perjantai 16. marraskuuta 2012

Muistikuvia

Monissa blogeissa on kiertänyt haaste kesäkuvista. Minä en ole kyseistä haastetta saanut, mutta vastaan vaikkei kysytäkään.

Minulle kesä on vehreitä peltoja ja sininen taivas täynnä pallukkapilviä. Tämä on varmaan peruja mummolasta, jossa olen kaikki lapsuuden kesäni, parhaat koskaan, viettänyt. Vielä kun kuuluisi lehmän kellon kalahdus ja kärpäsen surina. Onneksi kaikki tuo on säilötty ikuisesti muistikuviin.

   

 
   32 kommenttia:

 1. Kaunista maalaismaisemaa! Tosi kesäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks vaan oikein kesä tihku noista kuvista. Lämmintä ja sulosta.

   Poista
 2. Minä taas kerran äimistelen noita kuvia, ottamatta kantaa itse teemaan. Siis, kuinka osaat ottaa noin kauniita kuvia, täydellisiä, ihan jokaisessa silmä lepää? Ja tämä pätee tämän blogin ihan kaikkiin kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, HooPee, kuinka sydäntäni lämpimästi läikäytti kuvakehusi! Mulle tulee hyvä mieli, kun sulle tulee hyvä mieli. Ollaan oikein mielissämme, hih.

   Poista
 3. Sininen ja vihreä on Suomen kesä! Ihanat kesäkuvat ja muistot. Voi että, kun tuli maininnastasi mieleen se juhlahetki, kun keväällä ekan kerran kuulee kimalaisen tai kärpäsen surinan! Paitsi että tällä hetkellä niitä surisee keittiössä, kun hakeutuvat sisään, heh. Mutta keväällä, talven jälkeen, se on suuri juttu, kun kimalainen törmää otsaan. Ihan samppanjalasin arvoinen juhlahetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimalaisen kopsahdus otsaan. Hih, tuo oli kyllä oikein hauska kesämuisto. Näinhän se on, että ekat pörriäiset ilahduttavat keväällä ja muuttolinnut. Muistetaanpa ens keväänä kohottaa sammppislasit!

   Poista
 4. Eipä kuva voi juuri enempää kesältä näyttää! Tuollaisen peltomaiseman keskellä haluaisin minäkin asustaa. Heinän tuoksu tulee ihan nenään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinän tuoksu on, aaah. Ja syksyllä viljan. Toivottavasti naapurimaajussit jaksavat viljellä neitä ympäryspeltoja vielä pitkään. Henkireikä meille asujille nää maisemat. Soisin kyllä kaikille tämmöiset näkymät.

   Poista
  2. Ihanan lämmintä kesätunnelmaa! Osaat sommitella kuvat niin kauniisti. Minunkin silmiini maisemat näyttävät kodikkailta, vaikka välimatkaa lienee pitkälti. Tulee ihan lapsuusmuistoja mieleen. Minäkään en ole saanut haastetta, mutta taidan tarttua ideaan. Tähän aikaan on mukava katsella kesäisiä kuvia.

   Poista
  3. Kiitti, Häivähdys! Kesä(lapsuus)muistot ovat lämpimiä ja rakkaita. Tartu ihmeessä ideaan ja päästään nauttimaan kesämuistoistasi.

   Poista
 5. Todellakin, ihana Suomen kesä!!
  Upeita kuvia, kerrassaan, taas, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Pirjo! Vaikka viime kesä ja varsinkin koko piiiitkä syksy ja alkutalvi on satanut, niin oli kesällä sentään muutama poutainen päivä.

   Poista
 6. Ihanat kesäkuvat olet valinnut! Näissä on just se oikea suomalaisen kesän suloinen tunnelma.

  VastaaPoista
 7. Ihkuihanat kuvat! Kyllä oli kiva juttu, kun niitä laitoit kesääsi kuvaamaan. Varmasti aikas monella ihannekesän muistikuva on juuri tuollaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpö ja värit kuuluvat kesään, viettipä sen sitten maalla tai kaupungissa. Ulkona ei ollut mitään kuvattavaa, ei ainakaan semmoista, joista olisi mieliala kohonnut.

   Poista
 8. Kyllä Suomen luonto on vehmas ja vihreä. Siinä on ihmettelemistä monelle etelä-eurooppalaiselle. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eksoottista, monen ulkomaalaisen mielestä, kuten meidän mielestä palmut. :)

   Kiitos, Leila!

   Poista
 9. Hienoja kuvia. Sopivat niin hyvin tähän aikaan, kun ulona sataa, sataa, sataa, on pimeetä ja pimeetä, harmaata, harmaata, kuraa, kuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa noin aattelin minäkin, jotta ei niinkään kaipaus kesään vai pilkahdus toivoa. :)

   Poista
 10. Ihanat ikkunat kesään, huojuvat heinät varsinkin tuo kesän mieleen ihan livenä.

  VastaaPoista
 11. Hyvä! Ikkunat kesään. Tosta mä tykkään.

  VastaaPoista
 12. Ihanat kuvat, noista tulee hyvä mieli!

  VastaaPoista
 13. Blogissani on sinulle jotakin pientä :)

  VastaaPoista
 14. "Vastaan vaikkei kysytäkään". Heh heh, olet kyllä hauska tyttö, Nettimartta :) Niin asiat pitää tosiaan tehdäkin, oman harkintansa mukaan, eikä jäädä odottelemaan kutsuja ja pyyntöjä – vaikka tämä haaste tulee sinulle varmaan useammin kuin kerran tämän kierroksen aikana, uskon ma.

  Hienoja tunnelmakuvia laitoit suureksi iloksemme, kiitos niistä! Ei taida kyllä missään muualla taivas olla juuri tuon värinen? No ehkä samoilla leveyksillä naapurimaissa, mutta noin kuvaannollisesti kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kato ku kukaan ei älynny sitä mulle antaa ja halusin NIIN kovasti sinitaivaskuvia esille. Muiden ja omaks iloks, tän harmaan villasukanvärisen ilmanalan vastapainoksi. :D

   Just tänään sanoin miehelle, ku rämmittiin koirien kanssa tuolla kuran keskellä, että muutetaanko lämpösiin maihin. Mies vois kaivaa ojia ja mä maalata lankkuaitoja. Kyllä sitä kaks toimeliasta aina jotain töitä löytää. Miäs kun vielä sano, että tämmöseks nää Suomen säät muuttu: keväällä sataa suhuuttaa, kesällä tihmoi, syksyllä sataa räntä ja talvella hyyhmää. Että silleen. ;)

   Poista
 15. Ihanat kuvat!:) Kamalaa, kun jo tässä vaiheessa vuotta kaipaa kovasti kesää. Liian pitkään ollut sateista ja ankean harmaata, ja pitkään on vielä pimeyttä edessä. Mielialaankin alkaa levitä synkkyys.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä, kesä, kesä, kuinka sua kaipaankaan. Synkkyyttä on ilmassa, niin sisällä kuin ulkona. En muista koskaan olleeni näin väsynyt kuin nyt, joten et ole synkkyytesi kanssa yksin. Eiköhän se tästä olo taas petraantumaan, kun saadaan lunta ja valosuutta.

   Poista
 16. Hyvä kun vastasit! Ihania kuvia.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...