkin poika opiskeli yli 20 vuotta sitten logistiikkaa amiksessa, eikä ole tarvinnut päivääkään olla työttömänä. Pääsin työharjoitteluun ajojärjestelijäksi, siis opettelemaan, mitään en vielä osaa enkä tiedä.

      Poista
    2. Onnea vain harjoittelupaikasta! Mun oma isäni oli aikoinaan autoilija ja sitten kaiken mentyä, ajoi vielä vuosia toisilla kuskina. Poika seuraa pappansa jalanjälkiä. Itsekin olisin halunnut aikoinaan, mutta koko perhe oli vastaan miestä myöten. Ja minä hullu annoin periksi!
      Tuo ajojärjestely on varmasti ihan mukavaa hommaa, vaikka kai sitä joka hommassa on ne huonotkin puolensa. Kaikille ei siinäkään voi olla mieliksi.

      Poista
  6. lumikasa voi olla kompostori tai jättilumilyhty -
    onnea harjoittelupaikan johdosta!

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kompostorihan se siellä nietoksessa hyrisee. Kiitos onnitteluista!

      Poista
  7. Ehdotan kompostia ja hevosensontakasaa? Ihan kuin lapio sojottaisi vieressä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kompostipa hyvinkin. Oliskin hevosensontakasa. Lapio siinä vieressä tönöttää, kun mies peitteli kompostin lumivaippaan ja lapio jäi niille sijoileen. :) Toisilla jää maitolasit ja toisilla lapiot, hih.

      Poista
    2. Ei oo lapio, vaan kompostin hämmennin ja ihan oikiassa paikassaan. Isännän lapiot ei jää lojumaan pihalle, vaan ne viedään aina takasin paikoilleen, ettei tartte ympäri pihoja haeskella niinku erräitten jäliltä. Terveisin Se Joku

      Poista
    3. Se Joku (lue mieheni), sori hani! Totta, niin totta...

      Poista
  8. Jaa-a, oliskohan lumikasan alla joku multakasa tai vastaava? Käyhän muuten nappaamassa tunnustus/haaste blogistani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multakasa olis yhtä toivottu kuin hevosenlantakasa. Komposti on kasassa heräilemässä, kun jämähti jäähän. Paksun lumivaipan alla on kyllä aina hyrähtännyt käyntiin. On toi lumi vaan ihmeellinen lämmöneristäjä, ei pysty insinööri moiseen suoritukseen ja tällä tarkoitan kompostorin eristeitä.

      Minäpä tulen nappaamaan tunnustushaasteen, kiitti, Purlina!

      Poista
  9. Ai että komposti...lunttasin noita muita kommentteja, aioin veikata halkopinoa, sellaista jotai ei ole kannettu syksyllä syystöiden takia suojaan. Tuumailin kyllä muurahaiskekoakin. Jestas kuinka hyvä kamera sulla on!

    Niin...olen ollut (muka) liian kiireinen koko joulukuun joulupuotini takia, nyt on monia blogeja läpikäymättä. Aion lukea kaikki, ja kaiken, mitä teille kuuluu! Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä oli halkopinokin, tai oikeammin pöllipino, mutta onneksi naapuri kävi sen korjaamassa talteensa. Romotti niin ikävästi keskellä pihaa. Miäs ku tuli keuhkokuumeeseen, eikä kyennyt kirvestä heiluttaan kahteen kuukauteen.

      Muurahaiskeko olis ollu hauska arvaus. Kännykkä-kamera on hyvä! Sulla on pidellyt kiireitä puotis kanssa. Huilaa ja henkäse välillä ja kiva kuulla susta ja oikein lokosta ja makusta vuotta!

      Poista
  10. Täällä hajosivat etupihan talvivalot ja minä olen siitä kyllä kovin pahoillani. Liian aikaisin kävi näin.

    Jos en olisi lukenut mitä lumikasa kätkee allensa, olisin vastannut: "Tuulisten poikien kaikki kadonneet pallot ovat kadonneet samaan kohtaan, muodostaneet pallomeren, jonka lumi on vuorannut."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, talvivalot saavat loistaa vielä hyvinkin maaliskuulle. :) Ny on valot alennuksessa, joten kipase kauppaan ostaan uudet. Tulee se joulu eiku talvi tänäkin vuonna.

      Hih hih, pallokasa, toi oli hauska.

      Poista
  11. Onnea harjoittelupaikasta, kuulostaa mielenkiintoiselta :) Ja tuo kompostisi, mä meinasin ehdotella että kottikärryt on siihen unohtunu. Pallokasa oli hauskin arvaus! Mahtavan hyvät sun kuvasi, ei voi kuin ihmetellä. Eiks sulla oo joku lumia? mun lumian kamera on huono...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Harjoittelu on varmasti vähintäänkin mielenkiintoista, mähän itse eksyn melko herkästi. :D

      Koululla meillä oli tosi vähän kuljetusreittien optimointia ja hyödyllistä nähdä kuinka sitä tehdään oikeasti. Tämmöset harjoittelut on hyödyllisiä myös siksi, että voi todeta ammatin sopivuudesta itselle.

      Kottikärrytkin ovat ulkona ja niistä näkyy vain aisat, joten hyvä arvaus olisi ollut. Mulla on uusin Lumia 920. Kamera hyvä, puhelin kääk. Tosin tää on mun eka älypuhelin...

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...