torstai 13. joulukuuta 2012

Vastuksia ja muuta mukavaa

Kolme tenttiä tentitty ja kahdesta pääsen ihan varmasti läpi, mutta se hepr... eiku geometria meni heikosti. Täytyy ottaa yksityistunteja ja yrittää ensi vuonna uusintatentin kautta onnistumiseen. Ensi viikolla vielä yksi tentti ja sitten alkaa joululoma. Työntäyteinen, mutta loma kuitenkin.


Sininen hetki kera espressokupposen ja taas jaksaa.


Voihan ohmi! Olipa haasteellista sähkölabrassa mitata jänniteitä ja laskea ampereita ja miettiä ohmeja (tai jotain). Onneksi oli kysymyksessä ryhmätyö, ja pojat olivat ennenkin mittailleet jänniteitä. Minä hiplasin noita kuvassa olevia vastuksia ja aattelin, että niistä saisi kivoja koruja. Opettaja varmasti laski vastukset lähtöni jälkeen kaksi kertaa.  

27 kommenttia:

 1. Meillä noita eri värisiä ja kokoisia vastuksia olisi vaikka kuinka paljon. Noistahan saisikin aika helposti vaikka korvakorut. Ei vain tuo asentaja taida innostua...;)

  Opiskelet sinä kyllä aikamoisia aineita! Ei käy kateeksi. Mieluummin väsytän itseni vaikka noissa lumitöissä. Niitähän taas riittää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsyttää tää opiskelu, mut silleen hyvällä tavalla. Pää käy kierroksilla koko ajan. Eiks ookin noi vastukset vastuttamattomia. :)

   Lunta on saanu pukkia hartiat pinkeinä. Mut sekin on kivaa liikuntaa, kun malttaa pitää taukoja välillä. Kupponen kuumaa ja taas jaksaa.

   Poista
 2. Olet kyllä sitkeä, kun jaksat opiskella. Mulla jäisi tekemättä...Lykkyä vielä viimeiseen tenttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet opiskellut nuorena, jolloin pääkin on terävä. Mulla ei ollut opiskeluihin mahdollisuustta, eikä oikein järkeäkään, niin täytyy nyt "vanhana" paikata tilannetta. :)

   Kiitos!

   Poista
 3. Aikamoisia aineita opiskelet! Hatunnosto täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna vasta hurjia aineita tuleekin mm. differentiaali- ja integraalilaskenta. Huimaa jo valmiiksi. :D
   Poista
 4. Nostan kyllä hattuani, sitä olematonta! Mihin vielä ehditkään tässä elämässä, kirjailijaksi, insinööriksi...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, saas nähdä mihin tosiaan päädyn. Ainakin virka koiranpiikana on taattu.

   Poista
 5. Miten sinä taiteen ja tuollaiset ohmi-poomit yhdistät? Tosiaankin kivat korvikset noista möykyistä saisi ja olisi kyllä kivempia tehdä kuin tuollaiset geometria-mittaukset sun muut hebreat. Et sitten vaikeempaa opiskeltavaakaan keksinyt, haasteesta puhumattakaan! Onnea vaan tentteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Näin ei käy elämä ykstoikkoiseksi ja värittömäksi. ;)

   Poista
 6. Ooks sie kartalla ;D Ed.kirjotit aljasta ja nyt jommasta, vai onko ne yhistetty ;D
  En kyllä kaipaa kumpaakaan, en ymmärtäny niistä mittään 40v sitten, tuskinpa ymmärtäsin nytkään. Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en oo koskaan ihan kartalla. :)

   Keväällä oli aljaa ja ny oli jommaa. Tai noin mä luulen... Tää on mulle(kin) haasteellista, kun mä(kään) en ymmärtänny näistä 4kymmentä vuotaa mitään ja nyt pitäs oikeen insinööriksi asti opiskella. Näin nää ajat muuttuva ja kartat.

   Poista
 7. Olet sinä aika tyttö, kun opiskelet tuollaista. Itsellä jäisi kyllä käsittämättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, Vilma, en mäkään käsitä, mä vaan roikun mukana. :) Mut oikeesti, on nää toisaalta melko hauskoja juttuja ja näiden pitäs kehittää päättelykykyä. Sitä odotellessa...

   Poista
 8. Siistejä nuo vastukset:) Kerro sitten ensi vuonna joku käytännön esimerkki niistä intekraalijutskista, derivoinneista sun muista, josko minä vihdoinkin kekkaisin mihin niitä voisi tarvita:) Yksi meidän jo edesmennyt kaveri, joka oli tippa-inssi, sanoi, että niitä voidaan käyttää joissain lujuus- ja silta- ja kaarilaskelmissa. No semmosii kait ne inssit tekevät. Ei rehellisesti sanottuna paljon jaksa kiinnostaa, kunhan se silta jota kävelen kestää:) Terveisiä M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan kertoa. Tässä pienen (no, siis henkisesti pienen) martan päässä pyörii monta ajatusta ja mietettä. Saas nähdä saanko mä niitä tavisinssinkään papereita kasaan. Yrittää kuitenkin meinaan. Mut jos saan töitä ilman niitä, niin menen.

   Mekin laskettiin momentteja ja kestävyyksiä, hyllyjä varten. Olishan se ikävää, jos varaston hyllyt romahtas alas. Tahi silta. Mut mä en mee koskaan laskeen sillan kestävyyksiä, ku mulla tuppaa noi numerot(kin) heittään häränpyllyä. :D

   Poista
 9. Ei oppi ojaan kaada - mun mies on suorittanut triplainsinöörikurssit, mutta vain yhdestä on tehnyt gradun - kaikista on silti ollut hyötyä, ja opitun soveltaminen käytännössä onkin kai se tärkein juttu. Itsekin kävin datanomin kurssin, kun en ymmärtänyt, mitä nuoriso puhui - se toi itsevarmuutta ja tiedonhakutaidon; insinööriksi minusta ei koskaan olisi - onneksi niitä kuitenkin on lähipiirissä useampikin ja edelleenkin olen vahvasti sitä mieltä, että vain tekemällä oppii ;))

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa ongelmahan tässä nykyisessä koulutusjärjestelmässä on se, että muodollisesti pätevin ei aina ole sopivin kyseiseen työhön. Varmasti monta hyvää tekijää jää rannalle ruikuttaan (esim. minä, hih), kun ei ole sitä oikeaa koulutusta.

   Hankitaan nyt sitä koulutusta ja teen kuitenkin jatkossa todennäiköisesti samoja myyntitöitä, joita tein 70-luvulla keskikoulutodistuksella. Hih. Inflaatio, hurraa!

   Poista
 10. Tsempit vuoden vikaan tenttiin!

  VastaaPoista
 11. Tosi hienosti jaksat opiskella uutta asiaa. Ne on sinun aivot nyt melkoinen ristiinkytkentätaulu kun tietoverkostot rakentuvat uudelleen yhdistellessään uutta tietoa jo aiemmin opittuun. Ohmit vaan paukkuu :)

  Joululomaa kohti, hihhei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *reps* Sä oot sitten ihana, Geranium! Musta tuntuu, että mun aivovastukset on jatkuvasti ylikuumenneessa tilassa ja käry vaan käy ja ohmit paukku. :D

   Kohti auvoisaa joululomaa! Häämöttää jo nurkan takana...

   Poista
 12. Onnittelut tähänastisista saavutuksista ja pidä vähän lepotaukoa joulun aikaan.
  Olet kyllä aika peto kun jaksat pänkiä noita opiskeluja.
  Minä tykkäsin koulussa geometriasta ja melkein kaikista muistakin matemaattisista aineista. Niissä kun ei tarvinnut osata mitään kun aina kaikki johdettiin jostain aikaisemmasta.
  Insinöörin koulutuksella pääsee myös kirjastoon töihin. :=/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Anitta! Lepään ja huilaan, ja aattelin yrittää kirjoittaa vähän dekkarinovelleja piristyksekseni.

   Munkin mielestä ne matikan laksut NÄYTTÄÄ helpoilta, mutta en ymmärrä mikä piuha mun päästäni puuttu, kun en osaa yhdistää opittua tietoa ja oikeasti laskea niitä laskuja. Ai, pääsisin kirjastoon töihin inssinpapruilla! Upeeta! Mä voisin optimoida logistisesti kirjojen hyllyttämistä. Hih.

   Poista
 13. Juu. Minä pääsin kirjastoon informaatikoksi. Siis insinööritoimistoon informaatikoksi. Tykkäsin kovasti kun sain etsiä tietoja muille. Vähän sellaista salapoliisitouhua välillä.

  VastaaPoista
 14. Keskityit olennaiseen, se on tärkeintä :) Ovat kuin helmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih... Mä porauden aina asian ytimeen ja poimin helmet.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...